Zimski sportovi

Video: Sidney Crosby ozbiljnije ozlijeđen i out "do daljnjega"

Ivan Dominik • nedjelja, 31.03.2013.
Video: Sidney Crosby ozbiljnije ozlijeđen i out "do daljnjega"

Iz Pittsburgha je stigla obavijest kako će najbolji hokejaš današnjice, Sidney Crosby, izbivati "do daljnjega", zbog loma čeljusti koji je Sid zadobio u posljednjoj utakmici protiv Islandersa u subotu navečer. Bit će to veliki udarac za Pense, pogotovo zato jer je Crosbyja, koji je trenutno najbolji igrač lige, ozlijedio vlastiti suigrač...

Sidney Crosby stvarno nema sreće u zadnje vrijeme.

Najbolji hokejaš današnjice, kako su objavili Pittsburgh Penguinsi, zadobio je težu ozljedu od prvotnih mišljenja i predviđanja te mu je ugrožena i sezona, kojoj uskoro dolazi kraj. Jer, medicina kaže da je za oporavak od loma čeljusti potrebno devet tjedana do tri mjeseca, kakvu je situaciju imao i Teemu Selanne u Anaheimu prije ZOI-ja u Vancouveru 2010. godine.

Ozlijeđen i Paul Martin

Osim Crosbyja, na kobnoj se utakmici protiv Islandersa, koju su, uzgred rečeno, Penguinsi dobili uz glatkih 2:0, ozlijedio i branič druge napadačke linije, Paul Martin. Nešto poslije Sida, Martin je slomio ruku, operiran je i čekaju ga tri do četiri tjedna stanke, što je još jedna dodatna loša vijest za Pittsburgh, s obzirom da doigravanje kuca na vrata Steel Cityja.

Crosby je pretrpio tešku ozljedu loma čeljusti u utakmici svojih Penguinsa protiv NY Islandersa u subotu navečer, kada ga je slapshotom u lice pogodio vlastiti bek, Brooks Orpik. Crosby je tada momentalno pao na led, zadobio posjekotinu i izgubio nekoliko zubi.

Međutim, iako je samo nekoliko sati kasnije operiran u bolnici u Pittsburghu te se mislilo kako će se ubrzo vratiti na led, iz trenutno vodeće i najbolje franšize lige stigla je informacija kako će The Next One izbivati do daljnjeg. No, nisu objavili koliko ga vremena izvan hokeja čeka, što se očekuje narednih dana, pogotovo iz redova obožavatelja Penguinsa.

Premda su u posljednje vrijeme srušili nekoliko rekorda, imaju 15. pobjeda u nizu te su postali prva NHL momčad u povijesti koja nije poražena kroz jedan cijeli mjesec - a doveli su u svoje redove i odlične igrače poput Iginle, Morrowa i Murrayja, čime su postali glavni favoriti za titulu - lošiju vijest od ove Pensi nisu mogli očekivati.

Jer, nakon brojnih ozljeda koje su ga pratile kroz protekle dvije sezone, lockouta i nekoliko povrataka na led, Crosby se vratio nevjerojatno jako i svima dokazao zašto je daleko najbolji hokejaš svijeta. Trenutno je vodeći igrač NHL-a s 56 bodova, čak deset više od Stevena Stamkosa, vodeći je i po asistencijama (41), a bez njega je čak i ovakva momčad Penguinsa 30 posto slabija.

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!