Zimski sportovi

Video: Sidney Crosby vraća se poslije ozljede već u drugoj utakmici protiv Islandersa

Ivan Dominik • petak, 03.05.2013.
Video: Sidney Crosby vraća se poslije ozljede već u drugoj utakmici protiv Islandersa

Nevjerojatnom brzinom Sidney Crosby se oporavio od teškog loma čeljusti i gubitka nekoliko zubi te će se vratiti u drugoj utakmici doigravanja NHL-a, koju njegovi Pittsburgh Penguinsi igraju kod kuće protiv NY Islandersa. Najbolji hokejaš svijeta oporavio se od ozljede i psihički i fizički od ozljede u samo nešto više od mjesec dana te se vraća onome u čemu je najbolji - hokeju...

Najbolji hokejaš današnjice, Sidney Crosby, oporavio se od ozljede i vraća se hokeju već u drugoj utakmici serije doigravanja, koju sa svojim Penguinsima igra protiv NY Islandersa, objavila je službeno franšiza Pittsburgh Penguinsa.

Slika 1 od 1.

Crosby je zadobio tešku ozljedu upravo na utakmici protiv Islesa kada ga je pakom u glavu pogodio vlastiti igrač, bek Brooks Orpik, kojem je "pobjegao" slapshot previsoko od gola te pogodio Sida u glavu. 25-godišnji je Kanađanin u tom trenutku slomio čeljust te je ostao bez nekoliko zuba; predviđao mu se dug oporavak od oko devet tjedana, međutim, The Next One se vratio već nakon četiri.

Stoga će centar Penguinsa ponovno predvoditi svoju momčad u doigravanju NHL-a ove sezone, u kojem su Pensi najveći favoriti za Stanley Cup uz Chicago Blackhawkse. Desetkovanim Penguinsima još uvijek nedostaje nekoliko ozlijeđenih igrača poput Paula Martina i nedovoljno oporavljenog Jevgenija Malkina, koji je van forme iako igra, dok je uz Crosbyjev možda i najveći gubitak bio James Neal, koji se ozlijedio u prvoj utakmici protiv Njujorčana.

Kada bi se svi oni vratili na led i u pravu formu, Pittsburghu ne bi bilo premca, no i ovako su "Pingvini" vrlo jaki i motivirani, pogotovo nakon objave o povratku Sida. Kanađanin je sada spreman, na treninzima je pokazao da može i dobio "zeleno svjetlo" od doktora te je igrao u "svojoj" liniji s Chrisom Kunitzom i Pascalom Dupuisom, kao i na power-playu u posljednjim treninzima Dana Bylsme.

Ozljeda Crosbyja, koja se dogodila 30. ožujka ove godine, izgledala je vrlo ružno...

Ali Sid se vratio za samo 34 dana, što je loša vijest za ekipu s Long Islanda, jer je svoj posljednji povratak (2 gola + 2 asistencije) Sid imao upravo protiv njih, nakon što se vratio poslije teškog potresa mozga zbog kojeg je izgubio gotovo cijelu sezonu - i tada je to izgledalo ovako:

Foto: facebook.com/penguins

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!