Košarka

Dalmatinski i zagrebački derbi, Jolly lovi doigravanje, Cedevita domaćin u Sisku

Bernard Jurišić • subota, 04.05.2013.
Dalmatinski i zagrebački derbi, Jolly lovi doigravanje, Cedevita domaćin u Sisku
Foto: Martina Japundžić

Četiri kola preostala su do kraja Lige za prvaka, a u njima ćemo razotkriti i posljednju nepoznanicu - četvrtog putnika u doigravanje. Jolly JB, Kvarner i Split još su u konkurenciji za četvrto mjesto, a Šibenčani danas imaju priliku za odvajanje od pratnje...

Jolly JB će protiv Alkara tražiti šestu pobjedu koja bi im mogla značiti odvajanje od Kvarnera i Splita u borbi za četvrto mjesto i plasman u doigravanje. Na Baldekinu šibenska momčad dočekuje Alkar, koji još uvijek čeka na prvu pobjedu u Ligi za prvaka.

"Cilj nam je zadržati Jolly na što manjem broju koševa i tako osigurati neizvjesnu završnicu u kojoj i mi možemo do iznenađenja. Oni su favoriti, tu nema sumnje, jako su dobra momčad, ali i naš motiv je jako visok", kazao je trener Sinjana Damir Milačić.

I druga dva dalmatinska kluba ukrstit će koplja međusobno. Posljednja utakmica Zadra i Splita u KC Krešimir Ćosić bila je "biti ili ne biti" za narednu sezonu u ABA ligi, ova nosi puno manje težine i važnosti. Splićani su odustali od velikih ambicija do kraja sezone i igraju s mladim igračima koji bi trebali biti okosnica momčadi za narednu. Zadar je, s druge strane, već osigurao i doigravanje i regionalnu ligu.

"Split moramo ozbiljno shvatiti jer se sigurno neće doći samo prošetati kroz našu dvoranu. Važno je imati visoku koncentraciju, da podađamo zicere i da nam lopta ne bježi iz ruke", najavio je trener Zadra Ante Nazor.

Zagrebački derbi u Trnskom će odigrati Zagreb i Cibona, a Cedevita je odlučila svoja domaćinstva raspršiti izvan Zagreba. Kvarner 2010 će večeras dočekati u Sisku, a narednu domaću utakmicu protiv Jollyja igrat će u Otočcu.

"Odlučili smo napraviti iskorak izvan Zagreba i približiti naš klub, ali i košarku i sport općenito, ljudima u drugim gradovima. Želimo Sisku pokloniti jedan lijep sportski događaj i vjerujem da će dvorana biti puna", najavio je predsjednik Cedevite Mladen Veber.

Raspored:

Zagreb - Cibona (18h)
Cedevita - Kvarner 2010 (19h)
Jolly JB - Alkar (20h)
Zadar - Split (20:30h)

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2013. u 18:37
    Ajmo Kvarner
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2013. u 17:56
    zalosna li je ova nasa kosarka, Jolly ce sa sakupljenim polutanima i prosjecnim amerom biti cetvrti, prije desetak godina nebi igrali prvu ligu, tuga
    Obrisan korisnik