Automoto

Alonso nakon slavlja u Španjolskoj: "Ferrari može konkurirati za naslov"

Zvonka Keliš • nedjelja, 12.05.2013.
Alonso nakon slavlja u Španjolskoj: "Ferrari može konkurirati za naslov"
Foto: EPA

Španjolac Fernando Alonso na domaćoj je stazi ove nedjelje napravio dobar posao te se uspio dovesti do prve pozicije na pobjedničkom postolju. Unatoč slavlju Ferrarijev vozač naglasio je kako se još dobrano mora boriti za naslov svjetskog prvaka, no smatra da ima bolid koji zbog svojih karakteristika može konkurirati drugim momčadima.

Nakon trotjedne stanke vrijeme je ovoga vikenda bilo za Veliku nagradu Španjolske na kojoj je domaći vozač Fernando Alonso napravio odličan posao te je s pete startne pozicije na koncu osigurao sam vrh pobjedničkog postolja. Unatoč slavlju nad Lotusom i Red Bullom na stazi Catalunya Španjolac je ipak kazao kako i dalje smatra da njegov Ferrari zaostaje za svojim konkurentima te je nadodao kako u borbi za naslov svjetskog prvaka ima još mnogo posla.

"Ovo vjerojatno jest moja najbolja prilika za osvajanje naslova otkako sam u Ferrariju, no i dalje smatram da smo trebali osvojiti Prvenstvo 2010 kada smo u Abu Dhabi stigli s osam bodova ispred Sebastiana", kazao je za početak Alonso te je dodao: "Tamo smo izgubili i tu više ne možemo ništa promijeniti. Prošle godine nismo pobijedili, ali smo se uspjeli boriti do sve do utrke u Brazilu."

Nastavio je potom španjolski vozač: "Ove godine još nismo najbrži, ali radimo na tome. Ove nedjelje smo uistinu bili konkurentni, možda ne ostvarujemo najbrži krug ni vrijeme u utrkama, no imamo fantastična zaustavljanja u boksu, startove, degradaciju guma, dakle, mnogo toga što čini naš bolid konkurentnim u borbi za naslov svjetskog prvaka."

"U nekoliko godina u Ferrariju dobiješ posebno samopouzdanje, no mi kao momčad nismo sretni s našim učinkom i utrkama jer želimo dobar i agresivan razvojni program u narednim utrkama", zaključio je i pojasnio pobjednik VN Španjolske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2013. u 11:30
    po meni prvi favorit prvenstva, brzi i od Kimia
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2013. u 01:31
    Da zbog tog je dobio hahaahaha...nije imao svoju taktiku...bravo...Forza Ferrariiii
    Obrisan korisnik
  • nido13.05.2013. u 00:33
    ...hahahahahahahahha................
    nido
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 23:20
    Pobjedio bi malo sutra da je osta na tvrdim gumama išao bi u box još 2 puta. Nego kad je vidia nakon 3 puta da ga Räikkönen stiže i prestiže s mekim gumama pribacio se i on na njih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 19:54
    Bravo-kud ćeš bolje nego pobijediti kući i pred svojim brojnim navijačima
    Obrisan korisnik