Automoto

Räikkönen: "Nije imalo smisla boriti se s Alonsom, bilo ga je nemoguće zadržati iza sebe"

Zvonka Keliš • nedjelja, 12.05.2013.
Räikkönen: "Nije imalo smisla boriti se s Alonsom, bilo ga je nemoguće zadržati iza sebe"
Foto: EPA

Finac Kimi Räikkönen ove se nedjelje na VN Španjolske dovezao do druge pozicije te je iza sebe ostavio svog velikog konkurenta za naslov prvaka ove sezone, Nijemca Sebastiana Vettela. U borbi za vrh pobjedničkog postolja Lotusov je vozač, pak, priznao kako se nije imalo smisla boriti s Alonsom jer je bio prebrz, no isto je tako najavio i zanimljivu borbu za prvenstvo, kao i nove zanimljive utrke.

Nakon što je Španjolac Fernando Alonso odličnim nastupom na VN Španjolske osigurao prvu poziciju na pobjedničkom postolju te je najavio veliku borbu za naslov svjetskog prvaka ove sezone, Finac Kimi Räikkönen koji se smjestio tik iza njega netom nakon utrke kazao je kako se danas nije imalo smisla natjecati i boriti s Alonsom te je priznao da je tek sredinom utrke lagano pomislio na mogućnost pobjede.

Vettel: "Tri bolida danas su bolje odradila posao od nas"

Nakon što je na VN Španjolske osvojio tek četvrtu poziciju te je pao iza pobjednika Alonsa te drugo i trećeplasiranih Räikkönena i Felipea Masse, Red Bullov Sebastian Vettel istaknuo je kako je ipak zadovoljan ostvarenim četvrtim mjestom: "Možemo biti sretni četvrtim mjesto, ili bar moramo biti. Prva tri bolida bila su prebrza za nas, bolje su čuvala svoje gume te su općenito odradila bolji posao od nas danas."

"Smatram da je moj bolid dovoljno brz, no činimo nešto s gumama da se brže i više troše. Danas su trojica vozača bila bolja od nas, no mi nećemo raditi na podešavanju brzine bolida već na podešavanju brzine guma."

Dodao je tada Vettel za kraj: "Mislim da smo se predugo držali za tri zaustavljanja u boksu, a kako se utrka bližila kraju morali smo priznati sami sebi da u tome nećemo uspjeti."

"Možda sam sredinom same utrke, kada smo vodili, pomislio na pobjedu, no znao sam da smo na starim i istrošenim gumama, dok je Fernando imao novije gume", bile su prve riječi Icemana.

Nastavio je potom vozač Lotusa: "Bilo je prelako prestići i preuzeti vodstvo danas stoga sam shvatio da se nema smisla boriti s Alonsom jer ga je nemoguće zadržati iza sebe. Znao sam da ukoliko se uspijem zadržati blizu njega mogu doći do prilike za pobjedu iako sam iza njega s istrošenim gumana. No, na kraju je Ferrari danas bio jednostavno prebrz."

Otkrio je potom Räikkönen i po njemu ključni trenutak utrke na stazi Catalunya, naime, radi se o njegovu lošijem prvome krugu u kojem je u trećem zavoju izgubio poziciju od Alonsa te je potom bacio pogled u budućnost, točnije u rasplet borbe za naslov svjetskog prvaka.

"Danas nismo pobijedili, a mi smo sretni samo i jedino s pobjedom. No, Vettel i ja smo vrlo blizu po bodovima, uhvatio me je i Fernando, no još uvijek smo u lovu te se nadam da ćemo se više potruditi i pobijediti još koji puta."

U lovu na svoju drugu titulu prvaka Finac se trenutno nalazi tek četiri boda iza Sebastiana Vettela stoga će rasplet biti itekako zanimljiv: "Ponekad imaš loše dane i napraviš najbolje iz njih te si time pružiš priliku boriti se za pobjede. Ukoliko to činiš često na kraju ćeš imati dobru priliku boriti se za naslov. Tek je pet utrka iza nas pa ćemo vidjeti što će se sve još dogoditi i gdje ćemo se mi naći na kraju prvenstva", zaključio je Räikkönen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2013. u 11:31
    Kimi je majstor, kad bi bar osvojio naslov, ali treba mu još brzine
    Obrisan korisnik
  • Hektor33313.05.2013. u 08:47
    kimi & alonso dvi legende!!
    Hektor333
  • nido13.05.2013. u 07:33
    Mogu oni harat u kvalifikacijama i ostvarit pole position ali u utrci se vide pravi vozaci!!!
    nido
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 23:18
    Cilu sam utrku gleda radi Räikkönena kako će odvozit jer je on Formula 1 ovo ostalo sve je kompjuterski predviđeno kako će se odvozit.
    Obrisan korisnik