Rukomet

Marić: "Igrali smo rasterećeno i opušteno, uživali smo u utakmici"

Zvonka Keliš • srijeda, 15.05.2013.
Marić: "Igrali smo rasterećeno i opušteno, uživali smo u utakmici"

Hrvatski rukometni prvak nastavio je svoj pobjednički niz u Ligi za prvaka te je po peti puta ove sezone nadvladao našički Nexe. Odličnom i uvjerljivom predstavom svojih momaka stoga je zadovoljan bio trener Dvoršek koji smatra kako je ovo najbolja igra njegove ekipe ove sezone. Zadovoljan je uz trenera bio i Marino Marić, dok na drugoj strani Ivan Slišković nije znao pojasniti što se s njegovom ekipom zbilo u srijedu poslije podne.

Momčad CO Zagreba u šestom je kolu Lige za prvaka stigla do nadasve uvjerljive pobjede nad našičkim Nexeom. Igrači Borisa Dvoršeka već su u prvome dijelu osigurali nedostižnu prednost da bi na koncu slavili 42:28. Momci Kasima Kamenice tako jednostavno nisu imali ni priliku iznenaditi svog suparnika u hrvatskom derbiju.

Slišković s Nexeom nastavlja borbu za broj dva

U porazu svoje momčadi Ivan Slišković sudjelovao je s tri pogotka, a vidno razočaran nakon utakmice je rekao: "Ne znam kako objasniti ovu utakmicu. Odigrali smo jako loše, pogotovo u obrani što se vidi i po broju primljenih pogodaka. U napadu nismo imali tečnost ni protok lopte i to je rezultiralo nerezonskim šutevima Zagrebaša i njihovim lakim polukontrama i kontrama."

"U drugom smo dijelu imali više kombinatorike, bolji je bio protok lopte i sigurno da nam se onda otvorila pozicija za lakši šut što smo realizirali", nadodao je još igrač Nexea.

Našičani sada nastavljaju borbu za poziciju broj dva u domaćem prvenstvu, poziciju koja ponovno vodi u Regionalnu ligu: "Naš glavni cilj je osigurati drugo mjesto u domaćem prvenstvu, točnije, mjesto u SEHA ligi. Sada nastavljamo dalje, naime, nakon velikog kiksa u Dubravi nanizali smo tri pobjede i idemo dalje biti drugi. Imamo sada Dubravu doma, Sisak koji je oslabljen u gostima što bi realno trebali pobijediti i nakon toga Karlovac doma i Poreč u gostima stoga smatram da ne bi trebalo biti problema uz naravno puno, puno bolju igru od ove prikazane protiv Zagreba", zaključio je Slišković.

Izuzetno zadovoljan je nakon ogleda bio Zagrebov strateg koji je kazao: "Čestitam svojim dečkima na najboljoj utakmici otkako sam došao na mjesto trenera. Nexe nije bio loš, ali mogli su igrati samo onoliko koliko smo mi dopustili što nije bilo mnogo. Dečki su odlično igrali i obranu i napad, trčali su brzo, igrali kombinatorno, a najviše me kao trenera veseli nevjerojatna disciplina koju je moja momčad pokazala."

"U finalu Kupa protiv Poreča dobru igru u obrani nismo naplatili u napadu. Danas to nije bio slučaj, bili smo strpljivi, gradili napad po napad tijekom cijelog dvoboja, a veseli me i činjenica da smo svih 60 minuta igrali u istom ritmu, dakle kada su mlađi ulazili s klupe nije bilo oscilacija i to je ono što tražim otkako sam došao. Svi moji igrači zaslužuju pohvalu za ovu veličanstvenu pobjedu i ja im svima odreda skidam kapu", dodao je Dvoršek.

Ponovno se među najboljim strijelcima i igračima na terenu Kutije šibica našao Zagrebov kružni napadač Marino Marić koji je susret prokomentirao na sljedeći način: Ovo je zaista bila dobra utakmica s naše strane te se nadam da je publika uživala u ovoj predstavi. Mi smo dali svoj maksimum nakon kojeg smo se odvojili i tada je sve bila određena rutina, ali odigrali smo zaista lepršavo do samoga kraja utakmice."

"Igrali smo rasterećeno i opušteno, baš smo se igrali rukometa. Uživali smo u ovoj utakmici", izjavio je pivot hrvatskog prvaka te je potom kazao riječ, dvije i o svom nastupu: "Igrao sam ponovno svih 60 minuta, uživao sam, dao sve od sebe te mi je drago da mi i u obrani ide na bolje, dok se u napadu trudim realizirati sve što mogu, ali i stvoriti momcima priliku da zabiju."

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Karlovac27:28Poreč
Siscia31:32Dubrava
RK Zagreb42:28Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!