Rukomet

Lokomotiva i Podravka napadaju vrh Regionalne lige

Iz Tivata:Jelena Bagarić • subota, 18.05.2013.
Lokomotiva i Podravka napadaju vrh Regionalne lige
Foto: Davor Sajko

Zadnje natjecanje u ovoj sezoni ženskog rukometa konačno je došlo na red. Final four Regionalne lige u subotu i nedjelju igra se u crnogorskom Tivatu. Četiri ekipe borit će se za naslov, favorit je Budućnosti, a tri ekipe pokušat će ih skinuti s trona. Lokomotiva i Podravka predstavnici su Hrvatske, a primarni cilj je savladati svoje polufinalne protivnike.

Podravka Vegeta i Metalurg

Kod Podravke Vegete više ne treba posebno niti isticati igračice koje svojim protivnicima mogu opako zagorčati život. Sanja Damnjanović koja je odigrala odličnu utakmicu protiv Lokomotive u Kupu Hrvatske sigurno i u ovoj utakmici želi dati sve od sebe kako bi se na najboljem svjetlu oprostila od ekipe. Nadalje tu je konstantna Marta Žderić koja u zadnje vrijeme odlično brani. Krilne pozicije rezervirane su za Gaće i Pongrac a sredinom terena upravljat će Tanja Kiridžić. Kod Metaurga najveća prijetnja je sigurno Mirjeta Barjamoska koja je ujedno i najbolji strijelac lige. Njezini projektili često vrlo lako pronalaze put do protivničkih vrata. Neizostavna je i Sonja Bašić koja se oporavila od ozljede i igra odlično. Ako se Andrejeva razbrani može također biti velika prijetnja.

Niti jednoj našoj ekipi neće biti lako na putu do finala. Nešto lakše će mjesta dokopati Podravka, dok Lokosice imaju pune ruke posla s braniteljicama naslova Budućnosti. Sportska dvorana Župa bit će poprište ovih okršaja, a negdje iza 21 sat znat će se tko će u nedjelju u 19 sati igrati utakmicu za naslov.

Prve će na teren Kokice koje će svoje snage odmjeriti s skopskim Metalurgom u kojem igra Hrvatica Sonja Bašić. Metalurg je ove sezone vodio tešku bitku s Vardarom u prvenstvu i u konačnici je ipak ostao drugi. Međutim, nije sve tako loše završilo po rukometašice Krste Petruševskoh. U nedavno odigranom finalu Kupa Makedonije, Metalurg je slavio nad Vardarom i time uzeo jednu od dvije krune. U toj utakmici najbolja je bila baš Sonja Bašić koja je zabila šest pogodaka.

Ovo je možda zadnji put da su nešto i osvojile u svojoj zemlji budući da Vardar gradi moćnu ekipu za to možda neće imati prilike. Zato će sve svoje adute baciti u sutrašnju utakmicu. Podravka sigurno neće imati lak posao protiv Metalurga koji osokoljen osvajanjem Kupa pristiže u Tivat. U posljednjem ogledu ove dvije ekipe u Regionalnoj ligi rezultat je bio izjednačen, a Metalurg je čak i vodio na poluvremenu.

Prva utakmica dana pripada ovim dvjema ekipama. I jedna i druga iza sebe imaju uspješno osvajanje Kupa, a Kokice i Prvenstva. Međutim, Regionalna liga je sasvim drugo natjecanje, a objema ekipa je ovo posljednja prilika za zajedno nešto osvoje. Dobra utakmica sigurno je zagarantirana.

Budućnost i Lokomotiva

Podgorička ekipa došla je u Tivat u nešto okrnjenom sastavu. Suzana Lazović i Biljana Pavićević su ozljeđene te Adžić na njih ne može računati. Od mini turneje u ožujku po Hrvatskoj Budućnost nije odigrala jaču utakmicu a i imale su nedavno nekoliko dana odmora. No, za kalibar ekipe kao što je Budućnost to ne mora puno značit. Tu su i dalje Knežević, Woltering, Cvijić, Mehmedović i ostale djevojke koje mogu jako puno. Lokosice su doputovale bez trenera Šoštarića, a glavnu ulogu će preuzet inače pomoćni trener Zdenko Zorko. Kada bi Ivana Božović odigrala utakmicu kao u zagrebu to bi sigurno puno pomoglo. Tu su još Maja Kožnjak, Dora Krsnik, Petra Oštarjaš...Ako sve bude dobro funkcionoralo, Lokosice će sigurno imati šanse za pobjedu.

Lokosice će, s druge strane, imati još teži posao. Svoje mjesto u finalu morat će izboriti preko Budućnosti, ekipe koja brani naslov od prošle godine. Samo igranje u glavnoj fazi Lige prvakinja dovoljno stavlja Budućnost u prednost nad igračicama Lokomotive. No, posljednja utakmica u Regionalnoj ligi bila je baš ona između Lokomotive i Budućnosti, u kojoj su Lokosice slavile na domaćem terenu. Na kraju to i nije bilo toliko uvjerljivo koliko je izgledalo u nekim trenucima susreta.

Međutim, treba apostrofirati da je Dragan Adžić na teren u prvom poluvremenu te utakmice poslao na teren drugu postavu. No, prednost koju su Lokosice stvorile nisu niti prvotimke mogle nadoknaditi. U toj utakmici za Lokomotivu je briljirala Ivana Božović koja je svom nekadašnjem klubu "utrpala" velikih 13 pogodaka.

To je ipak bila zadnja utakmica u ligi i ni o čemu nije odlučivala. U subotu će to biti jedna sasvim nova utakmica, u drugačijem okruženju i s drugačijim motivom. Budućnost sigurno neće riskirati s rezervnim sastavom, dok će Lokosice za finale morati odigrati svoju najbolju utakmicu sezone. U Kupu se protiv Podravke baš nisu iskazale, no ne treba ih prerano otpisati. Svoju će šansu sigurno imati, ali pitanje je hoće li je iskoristiti.

Raspored Final foura Regionalne lige

Subota, 18.5.2013.

Podravka Vegeta - Metalurg 17:00
Budućnost - Lokomotiva 19:00

Nedjelja, 19.5.2013.

Utakmica za treće mjesto 17:00
Finalna utakmica 19:00

Regionalna liga (Ž) - Završnica

polufinale

Podravka Vegeta26:28Metalurg
Budućnost32:15Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!