Rukomet

CO Zagreb u Poreču kreće po potvrdu novog naslova prvaka Hrvatske

Zvonka Keliš • subota, 18.05.2013.
CO Zagreb u Poreču kreće po potvrdu novog naslova prvaka Hrvatske

Hrvatski rukometni prvak ove će subote u gostima kod Poreča i matematički pokušati potvrditi svoj novi naslov prvaka. Iako u domaćem prvenstvu CO Zagreb nema prave konkurencije Porečani su pokazali kako se mogu nositi sa Zagrebašima te ih također mogu dobro namučiti, a sada kada su u pravom naletu i motiviraniji no prije vrijedi vidjeti što će prirediti u sedmome kolu doigravanja za prvaka Hrvatske.

Gust raspored u doigravanju za prvaka Hrvatske ne ostavlja mnogo prostora za odmor nikome pa tako ni rukometašima Croatia osiguranja Zagreb koji tek nekoliko dana nakon ogleda s našičkim Nexeom kreću po nove prvenstvene bodove i to na gostovanju kod Poreča.

Liga za prvaka polako se bliži kraju te je sve jasnije kako će nadasve uvjerljivo naslov prvaka ponovno osigurati najbolja hrvatska rukometna momčad, CO Zagreb. Pokazalo se da su Zagrebaši i ove sezone bez prave konkurencije u domaćoj ligi, a potvrdili su to i izuzetno uvjerljivim posljednjim slavljem nad svojim najvećim suparnikom, Nexeom iz Našica. Hrvatski derbi protekle srijede nije pružio onaj pravi naboj i napetost koju je je trebao, no zato su momci Borisa Dvoršeka priredili odličnu predstavu svim svojim navijačima koji su ih ove sezone po prvi puta u sklopu Prvenstva Hrvatske mogli bodriti na domaćem terenu.

"Dečki su zdravi i spremni, dobro su trenirali posljednja dva dana nakon utakmice s Nexeom. Ukoliko danas svladamo Poreč od mene će dobiti dva slobodna dana da se odmore, to će im biti moja premija. Zaslužili su to jer uistinu igramo dobro u posljednje vrijeme", izjavio je Dvoršek.

Prilika je to bila da mlade Zagrebove snage da ponovno pokažu što znaju te da od svojih iskusnih suigrača preuzmu i dovrše posao onako kako treba. Održavanje rezultata i prednosti ovoga puta nije bio problem, upravo suprotno, a kako i sami igrači kažu odigrali su "rasterećeno i opušteno" te su uistinu "uživali u utakmici".

Itekako zadovoljan je nakon dvoboja bio i strateg CO Zagreba koji je naglasio: "Čestitam svojim dečkima na najboljoj utakmici otkako sam došao na mjesto trenera. Dečki su odlično igrali i obranu i napad, trčali su brzo, igrali kombinatorno, a najviše me kao trenera veseli nevjerojatna disciplina koju je moja momčad pokazala."

Ususret novom, sedmom prvenstvenom ogledu trener Dvoršek je, pak, za Sportnet kazao: "Svjesni smo da s utakmicom, točnije, pobjedom u Poreču i matematički prvaci Hrvatske, naime, imali bi tada šest bodova više od svih tri kola prije kraja stoga idemo tamo dobiti utakmicu."

"Poreč je uistinu ozbiljna ekipa s kojom nas očekuje teška utakmica i po meni je Poreč uz Nexe i nas treća momčad u Hrvatskoj. U Kupu se vidjelo koliko su dobri, posebice kada su nas stigli na samo pogodak zaostatka stoga ozbiljno shvaćamo ovaj dvoboj. Pobjedom u Karlovcu rukometaši Poreča stvorili su veliku mogućnost za drugo mjesto u Ligi tako da će sigurno krenuti maksimalno motivirano u susret. Bit će ovo teška utakmica, no kvaliteta je na našoj strani i budemo li odigrali kao protiv Nexea sasvim sigurno pobjeđujemo i danas", otkrio je i pojasnio sve trener hrvatskog prvaka.

Slika 1 od 1.

Iako je na samome vrhu Lige za prvaka sve jasno ona prava borba odvija se stepenicu niže gdje se tri momčadi dobrano bore za drugo mjesto koje vodi u Regionalnu ligu sljedeće sezone. Naime, s po šest bodova netom prije sedmog prvenstvenog kola iza CO Zagreba našle su se ekipe Poreča, Nexea i Dubrave stoga vrijedi vidjeti što će ova trojka prirediti u naredna tri kola.

Sam Poreč nakon posljednjih je slavlja sasvim sigurno u onom pravom naletu te motiviraniji no ikad ulazi u treći ovosezonski ogled s hrvatskim prvacima. Naime, nakon poraza u Novskoj u sklopu drugoga kola Lige za prvaka Poreč je mnogo bolju igru pokazao u finalnom dvoboju Kupa Hrvatske proteklog vikenda te je već samim time nagovijestio kako i u novome susretu Zagrebašima namjerava dodatno otežati posao, a samim time i njihovu potvrdu novoga naslova.

Na putu prema slavlju sigurno će se Poreč nanovo osloniti na svoje najjače snage i adute poput Miličevića, Čorića, Thossa, ali i Sladoljeva, Mataiju te Buvinića, a budući da ni između ovih momaka i onih iz redova CO Zagreba također više nema tajni bit će zanimljivo vidjeti što Porečani mogu učiniti na svom terenu predvođeni domaćim navijačima te mogu li pomrsiti račune hrvatskom prvaku koji u svom pobjedničkom naletu pokazuje i svoje najbolje igre do sada.

Utakmica sedmoga kola Lige za prvaka između Poreča i CO Zagreba na rasporedu je u 19 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Karlovac32:26Siscia
Nexe Našice36:28Dubrava
Poreč26:33RK Zagreb
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.05.2013. u 17:07
    Ova naša rukometna liga otprilike izgleda za Zagreb, kao kad bi u nogometu Ajax za suparnike u domaćoj ligi imao drugoligaše iz svoje države!!
    Obrisan korisnik