Nogomet

Ivković: "Ovakvim se utakmicama može vratiti vjera u hrvatski nogomet"

Igor Šestak • četvrtak, 23.05.2013.
Ivković: "Ovakvim se utakmicama može vratiti vjera u hrvatski nogomet"
Foto: Kristijan Komarica

Momčad Lokomotive poražena je od Hajduka u finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Zagrebački klub propustio je odličnu sezonu učiniti još boljom, no njegov trener Tomislav Ivković nije previše očajavao. Čestitao je Splićanima na pobjedi i istaknuo kako svojim igračima nema što zamjeriti. Za njega je finale bilo sjajna nogometna predstava, a posebno su ga fascinirali Hajdukovi navijači koji su u velikom broju pohodili stadion u Maksimiru.

Svoju najbolju sezonu u periodu od hrvatske samostalnosti Lokomotiva ipak nije uspjela zaključiti osvajanjem trofeja. Sezonu 2012./2013. pamtit će po osvajanju drugog mjesta u MAXtv Prvoj ligi i plasmanu u europska natjecanja, ali i po porazu u finalu Hrvatskog nogometnog kupa od Hajduka.

Nakon što je u Splitu poražena 2:1, momčad Lokomotive je na stadionu u Maksimiru povela ranim pogotkom Šituma. Međutim, rezultat koji bi joj donio trofej nije uspjela zadržati. Splićani su režirali preokret i s konačnih 3:3 odnijeli trofej u Split.

Nakon utakmice trener Lokomotive Tomislav Ivković nije bio pretjerano razočaran: "Sretan sam jer smo svi mi bili dijelom veličanstvene nogometne predstave. Smatram da se ovakvim utakmicama može vratiti vjera u hrvatski nogomet. Mi smo kod 1:0 imali šansu za drugi gol i nismo poentirali, a Hajduk nas je znao kazniti. U dvije utakmice naši su suparnici imali boljih trenutaka i malo sportske sreće. Čestitam im na osvojenom trofeju."

Svojim igračima nije imao što zamjeriti: "Čestitam im na volji, htijenju i borbenosti. Igrali su do kraja i borili se. Sretan sam što sam imao priliku raditi s njima i mislim da smo odigrali dvije vrlo kvalitetne utakmice."

Osvrnuo se i na posjetu na stadionu u Maksimiru: "Hajdukovi navijači su čudo, fascinirali su me, ali hvala i Zagrepčanima koji su došli na stadion u velikom broju."

"Hajduk je institucija i teško mi je razumjeti da živi u neimaštini", prokomentirao je Ivković pa pohvalio trenera Hajduka Igora Tudora: "Igor je pametan momak i kad je došao na klupu oslobodio je igrače prijašnje stege. Rasteretio ih je i zaigrao hrabrije, a igrači su mu uzvratili na najbolji način."

Kod izjednačujućeg pogotka, kojeg je u 44. minuti zabio Ivan Vuković, Lokomotivin vratar Dominik Picak nije najbolje reagirao, no Ivković smatra da to nije odlučilo pobjednika Kupa: "Mi smo trofej praktički izgubili u Splitu. Picaku ne mogu ništa zamjeriti jer nas je mnogo puta spašavao. Drugi gol nas je dokrajčio."

Za trenera Lokomotive igrač utakmice je bio Tino Sven Sušić: "Podsjetio me na tatu Seada, a ima nešto i od strica Safeta. Ima odličan lažnjak, a to se ne može naučiti. Za mene je on bio najbolji igrač utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 10:18
    pokrij se ušima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 10:03
    još ne mogu razumit kako gubit mogu favoriti......
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava23.05.2013. u 09:17
    ...................H_Ž_V.......................
    Torca-Dubrava