Košarka

Vulić: "Ne dobijemo li treću utakmicu u Zadru, ova će pobjeda biti naš labuđi pjev"

Igor Šestak • četvrtak, 23.05.2013.
Vulić: "Ne dobijemo li treću utakmicu u Zadru, ova će pobjeda biti naš labuđi pjev"
Foto: Ivana Karačić

Nakon teškog poraza u drugoj utakmici polufinalne serije protiv Cedevite, treneru Zadra Anti Nazoru nije preostalo ništa drugo nego nahvaliti Cedevitinu momčad koja je djelovala zaista impresivno. Jakša Vulić bio je zadovoljan igrom i pobjedom, ali je naglasio da će ona biti "labuđi pjev" ako Cedevita ne pobijedi u Zadru u nedjelju.

Košarkaši Cedevite u srijedu su u Domu sportova "pregazili" Zadar i izjednačili polufinalnu seriju Prvenstva Hrvatske na 1-1. Rezultatom 91:61 izborili su majstoricu koja će se odigrati u nedjelju u Višnjiku.

Vitamini su u potpunosti nadigrali Zadar i poslali poruku kako ih ipak ne treba prerano opisivati. Iako su bili oslabljeni neigranjem Wrighta i iako ove sezone protiv Zadrana imaju negativan omjer, uspjeli su riješiti ovu utakmicu u svoju korist i zadržati priliku za plasman u finale.

Trener Cedevite Jakša Vulić bio je očekivano zadovoljan nakon utakmice: "Čestitam mojim igračima na trudu koji su uložili. Slavili smo posve zasluženo. Rekao bih da se u mojim igračima probudio inat i da su odigrali za svoj ponos."

"Nakon prvog poluvremena u kojem smo došli do 42:24 utakmica još nije bila gotova, ali nakon što smo izdominirali i treću četvrtinu sve je bilo jasno", poručio je Vulić.

"Dominirali smo u svim segmentima igre, a posebno bih izdvojio skok, koji se pokazao jako bitnim u utakmicama Cedevite i Zadra", rekao je Vulić pa se okrenuo nedjelji i trećoj polufinalnoj utakmici: "Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu jer ako ju ne dobijemo, ova će pobjeda biti naš labuđi pjev."

Trener Zadrana Ante Nazor smatra da je pobjednika odlučila druga četvrtina: "U prvoj smo četvrtini držali priključak, no onda smo protivniku dozvolili veliku seriju. Nakon toga nismo uspjeli skupiti glave i iskontrolirati taj pad."

"Čestitam Cedeviti na vrhunskoj partiji i zasluženoj pobjedi. Koliko su dobri bili naši suparnici pokazuje njihov postotak šuta od 62,2 posto za dva poena i 47,4 posto za tri poena. Imali su čak 15 skokova u napadu i 20 asistencija. Bila je to prava momčadska košarka Cedevitinih igrača", objasnio je Nazor.

Vjeruje da se njegovi igrači mogu oporaviti od ovog šoka i dobiti treću utakmicu: "Moramo proanalizirati što nije bilo dobro u ovoj utakmici i pripremiti se za nedjelju. Mislim da imamo dovoljno snage i da možemo odigrati kao u prvoj utakmici te izboriti nastup u finalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 19:14
    Baš sam mislio napomenuti kako se odjednom dogodi nekakav "klik" u glavama igrača kad spoznaju da se ne mogu u svakom trenutku osloniti na natprosječno dobrog (i skupog) Amerikanca! Odmah se zbiju redovi, počme se gristi u obrani, a u napadu igraju kolektivno i "čuvaju leđa"... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 18:45
    nadam se da ce zadar pobijedit.. fali tome gradu stari kk zadar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 18:26
    nadamo se da ce to biti i Vulicev i Mamicev labudji pjev ponajprije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 12:52
    bez wrigta je cedevita duplo bolja momćad.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2013. u 11:53
    trecu utakmicu ce zadar pobjediti :)
    Obrisan korisnik