Košarka

Žižić: "Šanse su podjednake, a vjerujem da ćemo osvojiti drugi uzastopni naslov"

Ivor Krapac • utorak, 28.05.2013.
Žižić: "Šanse su podjednake, a vjerujem da ćemo osvojiti drugi uzastopni naslov"
Foto: Kristijan Komarica

Prekidajući stanku u rasporedu utakmica koja je trajala od prošlog utorka, kada su dvokorakom dovršili posao protiv Jolly JBŠ-a u polufinalu, košarkaši Cibone u srijedu će ugostiti Zadar u prvom susretu finala hrvatskog prvenstva. Vukovima će prvi cilj biti zadržati prednost domaćeg parketa, za koju su se izborili osvajanjem prvog mjesta u Ligi za prvaka...

S više vremena za trening i pripremu u odnosu na suparnika, Cibona će se u srijedu s početkom u 20 sati sresti sa Zadrom u prvoj utakmici finala hrvatskog prvenstva. Vukovi će se nadati prvom od potrebna tri koraka u borbi za drugi uzastopni naslov prvaka, a najavljujući završnicu borbe za trofej, Andrija Žižić istaknuo je da je sve otvoreno.

"Svako finale je uzbudljivo i neizvjesno", kazao je startni Cibonin centar na susretu s novinarima, a prenijela je službena internetska stranica kluba: "Po meni, realno gledajući, mislim da su šanse podjednake, a vjerujemo da ćemo mi slaviti i osvojiti drugi uzastopni naslov."

Žižić je dodao i što očekuje od početka finalne serije: "Utakmicu će odlučivati mali detalji kao što su skokovi u obrani i napadu, pa i zabijena slobodna bacanja. Zadar sigurno neće doći podcjenjivački u Zagreb, kao što s druge strane i mi moramo ući maksimalno ozbiljno."

Trener Danijel Lutz istaknuo je da je Zadranima veliki plus što su u polufinalu pobijedili Cedevitu, koja je, gledajući sastave s kojima raspolažu obje momčadi, na papiru bila jača: "Zadar je pokazao svoju kvalitetu, a uostalom, bio je drugi u Ligi za prvaka i dobio je nominalno kvalitetnijeg protivnika, što će mu sigurno dati dodatno samopouzdanje."

Lutz je izdvojio i što očekuje od svoje momčadi: "Mi moramo energijom dominirati u ovom susretu. Svjesni smo da je prva utakmica izuzetno bitna, ali naša igra mora biti na pravom nivou, a ne da razmišljamo o tome što će se dogoditi ukoliko izgubimo prvu utakmicu. Kada igrate u seriji na tri dobivene utakmice, ključ bi mogle biti izgubljene lopte koje morate smanjiti."

S obzirom da su Cibosi i Zadrani ove sezone igrali već pet puta, s četiri Cibonine pobjede u tim dvobojima, trener Vukova kazao je da neće biti nepoznanica, a dodao je i da vjeruje kako će atmosfera biti prava u svim utakmicama - ne samo zbog Zadrovih, već i zbog Ciboninih navijača.

Uoči prve utakmice, Cibona nema većih problema s ozljedama. Manje poteškoće imao je tek Marko Jagodić Kuridža, koji je u posljednje vrijeme bio u rotaciji Vukova na visokim pozicijama, ali i on bi trebao biti spreman za nastup u srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 18:23
    cibona ce pobjediti ko se slaze nek stisne zeleno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 18:23
    zadar ce pobijediti ko se slaze nek stisne zeleno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 15:55
    Najbolje što se Zadru dogodilo ove sezone je Ante Nazor i nadam se da ostaje do daljneg.Nažalost otkad je Tankerska plovidba u krizi i KK zadar ima financijskih problema. Triba rješit stare dugove i naprid u čišću budućnost i povratak na europske staze.
    Obrisan korisnik
  • krševan29.05.2013. u 11:17
    jednostavno svi skupa trebamo uživati u ovom finalu bez obzira ko dobije. mislim da napokon posli 20 i nešto godina imamo čisto prvenstvo, bez preferiranja ijednog kluba. i zadar i cibona igraju dobru košarku, vidi se rad i trenera i igrača i struke. svi skupa nam daju nadu u neku bolju cibonu i... [više na forumu]
    krševan
  • Obrisan korisnik29.05.2013. u 07:42
    Idealno bi bilo da peta utakmica odluči prvaka.
    Obrisan korisnik