Rukomet

Matulić: "U četvrtak idemo po zadnju pobjedu, idemo završiti sezonu na najbolji mogući način"

Sportnet • utorak, 28.05.2013.
Matulić: "U četvrtak idemo po zadnju pobjedu, idemo završiti sezonu na najbolji mogući način"
Foto: Davor Sajko

Na domaćem terenu, u Kutiji šibica, Zagrebaši su odigrali pretposljednje kolo Lige za prvaka te ostvarili novu visoku pobjedu, ovoga puta protiv Siscije (42:23). Zagrebovu su momčad predvodile njene mlade snage, a njen trener je uz ponajboljeg igrača susreta potom iznio svoje viđenje susreta.

Trener Zagrebove momčadi Boris Dvoršek prokomentirao je Zagrebovu devetu pobjedu u Ligi za prvaka: "Ozbiljno smo pristupili utakmici, iako možda nije tako izgledalo u prvih deset minuta", no nakon toga prednost njegove ekipe je samo rasla pa Dvoršek nastavlja: "Dečki su se rastrčali po terenu i svi su imali relativno dobru minutažu. Meni je bitno da oni uživaju u rukometu te da igraju brzo. Iako je večeras bilo promašaja i golova iza leđa, kada se sve oduzme i zbroji, zadovoljan sam."

U ovoj utakmici Tonči Valčić, kao i kapetan Zlatko Horvat bili su pošteđeni te su susret odgledali s tribina: "Namjerno sam odmarao Tončija i Zlaju, dok su Špiler i Joso Valčić podijelili minutažu na poziciji srednjeg vanjskog. Zadnjih dvadesetak minuta utakmice Luka Stepančić nije igrao zbog boli u koljenu."

Priliku su, pak, dobili neki mlađi igrači poput Brune Butorca, koji je igrao i u prošloj utakmici te Luke Ćosića: "Butorca smo malo testirali, igrao je, naime, protiv Karlovca vanjskoga, a sada smo htjeli vidjeti što može na krilu. Njegova pozicija još nije definirana, a odlično je kada u ekipi imate igrača koji može igrati na više mjesta. Zadovoljan sam i Lovrom Mihićem te Ćosićem koji je uveo živosti i zabio tri pogotka u zadnjih desetak minuta."

Iako je do sada Dvoršek uvijek podijelio minutažu golmanima, svakome je dao po 30 minuta, no u ovome je susretu Filip Ivić branio svih 60 minuta i pritom sakupio 19 obrana: "Iviću treba utakmica i minutaže te sam mu zato i dao da brani cijeli susret. Također, Stevanović ima upalu na koljenu pa nismo htjeli bespotrebno riskirati. Filipu je u zadnje vrijeme malo poljuljano samopouzdanje, ali on je veoma dobar igrač. Uskoro ga čeka juniorsko prvenstvo i zbog toga je još bitnije da bude u formi", zaključio je trener hrvatskoga prvaka.

O novoj pobjedi Zagrebaša ponešto je rekao i jedan od glavnih aktera, krilni igrač Jerko Matulić: "Od početka je postojao dogovor da moramo ući sto posto u utakmicu, da idemo na sve pobjede do kraja ovoga doigravanja za prvaka i toga se držimo."

Ovo je bila Zagrebova pretposljednja utakmica, a u četvrtak za kraj slijedi Dubrava kada će Zagrebaši konačno biti proglašeni pobjednicima Lige: "Polako privodimo sezonu kraju, no još nam je ostala ta posljednja utakmica. Mislim da možemo biti uistinu zadovoljni ovom sezonom", dodalo je Zagrebovo krilo.

Kako su Horvat i Tonči Valčić bili pošteđeni, Matulić je dobio priliku zaigrati od prve minute te je pritom zabio sedam golova: "Zadovoljan sam, svi smo jako dobro igrali. Trener je poštedio njih dvojicu jer su ipak cijele sezone nosili najveći teret", kazalo je Zagrebovo krilo te je zaključilo: "U četvrtak idemo po zadnju pobjedu, završiti sezonu na najbolji mogući način i onda slijedi proslava."

Tekst: Petra Bičanić

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

RK Zagreb42:23Siscia
Karlovac26:20Dubrava
Poreč30:30Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!