Rukomet

Kraj sezone u Premijer ligi: Zamet zaključio prvenstvo pobjedom nad Bjelovarom

Ivan Dominik • nedjelja, 02.06.2013.
Kraj sezone u Premijer ligi: Zamet zaključio prvenstvo pobjedom nad Bjelovarom
Foto: Ivan Dorian Molnar

Rukometna Premijer liga došla je do svog kraja u sezoni 2012./2013., a zaključena je utakmicama proteklog vikenda u kojima se apsolutno ništa nije odlučivalo i koje su zaključile posljednja, deseta kola Lige za prvaka i Lige za ostanak, odnosno šesto kolo Lige za poredak. CO Zagreb je prvak, ispadaju Split i Varteks Di Caprio, dok će u Europu još Nexe i Poreč...

Nakon očekivanih pobjeda CO Zagreba i Nexea u posljednjim utakmicama sezone, Ligu za prvaka svojom su utakmicom zaključili Siscia i Poreč u Sisku. Slavila je trećeplasirana momčad iz Istre, svladavši Siščane uz 34:30 na njihovom terenu u utakmici u kojoj su cijelo vrijeme vodili. Najčešće su Porečani imali četiri pogotka prednosti kroz utakmicu pa je tom razlikom bez većih peripetija susret i završen.

Porečane je do pobjede odveo David Miličević s deset golova, šest je dodao Vedran Mataija, dok su vratari skupili 14 obrana. Za domaću i poraženu Sisciju Tibor Jurjević zabio je najviše, sedam zgoditaka, dok su po pet dodali Nikola Raič i Marko Kobetić, a vratari imali samo deset obrana.

Liga za poredak

U posljednjem, šestom kolu Lige za poredak Vidovec je remizirao s Buzetom u gostima rezultatom 30:30. Vrlo izjednačena utakmica na poluvremenu je imala rezultat 15:15, ali su na kraju ipak gosti bili bliže trijumfu, kojeg su ispustili u posljednjem napadu zbog pogotka Nene Gašpara za konačan remi i bod svog Buzeta. Ivica Gudić iz ekipe domaćina bio je najbolji strijelac utakmice s 11 golova, dok su Vidovčane predvodili Herman, Vidaček i Vincek, svaki s po šest golova.

Posljednji susret cijele sezone odigrali su sastavi Zameta i Bjelovara u Rijeci, a pobjedu je upisao sastav Irfana Smajlagića uz rezultat 34:23. Bila je to uvjerljiva i sigurna pobjeda Riječana koja je bila poznata već nakon uvodnih minuta utakmice, jer je Bjelovar ostao bez šansi protiv raspoloženih domaćina. Dario Černeka s 13 golova i Dino Slavić sa 16 obrana bili su najbolji igrači pobjednika, a Ivan Horvat zabio je najviše za Bjelovarčane, deset zgoditaka.

Liga za ostanak

Također dvije utakmice odigrane su i u Ligi za ostanak prošlog vikenda, a zanimljivije je bilo u Zagrebu gdje je Medveščak nadigrao Goricu 33:28. Dosta efikasna utakmica otišla je na stranu domaćina nakon dominacije u drugom poluvremenu, a gosti su sve šanse izgubili već krajem prvog dijela utakmice. Najbolji u sastavu Medveščaka bio je Igor Kos s osam golova, a pridodao se Sven Horvat sa 17 obrana, dok je Dario Vozab sa sedam golova predvodio Velikogoričane.

U drugom susretu Spačva je pred svojim navijačima završila sezonu pobjedom, i to deklasiravši Split 30:17. Vinkovčani su u jednosmjernoj i dominantnoj svojoj predstavi pobjedu osigurali već na odmoru kada su vodili 21:8, a do kraja su samo iskontrolirali ogled da završi njihovom pobjedom. Najefikasniji igrač Spačve bio je Mile Mišić sa sedam pogodaka, dok su vratari skupili nevjerojatne 23 obrane. Petar Pivac bio je najubojitiji topnik Splita s četiri gola, dok je odličan s 14 obrana bio i vratar Ivica Šimić.

Premijer liga - Liga za poredak

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zamet34:23Bjelovar
Buzet30:30Vidovec BIOS
1Zamet (+8)6345:329+1614
2Bjelovar (+7)6362:357+514
3Buzet (+5)6343:349-610
4Vidovec BIOS (+4)6339:354-1510

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!