Rukomet

Omeyer, Hvidt, Alilović i društvo učit će mlade tajnama vratarskog zanata

Sportnet • ponedjeljak, 03.06.2013.
Omeyer, Hvidt, Alilović i društvo učit će mlade tajnama vratarskog zanata

U ponedjeljak se u prostorijama Izvor osiguranja u Splitu održala konferencija za novinare i predstavljanje projekta 3. Međunarodnog rukometnog kampa za vratare koji će se održavati u Makarskoj i Tučepima od 22. do 27. lipnja 2013.

Specijalistički Međunarodni kamp rukometnih vratara u kojemu će sudjelovati mladi iz cijeloga svijeta, prijavljeno je 120 vratara iz 40 zemalja, jedinstveni je projekt ove vrste. Osnovni ciljevi kampa su promocija rukometa kao sporta među mladima u Hrvatskoj, naše države kao europskog sportskog i turističkog bisera, te poboljšanje kvalitete rada s rukometnim vratarima kao važnim segmentom uspješnosti u ovom sportu. Oko ideje organizacije kampa specijaliziranog samo za vratare ujedinili su se ponajbolji hrvatski, ali i svjetski rukometni golmani (sadašnji i bivši), te su preuzeli ulogu demonstratora/predavača kampa.

Uz Marija Čaljkušića, predsjednika organizacijskog odbora, na tiskovnoj konferenciji su govorili Milan Rokov, savjetnik Uprave Izvor osiguranja generalnog sponzora, potom predstavnici sponzora Stjepan Pezo, direktor Galeba, Silvija Bareša, direktorica marketinga Splitske banke, Silva Mandić, direktorica marketinga Adrigagate.com, i Mate Peruzović, predstavnik Adriawincha, dok su predstavnici Last minute rent-a-car opravdali svoj izostanak.

Mario Čaljkušić istakao je vrijednost jednog ovakvog kampa i za turističku promociju Hrvatske, a uz svjetski priznata imena Thierryja Omyera, Kaspera Hvidta, Mirka Alilovića i nekolicina svjetskih vratara podučavati će mlade rukometne golmane. "Treća nam je godina rada ovog kampa, pohvale koje su nam stigle sa svih strana samo su nam dale poticaja da nastavimo sa radom. Program je vrlo sličan kao i prethodnih godina, iskusni vratar-demonstratori će voditi svoje grupe i prenositi znanja mladima. Zadovoljstvo nam je najaviti i Veliku večer rukometa koja će se ove godine održavati 26.lipnja na bazenu hotela Alga u Tučepima gdje će imamo zanimljiv program obogaćen modnom revijom uz druženje sa vrhunskim rukometašima", istakao je Čaljkušić.

Po prvi put se kao generalni sponzor pojavljuje Izvor osiguranje, savjetnik Uprave Milan Rokov pojasnio je priključenje ove osiguravajuće kuće projektu Međunarodnog kampa rukometnih vratara. "Naša osiguravajuća kuća malo se pojavljuje u medijima, no prepoznali smo vrhunski projekt, te je bila naša želja sudjelovati u njemu. Uz to povezani smo sa bolnicom Sv. Katarina u Zaboku koja je dio naše grupacije i kao takva se brine o zdravlju sportaša. Drago mi je što smo postali dio jedne odlične sportske priče i nadamo se dugoročnoj suradnji", istakao je Rokov.

Sponzori Galeb Omiš i General Societe Splitska banka su od prvog izdanja Međunarodnog kampa rukometnih vratara, stalni su pokrovitelj ovog sportskog spektakla. "Imamo dosta razloga da se kao tvrtka pojavljujemo na ovom događanju, po ovom ulaganju se na tržištu razlikujemo od našij konkurenata, imamo mogućnost prezentacije svojih proizvoda i pomažemo našem sportu i mladima. Mali je prostor na tržištu i uvijek treba pronaći zanimljive priče koje se isplati podržati", rekao je Stjepan Pezo.

"U ovim financijskim teškim vremenima pojavljivanje Splitske banke je samo potvrda da će odlično osmišljeni projekti i programi uvijek biti podržani. Drago nam je što smo u ovom društvu i što imamo priliku još jednom pomoći sportu kako to radimo dugi niz godina. Radujem se što ćemo se uz to imati priliku družiti sa vrhunskim sportašima, ali i pružiti priliku mladima da od njih nešto novo nauče, kazala je Silvija Bareša, direktorica marketinga SC Splitske banke.

Po prvi put od ove godine na listi sponzora su tvrtke Adriagate.com i Adriawinch s mogućnosti da se njihovo sponzorstvo produlji i dalje. "Adriagate kao turistička agencija u ovom je projektu vidjela fantastičnu priliku za turističku promociju, konkretno smo dosta jaki na tržištima Skandinavije i Francuske, a uz to sudjelovanje u kampu rukometnih vratara potpomažemo razvoj mladih sportaša i druženje, ali i koristimo priliku za vezivanje našeg imena uz svjetski poznate rukometne vratare", naglasila je Silvana Mandić, direktorica marketinga Adriagate.com

"Naša tvrtka nema tolike poslovne poveznice sa rukometnom, ali ima emotivne jer je vlasnik Milivoj Peruzović nekadašnji rukometaš koji je osvajao medalje sa splitskim klubom, poslije je bio i sportski direktor, te je ostao uz svoj sport. Znamo kolika je vrijednost ulaganja u mlade sportaše i kolika je to dobrobit za razvoj mladih ljudi", kazao je Mate Peruzović, predstavnik Adriawicha.

Organizatori Međunarodnog rukometnog kampa najavili su novo druženje sa medijima neposredno pred otvaranje kada će biti prezentirani programi i lista svih rukometnih vratara demonstratora, a tom prigodom biti će predstavljen i popratni program zbivanja u Tučepima i Makarskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 20:52
    legende-imaju od koga učiti
    Obrisan korisnik