Nogomet

Strachan odabrao novog kapetana, njegov pomoćnik poručuje: "Hrvati nas neće podcijeniti"

Igor Šestak • četvrtak, 06.06.2013.
Strachan odabrao novog kapetana, njegov pomoćnik poručuje: "Hrvati nas neće podcijeniti"
Foto: EPA

Škotsku nogometnu reprezentaciju u petak očekuje gostovanje na stadionu u Maksimiru, a izbornika Gordona Strachana najviše brinu izostanci brojnih standardnih reprezentativaca. Morao je zato izabrati i novog kapetana, a izbor je pao na veznjaka West Bromwich Albiona Jamesa Morrisona. Strachanov pomoćnik, Mark McGhee poručio je pak kako ne misli da će Hrvatska podcijeniti Škotsku, ali da će joj internacionalno iskustvo mnogo značiti...

Uoči utakmice u Zagrebu škotski izbornik Gordon Strachan ima velikih problema s izostancima igrača. Iz različitih razloga neće moći računati na Gordona Greera, Jamesa Forresta, Dannyja Foxa, Leeja Wallacea i Liama Bridcutta, a budući da nema niti Scotta Browna niti Garyja Caldwella, Strachan je morao potražiti i novog kapetana.

Izbor je pao na Jamesa Morrisona, veznjaka West Bromwich Albiona. "James je tijekom godina bio odličan igrač za škotsku reprezentaciju i mislim da zaslužuje kapetansku vrpcu, to je velika čast", izjavio je Strachan.

Njegov pomoćnik Mark McGhee progovorio je pak o šansama Škotske u Maksimiru: "Nedostaje nam puno igrača i morat ćemo koristiti neke neiskusne momke, ali ćemo složiti izbalansiranu momčad za koju vjerujemo da će dobro obaviti posao. Nećemo zbog izostanaka drastično mijenjati naš stil igre, već ćemo pokušati Hrvatima stvoriti najviše problema što možemo."

McGhee ne misli da hrvatski nogometaši s podcjenjivanjem gledaju na svoje suparnike: "Prema njihovim izjavama može se zaključiti da se prema nama ponašaju s respektom koji zaslužujemo. Hrvatska nas nikad nije pobijedila i oni znaju da bismo im mogli biti težak protivnik. S nama dolazi i vojska navijača koja će zahtijevati dobru predstavu naših igrača i Hrvati to znaju."

Osvrnuo se i na (ne)iskustvo škotskih reprezentativaca: "Neki će igrači prvi put zaigrati rame uz rame igračima koji redovito nastupaju u najjačim ligama svijeta, ali to će im iskustvo mnogo značiti. Hrvatska ima sjajne igrače i suprotstaviti se njima će biti veliki izazov za naše mladiće."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yakov06.06.2013. u 17:15
    kolika je razlika u izjavi škotskog pomoćnika na sportnetu u odnosu na druge portale
    Yakov
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 14:35
    to bi bilo itekako pogubno za nas podcjenjivati protivnika i misliti lako ćemo. Bodovi se moraju zaraditi
    Obrisan korisnik