Nogomet

Strachan: "Svjesni smo da igramo protiv igrača svjetske klase"

Ivana Strahija • četvrtak, 06.06.2013.
Strachan: "Svjesni smo da igramo protiv igrača svjetske klase"
Foto: FaH

Desetkovana, pomlađena Škotska u Zagrebu ne očekuje mnogo, a izbornik Gordon Strachan sasvim je svjestan ograničenja momčadi koju vodi.

"Kad je momčad toliko dobra kao hrvatska reprezentacija, onda ona određuje i taktiku protivnika", komplimentirao je Gordon Strachan Hrvate.

Škotski izbornik polaže mnogo nade u pripremu te kaže: "Uložili smo mnogo vremena u pripremu, više od toga kao momčad ne možemo. Hrvatska će vjerojatno dominirati travnjakom, barem dio vremena, u većini slučajeva su Hrvati dominantni."

Uoči utakmice u Zagrebu škotski izbornik imao velikih problema s izostancima igrača. Nema 13 svojih standardnih reprezentativaca, među njima Gordona Greera, Jamesa Forresta, Dannyja Foxa, Leeja Wallacea, Liama Bridcutta, Scotta Browna te Garyja Caldwella, a morao je potražiti i novog kapetana. Traku će nositi James Morrison, veznjak West Bromwich Albiona.

"Bit će izuzetno teško, moja momčad je izuzetno mlada, a neki moji igrači uopće nisu ni igrali nogomet na europskoj razini. Iako smo naporno radili, svjesni smo da igramo protiv igrača svjetske klase", kazao je Strachan BBC-u.

Strateg Škotske naglasio je da bi bod bio "kao kuća" protiv Hrvata: "Posljednjih 20 godina je Hrvatska jaka momčad. Vidimo ih na svim velikim turnirima, na kojima svojim nastupima svakako pridonose kvalitetom. K tome, nisu kao neke ekipe, s kojima točno znaš kako će igrati, Hrvati imaju igrače koji se mogu prilagoditi različitim uvjetima."

Iako je vijest o nenastupanju Luke Modrića sigurno dočekana s veseljem u Škotskoj, izbornik Strachan naglašava: "Ima drugih igrača, a jedan od najboljih je sigurno Mario Mandžukić, kojeg smo vidjeli kako igra i znamo što može. Morat ćemo ga nekako zaustaviti."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2013. u 06:28
    Nema šanse stari, pojest ćemo vas :)
    Obrisan korisnik