Košarka

LeBron James: "Moram igrati bolje, ovakvim nastupima ne mogu ni očekivati pobjedu"

Sportnet • srijeda, 12.06.2013.
LeBron James: "Moram igrati bolje, ovakvim nastupima ne mogu ni očekivati pobjedu"
Foto: EPA

San Antonio Spursi sinoć su u trećoj utakmici finala doigravanja NBA lige razbili Miami Heat s čak 36 poena razlike, a krivnju za poraz na sebe je preuzeo LeBron James uz tvrdnju kako će momčad igrati bolje kada i on sam bude igrao bolje.

"Jednostavno moram igrati bolje, ne mogu odigrati ovakvu utakmicu i očekivati da ćemo pobijediti. Moram šutirati bolje, moram donositi bolje odluke, pregledat ću snimke i vidjeti ima li načina da to učinim", rekao je novinarima LeBron James nakon utakmice koju će svaki igrač i navijač Heata što prije željeti zaboraviti.

"Ne svaljujem krivicu ni na koga, preuzimam krivicu za sve što sam večeras učinio", jasan je bio prvi igrač Miamija, koji je u sinoćnjem susretu pogodio sedam od 21 pokušaja, imao pet asistencija, samo jedan skok u napadu i nijednu blokadu.

Najzanimljiviji je pak statistički podatak o slobodnim bacanjima, jer po prvi put od 2009. godine LeBron James u jednoj utakmici nije izveo - niti jedno. "To vam sve govori o mojoj igri, cijelu utakmicu nisam bacio nijedno slobodno bacanje", priznao je.

"Jednostavno promašujem šuteve, a oni me izazivaju da šutiram. Kad god uđem pod koš dvojica su igrača na meni, kad god smo u tranziciji, dva su igrača na meni. Rade dobar posao u obrani, ali ja bih trebao biti u stanju pogoditi koš", nastavio je James.

"Kad vas tako razbiju u utakmici doigravanja ili u finalu, a mislio si da imaš dobar plan za utakmicu, frustrirajuće je. Jasno je da nisam sretan, vrlo sam nesretan, ali uvijek postoji sutra. Pripremit ćemo se. Bit ćemo bolji. Ja ću biti bolji", poručio je svojim protivnicima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 21:32
    kakve im to lekcije ocitavaju...pa odkad je dosao James u Miami SAS nikad nije imao bolju sezonu od njih,a ja ne vjerujem ni da ce ove sezone osvojiti
    Obrisan korisnik
  • Špeki1613.06.2013. u 14:46
    Zanimljivo je to kako sad svi govore da Lebron nema pomoć, opet..U clevelandu je nije imao, sad također.Došao je u Miami da osvoji "not one, not two, not three, not four, not five" titula i sa Wadeom i Boshom stvorio "veliku" trojku. Pa što mu još treba? Možda još dovesti Howarda i Rosea i mislim... [više na forumu]
    Špeki16
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 13:21
    I to kaj veliš, svi su znali tko je Jordan i da sve ovisi o njemu i čuvali su ga i rukama i nogama, a frajer je svejedno trpao, tako da se slažem da LeBron nije (još) na njegovoj razini, a IMHO mislim da ga neće dosegnuti...Ali opet s druge strane, LeBron nema nikakvu podršku od svoje ekipe... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 00:58
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 00:05
    i onda usporeduju jamesa i jordana ! Nije da james nije sjajan,ali LJUDI Jordan bi svaku utakmicu ovima zabijao 40 uz 50 posto šuta. U ono vrijeme se igrala još brutalnija obrana a ovaj u finalima (6) je uvijek bio na prosjeku od 30,2 do 3 gore,ili dolje ! A jamesu je ovo već drugo finale(ono kada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik