Nogomet

Video: CB LE-IV prvak Hrvatske u mininogometu, Hotel Sport osvojio Hrvatski mininogometni kup

Sportnet • četvrtak, 04.07.2013.
Video: CB LE-IV prvak Hrvatske u mininogometu, Hotel Sport osvojio Hrvatski mininogometni kup

Naslov prvaka Hrvatske po drugi put zaredom ide u Đakovo, dok je u Kupu naslov osvojio potpuni autsajder iz Ivanić Grada.

Nakon duge sezone koja se održavala u čak 13 hrvatskih gradova najbolje mininogometne momčadi okupile su se u nedjelju u Ivanić Gradu u sportskom kompleksu ŠRC Petek na drugoj po redu državnoj završnici. Čak 22 momčadi iz cijele Hrvatske natjecale su se za Prvaka Hrvatske u mininogometu odnosno za Kup Hrvatske.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da se danas u Ivanić Gradu okupilo čak 22 momčadi iz cijele Hrvatske. Mininogomet je prepoznala cijela Hrvatska i već činjenica da su brojne amaterske ekipe, kao i njihovi navijači, prešle veliki put da bi danas bili ovdje i borili se za naslove najboljih u državi nas veseli i daje nam energiju da idemo još jače naprijed i da već sljedeće godine premašimo ove brojke, ne samo u broju ekipa u završnici već i u broju gradova koji će sudjelovati u mininogometnom prvenstvu. Ovim putem zahvalio bih se prije svega domaćinima na odličnim uvjetima, ali i svim suradnicima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Zahvalio bih se igračima na odličnoj igri, fair i korektnom ponašanju, ali i činjenici da su došli ovdje iz svih krajeva Hrvatske. Čestitam pobjednicima na naslovima najboljih," rekao nam je predsjednik Saveza Bruno Alpeza.

Slika 1 od 1.

Od samog početka pa sve do finalnih susreta vidjeli smo odličan mininogomet, ali i izjednačene utakmice, stoga su mnoge utakmica se rasplele raspucavanjem kaznenih udaraca.Iako smo očekivali favorizirane Maredo Grill ili MNK Kustošiju u finalu za prvaka, na terenu su ekipe ponudile potpuno drugačiji rasplet, tako su samozatajni dečki iz Đakova polako, ali sigurno strpljivom igrom došli do velikog finala. S druge strane suprotstavila im se odlična ekipa iz Šibenika MNK Garage club public, u kojoj nastupaju i dva aktualna mininogometna reprezentativca Prolić i Mihaljević. U utakmici predivnoj za gledanje svjedočili smo brojnim preokretima i odličnim potezima, ali i velikom broju pogodaka, čak njih devet, što nam zorno pokazuje da su obje momčadi u utakmicu ušle željne igre i nadigravanja. Na kraju CB LE – IV na krilima odličnog Marka Družića potpuno zasluženo je podigao pehar najboljeg u Hrvatskoj, a Družić je prema danas pokazanom doista zaslužio naslov najboljeg igrača završnice za prvaka. Vjerujemo da je njegovo ime i debelo podcrtao i stručni stožer reprezentacije.

U Kupu Hrvatske momčadi vidjeli smo nevjerojatno izjednačenu završnicu, te smo možda najviše očekivali od momčadi iz većih gradova, ali rasplet je ponudio sasvim suprotan scenarij. Prošlogodišnji finalist prvenstva Hrvatske MNK NOVAKI ove godine je, nakon poraza u zadnje kolu protiv momčadi DUKI, nastupao u Kup natjecanju, te je iz utakmice u utakmicu pokazivao da se radi o odličnoj ekipi, koja već duže vremena nastupa zajedno i to je u mnogim utakmicama danas bila prevaga. S druge strane potpuni autsajder bila je domaća ekipa iz Ivanić Grada, Hotel Sport, koja je polako, ali sigurno svojom strpljivom igrom pokazivala da može do kraja, iako su prije finalnog susreta mnogi smatrali da su ipak MNK NOVAKI favorit i da domaćini ne mogu do naslova. No, utakmica je ponudila sasvim drugačiju sliku, te smo vidjeli izjednačenu utakmicu, u kojoj su odlučivale nijanse. Hotel sport poveo je autogolom, nakon brzog kontranapada, nakon čega su dečki iz Maruševca sve bacili u napad i traženje izjednačujućeg pogotka, ali pomalo su komplicirali u završnici i brojne prigode otišle su u vjetar. S druge strane igrači Hotela sport strpljivo su čekali i u kontranapadima pokušali iznenaditi protivnike. Jasmin Martinčević najbolji igrač Novaka uspio je zabiti izjednačujući pogodak i odvesti svoju ekipu do raspucavanja kaznenih udaraca. No, na kraju vjerojatno su presudili umor i nervoza jer su Novaki promašili dva kaznena udarca, dok su dečki iz Ivanića bili sigurniji i došli do potpuno zasluženog naslova pobjednika Kupa Hrvatske.

Nakon cjelodnevnog programa ovaj prekrasan mininogometni dan završio je kako se i priliči, spektakularnim vatrometom, na iznenađenje svih okupljenih, uz obećanje predsjednika Saveza "vidimo se i dogodine u Ivanić Gradu, na još većem spektaklu, uz još veći broj sudionika i gledatelja".

Prvenstvo, završnica:
MNK KUSTOŠIJA : SUN PROTECT 1:0
(HRUŠKA 1-0)
PRIGOREC : MNK SASINA 3:0 bb
ACTIVE COMMERCE : CB FONTANA FITOAGRA 0-1
(0-1 VIDOVIĆ)
MNK GARAGE PUBLIC : DABROVI I RAKUNI 4:0
(1-0 ZEKONJIČ, 2-0 I. ŠKUGOR, 3-0 ZEKONJIĆ, 4-0 I. ŠKUGOR)
FC COJONES : SVETA HELENA & GLOGOVNICA 0-0 penali cojones 4-3

Četvrtfinale:
CB LE-IV : MNK KUSTOŠIJA 4:3
(0-1 KLEŠČIĆ, 0-2 HRUŠKA, 1-2 ČAVALA, 2-2 DRUŽIĆ, 2-3 TOMIĆ, 3-3 STIPANOVIĆ, 4-3 DRUŽIĆ)
DUKI : PRIGOREC 2-2 penali DUKI 3-1
(0-1 SREDNOSELEC, 0-2 SREDNOSELEC, 1-2 ERŠEGOVIĆ, 2-2 KOKOTEC)
MAREDO GRILL : CB FONTANA FITOAGRA 3-0
(1-0 RANČIĆ, 2-0 VESELI, 3-0 N. MALOČA)
MNK GARAGE CLUB PUBLIC : FC COJONES 2-1
(1-0 IVAN ŠKUGOR, 2-0 TOŠIĆ MARKO, 2-1 MARKO DRUŽIĆEK)

Polufinale:
CB LE – IV : DUKI 3-0
(1-0 DRUŽIĆ, 2-0 STIPANOVIĆ, 3-0 NOVOSELIĆ)
MAREDO GRILL : MNK GARAGE CLUB PUBLIC 0:0 penali GARAGE 2:3

Treće mjesto:
MAREDO GRILL : DUKI 0:0 penali DUKI 1-3

Finale: CB LE-IV – MNK GARAGE CLUB PUBLIC 6-3
CB LE-IV – Filip Ivić; Vinko Sičaja (kap.), Danijel Hodak, Marko Družić, Tomislav Čavala, Ivan Novoselić, Dino Prskalo, Mario Grgurić, Ivan Mitrović, Ivan Stipanović, Stjepan Milkovič.
MNK GARAGE CLUB PUBLIC - Marko Mihaljević; Ive Bura (kap.), Ivan Škugor, Niko Škugor, Mario Gaćina, Marko Prolić, Mario Tosić, Marko Matić, Josip Rekonjić.
Strijelci: 1-0 Čavala, 1-1 I.Škugor, 2-1 Stipanović, 3-1 Prskalo, 3-2 Prolić, 4-2 Držić, 4-3 ag, 5-3 Držić, 6-3 Prskalo.
Igrač utakmice: Marko Družić (CB LE-IV)

Hrvatski mininogometni kup:
ČIGA : METEORA PRODUKCIJA 0-1
(MARKOTIĆ 0-1)
PETROGRAD : HOTEL SPORT 0-1
(MARAS 0-1)
ĐURĐIC : KONOBA TARSA 0-3
(0-1 MALIŠA, 0-2 ZDRILIĆ, 0-3 ZDRILIĆ)
MNK NOVAKI : SC FLEGAR 1-0
(MESEC 1-0)
DC DUBRAVICA : METEORA PRODUKCIJA 1-1 penali METEORA 6-7
(1-0 MARKOTIĆ, 1-1 ORLOVIĆ)

Polufinale:
HOTEL SPORT : KONOBA TARSA 2-1
(DUJMOVIĆ 0-1, ANDRIJA PETEK 1-1, TOMISLAV PETEK 2-1)
METEORA PRODUKCIJA : MNK NOVAKI 0-1
(0-1 ARSEN MARTINČEVIĆ)

Treće mjesto:
METEORA PRODUKCIJA : KONOBA TARSA 1-1 penali KONOBA TARSA 1-2
(1-0 T. RENDULIĆ, 1-1 ZDRILIĆ)

Finale: MNK NOVAKI – HOTEL SPORT 1-1 (2-1)
MNK NOVAKI – T.Martinčević; J.Martinčević (kap.), K.Martinčević, A.Martinčević, T.Belcar, D.Martinčević, Z.Martinčević, M.Martinčević, K.Mesec, E.Martinčević, M.Patrčević, A.Kokotec
HOTEL SPORT – Stjepan Rešetar; Alen Maras(kap.), Luka Antičević, Mato Marijić, Tomislav Petek, Nenad Maresić, Ivan Bilandžija, Dejan Eldić, Andrija Petek, Mario Samradžić, Miroslav Pete
Strijelci: 1-0 ag, 1-1 Jasmin Martinčević
Igrač utakmice: Stjepan Rešetar (Hotel Sport)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!