Nogomet

Jurčić: "Nismo tempirali formu za Superkup, puno nam je bitnije ono poslije"

Ivor Krapac • petak, 05.07.2013.
Jurčić: "Nismo tempirali formu za Superkup, puno nam je bitnije ono poslije"
Foto: Kristijan Komarica

Dan uoči ogleda s Hajdukom u hrvatskom Superkupu, u ulozi domaćina na Maksimiru, u Dinamu su najavili utakmicu koja im, kako tvrdi trener Krunoslav Jurčić, rezultatski nije toliko bitna. Jurčić je u prvi plan stavio što bolju igru svoje momčadi, a ukratko se osvrnuo i na riječi Hajdukova trenera Igora Tudora da Dinamo ima nepravednu prednost zbog igranja Superkupa na svojem stadionu...

Razmišljajući o prvim nastupima u kvalifikacijama za Ligu prvaka, što će njegovoj momčadi biti glavni zadatak u početnom dijelu sezone, Krunoslav Jurčić najavio je Dinamov ogled s Hajdukom u borbi za trofej u Superkupu. Govoreći kao da je riječ o još jednoj pripremnoj utakmici, Jurčić je istaknuo da će mu prioritet biti igra njegove momčadi, a ne rezultat.

"Publika može očekivati dobar nogomet jer smo izgledali dosta dobro na pripremama, a koliko čitam, i Hajduk isto. To je najbitnije u ovom trenutku: dobra utakmica", kazao je Jurčić u petak na susretu s novinarima, a prenijela je Dinamova službena internetska stranica: "Superkup nam nije utakmica za koju smo tempirali formu i ne predstavlja nam najbitniju točku jer nam je puno bitnije ono poslije."

Na susretu s novinarima, Krunoslav Jurčić nije govorio samo o Superkupu i početku sezone, već je komentirao i mogući dolazak Bjelokošćanina Bakaryja Sarea iz rumunjskog Cluja: "Pregovaramo, dosta sam ga gledao i želim popuniti momčad s takvim igračima, ali o njemu mogu ozbiljno pričati kada posao bude gotov. Je li prijelazni rok gotov? Kod nas to dosta ovisi o odlascima, tako da ćemo znati reagirati ako netko ode. Daleko je još 1. rujna i kraj prijelaznog roka."

"Ne govorim ovo zbog nekakvog alibija, ali nismo niti sutra želimo biti u vrhunskom izdanju, no imamo dosta svježine demonstrirati nogomet koji će zadovoljiti naše navijače", nastavio je Dinamov trener: "Kažem, ovo nam nije prioritet, ali za Dinamo je svaka utakmica bitna, ova nedavno protiv Šmarja također je bila bitna. Želimo dobiti Hajduk i osvojiti trofej."

Razgovarajući s novinarima, Jurčić se ukratko dotaknuo činjenice da će njegova momčad igrati Superkup na svojem stadionu, što je Hajdukov trener Igor Tudor ocijenio suparničkom prednošću koja nije pravedna, ističući da bi korektniji izbor bio neutralni teren. No, po mišljenju Dinamova trenera, pobjednici prvenstva zaslužuju takvu prednost, a Tudoru je poručio da bi u narednoj sezoni Hajduk trebao biti prvak ukoliko želi ugostiti Superkup.

Dinamo u subotu navečer, s početkom u 20:30 sati, neće istrčati u najboljem mogućem sastavu. Sammir i Fatos Beqiraj su ozlijeđeni, a Antu Rukavinu muče viroza i ozljeda. "Naravno da će nam Sammir nedostajati, ali uvijek kada nekome smrkne drugome svane, tako je to u sportu. Sada je vrijeme da igrači kao Husejinović i Antolić, koji su bili u Sammirovoj sjeni, pokažu što znaju, a mi smo sigurni da je to puno", istaknuo je Jurčić, govoreći o izostanku svojeg važnog aduta.

Kao glavno pojačanje i veliku Hajdukovu snagu, Dinamov trener izdvojio je Igora Tudora, svojega kolegu na suparničkoj klupi, a slično mišljenje ima i kapetan Modrih Josip Šimunić. Iskusni obrambeni igrač opisao je i što očekuje od subotnjeg ogleda.

"Napravili smo dobre pripreme i jedva čekam početak sezone. Motivacija? Mi smo Dinamo i želimo dobiti svaku utakmicu, pa tako i ovu", istaknuo je Šimunić, koji se pozabavio ovoljetnim Dinamovim pojačanjima: "Super su igrači. Naravno da svima treba vrijeme za adaptaciju na našu igru i zahtjeve momčadi, ali impresioniran sam, prije svih sa Soudanijem."

Za kraj, Krunoslav Jurčić izrazio je nadu da će tribine Maksimira biti što ispunjenije. Cijene ulaznica su pet kuna za sjever, 10 kuna za istok i 15 kuna za zapad dolje, a Dinamov trener istaknuo je da bi u pravoj atmosferi njegovoj momčadi sve bilo lakše.

"Nemam nikakav osjećaj koliko će biti gledatelja, ali naravno da bismo voljeli da se navijači vrate i da se stvori kohezija momčadi i igrača", rekao je Jurčić: "U takvoj atmosferi bili bismo 30 posto jači, a to je ono što svi želimo, tako bismo mogli ostvariti sve naše snove."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 16:22
    "...tako bismo mogli ostvariti sve naše snove." -ući u Ligu prvaka i pobrat pare? Za to vam ne trebaju vjerni navijači nego Mamićeve prljave pare!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2013. u 04:32
    poslije superkupa je valjda... fešta?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 17:11
    Doktor 'kontroliranih' znanosti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 17:05
    ma da, profesore?koji kolegij, koja katedra? ja mislio da je asistent velikog ZM-a....a što vrijeme leti pa se od asistenta postane profesor! ali ako je tako - čestitka Kruno....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.07.2013. u 17:02
    profesor Kruno Jurčić
    Obrisan korisnik