Rukomet

Goluža: "Protiv Nizozemske su igrači odigrali vrlo dobro, onako kako smo se dogovorili"

Zvonka Keliš • utorak, 16.07.2013.
Goluža: "Protiv Nizozemske su igrači odigrali vrlo dobro, onako kako smo se dogovorili"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski rukometni juniori drugoga su dana Svjetskoga prvenstva u BiH upisali i drugu pobjedu. Slavlje nad Nizozemcima, za razliku od onog prethodnog nad Katarom, osigurano je nešto lakše i uz mnogo bolju igru hrvatskih rukometaša s kojima je stoga zadovoljan bio i izbornik Slavko Goluža.

Juniorska rukometna reprezentacija Hrvatske na svjetskoj smotri u Bosni i Hercegovini upisala je i svoju drugu pobjedu te je nakon nešto lošijeg izdanja protiv Katara na samome otvaranju turnira drugoga dana pokazala što sve zna i umije. Pokazali su stoga hrvatski juniori, koji još uvijek imaju prostora za uigravanje i pokazivanje zašto slove za jedne od favorita Prvenstva, dobru igru te su tako osigurali slavlje sa šest pogodaka razlike (29:23).

Dobro su hrvatski juniori krenuli u susret te su već u prvome dijelu pokazali svojim suparnicima Nizozemcima kako ni u drugome kolu neće osvojiti prve bodove na turniru. Odličnih 14:7 na poluvremenu označilo je kako će motiviraniji i razigraniji Hrvati i u nastavku susreta držati Nizozemce na distanci, a povećanje vodstva na +10 dalo je na koncu priliku prvoj postavi da malo predahne i preostalim hrvatskim juniorima da i oni pokažu svoju kvalitetu.

Netom nakon slavlje nad Nizozemskom izbornik hrvatskih juniora Slavko Goluža stoga je kazao: "Za razliku od jučerašnje utakmice i otvaranja prvenstva protiv Katara gdje smo se dosta mučili, protiv Nizozemske smo odigrali jako dobro. Igrači se se oslobodili, bili su rastrčani, borbeni u obrani, agresivni u napadu, postigli su dosta laganih pogodaka, a to sam sve od njih i tražio", kazao je ujedno izbornik hrvatske A selekcije te je nadodao: "Danas su odigrali onako kako smo se i dogovorili, a to se u konačnici vidi i na rezultatu."

Dan ranije atmosfera u, kako svi kažu, "domaćem" Ljubuškom bila je uistinu lijepa stoga ni ne čudi kako je takva bila i drugoga dana svjetske smotre: "I danas je bila odlična atmosfera u dvorani u Ljubuškom, ponovno je bilo oko tri tisuće navijača i pravi je užitak igrati u takvom ambijentu. Osjećamo se kao kod kuće."

Na koncu je Goluža otkrio i kakvo je zdravstveno stanje Davida Miličevića koji je u prvome ogledu na turniru, onom s grubim Katarom, zadobio ozljedu ramena: "Što se tiče Miličevića, koji je ozlijeđen u jučerašnjoj utakmici protiv Katara, nakon pregleda je utvrđeno da mu je rame samo natučeno, pa će biti spreman za sljedeću utakmicu."

Pred Hrvatima je sada dan odmora nakon kojeg ih već u srijedu očekuje nov i zanimljiv ogled trećeg kola u sklopu kojega će snage odmjeriti s reprezentacijom Alžira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2013. u 12:45
    ne sluti na dobro ako se mučimo s rukometnim 'velesilama' katarom i nizozemskom!
    Obrisan korisnik