Rukomet

Panza: "Naša igra mora ići prema gore, moramo pokazati napredak"

Razgovarala:Zvonka Keliš • srijeda, 17.07.2013.
Panza: "Naša igra mora ići prema gore, moramo pokazati napredak"

Pred hrvatskim juniorima na Svjetskom je prvenstvu u BiH nov i zanimljiv ogled. Nakon dvije ostvarene pobjede Hrvati večeras sigurno kreću i po onu treću, protiv Alžira. Ususret dvoboju trener juniora Luka Panza za Sportnet je prokomentirao dosadašnje dvoboje, kao i ovaj pred njima te kakva je suradnja s izbornikom A selekcije.

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija nakon dvije ostvarene pobjede na samome startu Svjetskog prvenstva, koje se ovih dana održava u Bosni i Hercegovini, te dana odmora, koji im je svakako dobro došao, okreće se novim izazovima na svjetskoj smotri, ujedno svojem posljednjem natjecanju na kojem se nada osvajanju odličja.

Iako je prvi dvoboj donio lagani grč te ponešto lošiju igru mladih Hrvata, već s narednim susretom sve je krenulo na bolje: "Kao i na svakom Prvenstvu bio je ovo slabiji ulazak, mala impresioniranost i publikom i samim natjecanjem bila je u pitanju. No, već protiv Nizozemske stvari su bile bolje i nadamo se da sada idemo samo uzlaznom putanjom", kazao je za Sportnet trener juniora Luka Panza koji je s njima, kako i sam kaže otkako su bili klinci.

Nakon dana odmora srijeda u Ljubuškom donosi novi ogled, ovoga puta s reprezentacijom Alžira: "Alžir respektiramo kao i svakog protivnika, ali naša igra svakako mora ići prema gore. Smatramo da ćemo sada pokazati dodatni napredak u našoj igri", kazao je Panza te pojasnio kako hrvatska reprezentacija koristi dan za predah: "Pripremamo se taktički te uglavnom radimo na usavršavanju vlastitih detalja kako u napadu tako i u obrani."

Zdravstveno stanje momčadi, kako je kazao izbornik Slavko Goluža na početku natjecanja nije bilo sjajno, no već sada sve izgleda itekako bolje: " Gotovo sve povrede su sanirane osim Davida Miličevića koji je natukao rame. Nismo sigurni da će biti spreman za Alžir, ali ne trebamo ni žuriti s njime."

Za kraj se Panza osvrnuo i na suradnju s izbornikom Golužom koji je u juniorsku reprezentaciju uskočio po odlasku Silvija Ivandije na klupu katarske kadetske reprezentacije: "Suradnja je dobra, još uvijek se svi skupa privikavamo jedni na druge, no s daljnjim utakmicama će sigurno sve biti još i bolje."

Utakmica trećeg kola između Hrvatske i Alžira na rasporedu je u 21 sat, a sve utakmice mogu se pratiti putem prijenosa uživo, zahvaljujući glavnom medijskom pokrovitelju Svjetskog juniorskog prvenstva u BiH, Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 13:31
    a tko je luka panza, educirajte nas malo a ne objavite njegov intervju a ja ga u životu nisam vidio a igram rukomet više od 25 godina!
    Obrisan korisnik
  • mb30017.07.2013. u 13:13
    Koga je on trenirao dosad osim kaj je bil statističar u CO
    mb300
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 12:14
    luka panza?!
    Obrisan korisnik