Nogomet

Tudor: "Hajduk je znao ispadati od autsajdera, igrači su svjesni opasnosti"

S Poljuda:Vedran Babić • srijeda, 17.07.2013.
Tudor: "Hajduk je znao ispadati od autsajdera, igrači su svjesni opasnosti"
Foto: Duje Bonačić

Hajdukov trener Igor Tudor u srijedu poslijepodne sjeo je pred novinare uoči prve utakmice drugog pretkola Europske lige. Iako je njegova momčad protiv makedonskog Turnova veliki favorit, Tudor se ne zalijeće s izjavama te poziva na oprez...

Do prve europske utakmice Hajdukove mladosti ove sezone ostao je još jedan dan. Protivnik je makedonski prvoligaš Turnovo, koji objektivno kvalitetom kaska za Bijelima. Unatoč tome, Igor Tudor svjestan je da se protivnik neće sam pobijediti.

"Protiv svakog slabijeg protivnika dobro je što ranije zabiti pogodak. No igraju se dvije utakmice i ne trebamo srljati. Iz te prevelike želje mogu doći pogreške. Poželjno je otići na gostovanje sa što boljim rezultatom. Mene bi iskreno zadovoljilo kada ne bismo primili pogodak. Torcida će nam sigurno nedostajati jer pretpostavljam da gosti nikada nisu igrali u takvom ambijentu." - Goran Jozinović

"Tradicija je Hajduka posljednjih godina da je znao ispadati od autsajdera. Na meni je da probudim svijest kod igrača o tome i da ne dozvolim nikakvo opuštanje. Igrači su svjesni opasnosti usprkos svojoj mladosti. Ne prolaze uvijek papirnati favoriti, ali ne bježimo od toga da smo favoriti", kazao je Tudor.

Hajdukov trener priznaje da mu nije svejedno igrati pred praznim tribinama. "Želimo im prolaskom u sljedeće kolo omogućiti još jednu europsku utakmicu."

No dodaje kako će nastojati da se to ne osjeti na nastupu njegovih igrača.

"Moramo pokazati isti žar i isti intenzitet kao protiv Dinama i Zadra. U tim smo utakmicama pokazali jednaki mentalitet i jednaki način razmišljanja i to me jako veseli. To se dobiva svakodnevnim treniranjem i radom te na taj način postaje navika, bez obzira na protivnika."

Tudor se nije htio upustiti u prognoze rezultata.

"Najvažnije mi je da se igrači koncentriraju na zadatke i ono što želimo pokazati na terenu. Ne želim davati nikakve prognoze. Samo želim da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da dođemo do najviše moguće razine s kvalitetom koju imamo. Rezultat bi trebao doći kao posljedica toga, ali i pojedinačne kvalitete."

Tudor kaže kako je dobro proučio momčad Turnova.

"Imaju par nezgodnih pojedinaca prema naprijed koji mogu napraviti štetu u svakom trenutku ako mi ne budemo pravi. Imaju oni i mana, nastojat ćemo ih iskoristiti."

Iako mu je ovo europski debi, Tudor ne osjeća posebnu tremu.

"Svaka mi je utakmica posebna i nemam neki motiv. Za svaku se jednako pripremam i jednako je analiziram."

Što se igračkog kadra tiče, navjerojatnije neće nastupiti Avdija Vršajević, koji je protiv Zadra dobio nezgodan udarac.

"Zamijenit će ga Mikanović, koji je na pripremama pokazao da ima perspektivu i da se na njega može računati", kazao je Tudor, koji je o stanju terena nakon prošlotjednih koncerata na Poljudu kratko rekao:

"Možda bolje da ne komentiram."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 20:36
    sretno Spličanima-neka samo uđu stopostotno u utakmicu nebi smjelo biti problema
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 20:22
    hajduk bez obzira na lošu ekipu mora ovo dobiti jer to je seoska ekipa iz mjesta od tisuću ljudi. tako da ništa ne smije biti alibi i jedino popbjeda, sigurna, dolazi u obzir. u svakom slučaju vjerujem da će tako i biti i želim puno sreće hajduku da uzme još koji važni bod za hrvatske klubove pa da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 18:18
    Samo naprid!!!
    Obrisan korisnik