Nogomet

Mladi Hajduk protiv Turnova bez pomoći navijača traži prednost za što mirniji uzvrat

Bernard Jurišić • četvrtak, 18.07.2013.
Mladi Hajduk protiv Turnova bez pomoći navijača traži prednost za što mirniji uzvrat
Foto: Duje Bonačić

Treća utakmica u trećem natjecanju ove sezone danas čeka Hajdukove mladiće. Nakon dobrih izdanja u Superkupu protiv Dinama i prvenstvu protiv Zadra, pred Bilima je prva europska prepreka - makedonsko Turnovo...

Dobre partije protiv Dinama i Zadra napunile su Hajdukovce samopouzdanjem uoči prvih europskih ispita protiv makedonskog Turnova u 2. pretkolu Europske lige. Trener Igor Tudor jučer je na konferenciji za medije najavio što očekuje od svojih igrača danas:

"Moramo pokazati isti žar i isti intenzitet kao protiv Dinama i Zadra. U tim smo utakmicama pokazali jednaki mentalitet i jednaki način razmišljanja i to me jako veseli. To se dobiva svakodnevnim treniranjem i radom te na taj način postaje navika, bez obzira na protivnika."

Organizirano gledanje u Vukovarskoj

Tribine poljudskog stadiona večeras će biti prazne, na njima će se moći pojaviti samo ograničen broj predstavnika medija i službenih predstavnika klubova i Uefe. Navijači Hajduka utakmicu će gledati diljem grada, a središnji "punkt" bit će igralište u Vukovarskoj ulici gdje se odigrava Torcida kup.

Tamo se večeras očekuje više od 5.000 navijača koji će utakmicu pratiti na velikom video-zidu, a ulaznice po cijeni od 20 kuna bit će donirane Hajduku. Prije početka prijenosa međusobne utakmice odigrat će predstavnici Torcide iz Splita, Zagreba, Mokošice i Đakova.

Splićani su po rejtingu svakako favoriti protiv malog i malo poznatog makedonskog kluba, iako imaju nekoliko hendikepa. Od mladosti i neiskustva, predko praznih tribina, do jako lošeg travnjaka koji je "platio" cijenu dvodnevne zabave na Ultra festivalu.

Ipak, i stručni stožer i navijači imaju povjerenje u "golobradu" momčad koja je u prvih 180 minuta sezone pokazala da ima potencijal. Za koliko europskih dvoboja će on ove sezone biti dovoljan - pokazat će utakmice. Odraditi utakmicu kazne i napuniti tribine već u narednom kolu izazov je koji je u svakom slučaju stavljen pred ovu momčad.

U odnosu na Zadar Hajduk bi protiv Turnova mogao biti još mlađi. Vršajevića je Suraćev žestoki start u završnici utakmice vjerojatno poslao na tribine, a umjesto njega će na travnjak 19-godišnji Mikanović. Andrijašević se vratio u konkurenciju, ali ga je logičnije očekivati u momčadi u nedjelju protiv Rijeke nego večeras.

"Tradicija je Hajduka posljednjih godina da je znao ispadati od autsajdera. Na meni je da probudim svijest kod igrača o tome i da ne dozvolim nikakvo opuštanje. Igrači su svjesni opasnosti usprkos svojoj mladosti. Ne prolaze uvijek papirnati favoriti, ali ne bježimo od toga da smo favoriti", zaključio je Tudor.

Utakmica na Poljudu počinje večeras u 20:30 sati, a moći ćete je pratiti uživo kroz tekstove i slike četvorice Sportnetovih splitskih izvjestitelja.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maxi18.07.2013. u 18:36
    ajde nemoj srat, ako smo mi hrvati u jednom slozni to je onda kad je rijec o srbima, mozes ti "mrziti" rijeku zbog nekoliko idiota kojih ima na svakom kutu ali ovo da je to srpski talijanski ili kaki vec grad ne da nije istina, nego je to obicna glupost izmisljena od strane navijaca koji znaju... [više na forumu]
    maxi
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 18:19
    oprosti al šta je laga?
    Obrisan korisnik
  • Hektor33318.07.2013. u 16:12
    Nebi se baš složio da su ovi Makedonci amateri, imaju dosta dobrih pojedinaca od kojih čak mislim i dvoje igraju za Makedoniju.
    Hektor333
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 14:10
    Ne o gol-razlici, samo kad se sjetim da su svi za Škote govorili 'popraviti gol-razliku' a na kraju popili koljenom u jaja. Karma postoji i ne voli da ju se izaziva...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 13:45
    5 golova nije jučer ni Celtic zabio amaterima, lopta je okrugla!
    Obrisan korisnik