Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 18.07.2013, 21:00 h, Stadion na Kantridi, gledatelja: 8.000
Suci: Carlos Gomez, Javier Rodriguez i Luis Martinez (svi Španjolska)
Rijeka
Rijeka
Leon Benko 19', 23', 60'
Vedran Jugović 67'
Damir Zlomislić 85'
5:0(2:0) Prestatyn Town
Prestatyn Town

Video: Pred osam tisuća navijača Riječani u prvom susretu osigurali prolaz

Ivan Pavić • četvrtak, 18.07.2013.
Video: Pred osam tisuća navijača Riječani u prvom susretu osigurali prolaz
Foto: FaH

Dobar dan za hrvatske klubove u Europi zaključila je Rijeka pobjedom nad Prestatyn Townom, velške momčadi koja ni u jednom segmentu nogometne igre nije dorasla klubu s Kantride. I ovaj put najbolji je bio Leon Benko koji je postigao tri pogotka, a trener Matjaž Kek dobio je mogućnost rotacije u uzvratnoj utakmici kako bi sačuvao momčad za naporno ljeto koje je pred njegovom momčadi...

Prestatyn Town
Rijeka
Prestatyn Town
19
(do 69')
26
(do 59')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
1
Dave Roberts
(do 87')
2
Chris Davies
4
Dave Hayes
5
Sean Hessey
7
Mike Parker
8
Niel Gibson
9
Andy Parkinson
11
Ross Stephens
20
Rhys Owen
(do 69')
23
Greg Stones
24
Tommy Holmes
Pričuvni igrači
16
Tom Kemp
69'
25
Jon Hill-Dunt
87'
 
Trener
Lee Jones

Utakmica je započela dobrom prilikom za goste u četvrtoj minuti. Nakon ubačaja u šesnaesterac Rijeke s pet metara glavom je dobro pod gredu pucao Parker, ali još bolje je reagirao vratar Vargić koji je uspio izbaciti loptu u korner.

U sedmoj minuti uzvratila je Rijeka prvo preko Benkovog udarca iz okreta, a nakon toga je i Alispahić uzdrmao okvir vrata nakon dodavanja Borasa.

Pritisak se isplatio za Rijeku u 19. minuti kada je Benko pogodio za vodstvo. Tomečak je s lijeve strane ubacio loptu na peterac gostiju, a do lopte prvi glavom dolazi Benko i pogađa mrežu.

U 23. minuti prednost Rijeke povećava još jednim pogotkom Benko. S desne strane ubacio je Jugović, a opet je najviši u skoku bio napadač Rijeke čija se lopta odbija od vratnicu i ulazi u mrežu velške momčadi.

U 27. minuti Prestatyn je mogao smanjiti prednost. Nakon ubačaja iz kornera s deset metara neometan je pucao Stephens, ali na žalost gostiju bio je neprecizan. U 34. minuti dobru prilika imala je i Rijeka za 3:0 koju ipak nisu uspjeli iskoristiti. Na desnoj strani kombinirali su Jugović i Boras koji je poslao prizemnu loptu na drugu vratnicu, ali Alispahić ipak nije uspio zahvatiti loptu.

U drugom poluvremenu Rijeka je nastavila s pritiskom na vrata gostiju. U 60. minuti su povećali prednost i to po sličnom receptu kao i do sada. S desne strane je ubacio aktivni Boras, a praktički neometan iz blizine lako je pogodio Benko za svoj hat-trick.

Već u 67. minuti Riječani postižu još jedan pogodak. S 20. metara, nakon akcije Krstanovića i Benka, lopta je došla do Jugovića koji puca prema vratima, a lopta na putu do mreže se odbija od obrane gostiju te ulazi u mrežu.

Još jednu priliku za povećanje vodstva Rijeka je imala u 71. minuti kada je Čulina s desne strane vratio povratnu loptu, Krstanović lijepo propustio a Brezovec s malo više od 16. metara pogađa vratnicu.

Konačnih 85. minuti Zlomislić postavlja konačnih 5:0. Lijepim udarcem s više od 20 metara pogađa desni kut gostujućih vrata, a vratar Prestatyn Towna nije uspio obraniti loptu.

Do kraja utakmice u izglednim prilikama našli su se Čulina i Ajayi nakon čijeg je udarca Zlomislić pokušao lobom zabiti pogodak s više od 30 metara, ali lopta je otišla pored vrata.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 01:26
    Dobra utakmica. Veseli spoznaja da su igrači na kraju utakmice igrali kao da je tek prva minuta. Najzaslužniji za to se zna, dakle trener Kek. Čestitke treneru i igračima na ugodnoj večeri. Dan odmora (ako Kek da) pa idemo dalje. Laku noć!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 01:11
    da,fakat ovaj bucko kaj je usel na kraju je presmijesan....:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.07.2013. u 00:53
    Niste trbali stavljat toliko mnogo "fotki"...
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG19.07.2013. u 00:21
    bravo Rijeka!
    Lovro-ZG
  • Zokyray19.07.2013. u 00:19
    Lijepo li je majko danas HRVAT biti ! sjecate li se zadnji put kad su sva cetri hr predstavnika u europi pobijedili u istom kolu ?ali rijeka mi je najbolja bila ne zato sto su imali loseg protivnika nego sto su u 90 minuti napadali ko da gube 2-0
    Zokyray