Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 25.07.2013, 20:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Kevin Clancy, Graham Chambers, David McGeachie i Greg Aitken (svi Škotska)
Lokomotiva
Lokomotiva
Petar Mišić 68'
Mario Šitum 72'
2:3(0:1) Dinamo Minsk
Lazar Veselinović 41', 82'
Hernan Figueredo 59'
Dinamo Minsk

U golijadi Dinamo iz Minska uspješniji od Lokomotive te odlazi u treće pretkolo

S Maksimira:Ante Dubravac • četvrtak, 25.07.2013.
U golijadi Dinamo iz Minska uspješniji od Lokomotive te odlazi u treće pretkolo
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Lokomotive u uzvratnom susretu drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu dočekali su Dinamo iz Minska. Nakon što su gosti poveli 2:0 Lokomotiva se uspješno vratila u utakmicu, ali u završnici Veselinović svojim drugim pogotkom odvodi Dinamo u treće pretkolo.

Dinamo Minsk
Lokomotiva
Dinamo Minsk
3
(do 26')
13
(do 65')
Pričuvni igrači
 
Trener
Tomislav Ivković
1
Aliaksandr Sulima
20
Oleg Veretilo
6
Sergej Politevič
26
Sergej Kontsevoj
19
Aleksandar Danilav
17
Artem Bikov
10
Nemanja Nikolić
21
Hernan Figueredo
(do 86')
16
Carlos Coto
22
Igor Stasevič
(do 74')
11
Lazar Veselinović
(do 90'+2')
Pričuvni igrači
 
Nenad Adamović
74'
 
Nikita Korzun
86'
 
Pavel Plaskonij
90'+2'
Trener
Robert Maaskant

Nakon što je ždrijeb spojio Lokomotivu i Dinamo iz Minska svima je bilo jasno da je momčad iz Bjelorusije apsolutni favorit za prolaz, međutim nogometaši trenera Tomislava Ivkovića su u prvom susretu pokazali da se mogu nositi s puno poznatijim protivnikom te su slavili rezultatom 2:1.

Od početka susreta gosti su krenuli bolje i imali više loptu u nogama, ali se Lokomotiva vrlo dobro branila pa Dinamo nije mogao ozbiljnije zaprijetiti domaćem vrataru te su uglavnom domaći blok pokušavali probiti udarcima iz daljine.

U 33. minuti Dinko Trebotić je odlično prošao po desnoj strani i u sredini pronašao Marka Pjacu koji u izglednoj situaciji vrlo loše prima loptu. Pet minuta kasnije nakon kornera za goste sam se pred Pjacom našao Figueredo koji šalje loptu pokraj gola. Nažalost bio je to samo uvod u vodstvo gostiju.

Četiri minute prije odlaska na odmor Lazar Veselinović je lijepo prsima primio jednu loptu te s pet metara od gola iz voleja doveo goste u vodstvo od 1:0. Već u idućem napadu dobro je pucao Trebotić čiji udarac odlazi malo pokraj vratnice. U sudačkoj nadoknadi gosti su skoro došli i do drugog pogotka, ali je sreća spasila Lokomotivu.

Odmah na otvaranju druge dionice Lokomotiva je imala dobru priliku. Nakon kornera u skoku je bio najviši kapetan Mesarić, ali nije bio dovoljno precizan. U 56. minuti odlično su kombinirala Chago i Šitum koji puca preslabo.

Tri minute kasnije gosti su došli do drugog pogotka. Veselinović je bio uspješniji od Barbarića u jednom duelu te poslao povratnu loptu za Figuereda koji zabija za 2:0.

Kada se činilo da gosti potpuno preuzimaju inicijativu ukazao se Mišić koji se lijepo oslobodio nekoliko igrača i s dvadesetak metara neobranjivo pogodio za 2:1. Još samo četiri minute bile su dovoljne Lokomotivi za potpuni povratak u utakmicu. Mišić je odlično pronašao Šituma koji smireno zabija za 2:2.

Domaćini kao da su bili zadovoljni s trenutnim rezultatom te su se počeli povlačiti što su iskoristili gosti u 82. minuti kada se lopta odbila od vratnice točno na nogu Veselinoviću koji iz blizine zabija za 3:2 te odvodi Dinamo iz Minska u treće pretkolo.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG26.07.2013. u 23:35
    Moglo bi bit bolje nego ove sezone što se tiče odlazaka, poznavajući Dinamovu politiku i kvalitetu u Dinamo bi jedino mogli bit poslani Bručić i Mišić kolko zasad vidim
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 22:24
    A to i je problem, koliko god su mi dragi i dobri, neće nažalost već do iduće sezone ostati na okupu. Koliko god oni to negirali jako ovise o Dinamu koji im ostavlja i uzima kako njima odgovara.Bilo bi super kad bi Lokosi bili potpuno igrački i organizacijski nezavisni o Dinamu, tad bi stvarno znao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 10:06
    velike nade polažem u Lokose ako im ne ode puno igrača iduće godine, mlada ekipa i igraju odlično, još iskustva im treba i bit će super
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 09:56
    Hrabro su poginuli! Bravo za dečke, bili su odlični do kraja. Barbarić je razočarao kod drugog gola!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 09:26
    Petar Mišić kakva igračina !
    Obrisan korisnik