Nogomet

Arifovski: "Simpatiziramo Hajduk, žalimo što neće biti publike, ali nismo došli u Split bez ambicija"

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 17.07.2013.
Arifovski: "Simpatiziramo Hajduk, žalimo što neće biti publike, ali nismo došli u Split bez ambicija"
Foto: Duje Bonačić

Makedonsko Turnovo u Split je nakon 30 sati vožnje autobusom stiglo sa zaustavljanjem i spavanjem u Trebinju. Sportski direktor kluba Šefki Arifovski sasuo je puno komplimenata Hajduku, ali i dodao kako nisu u Split stigli bez ambicija. Slično razmišlja i igrač Zoran Baldovaliev...

Očekivali smo trenera Turnova na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice 2. pretkola Europske lige, no Makedonci su pred mikrofone poslali one koji znaju hrvatski. Sportskog direktora Šefkija Arifovskog i bivšeg reprezentativca Zorana Baldovalijeva. Trener je, naime, Turčin.

"Pozdravljam sve ljubitelje nogometa u Splitu i Hrvatskoj, a posebno sve navijače Hajduka. I mi u Makedoniji volimo Hajduk", počeo je simpatični Arifovski. Zašto pozdravi navijačima Hajduka?

"Privilegija je igrati protiv Hajduka"

Zoran Baldovaliev jedan je od najboljih igrača Turnova, bivši reprezentativac koji je s Makedonijom prije desetak godina sudjelovao na Trofeju Marjan na kojem su uz Hajduk igrale reprezentacije Hrvatske, Makedonije i Poljske.

"Privilegija je igrati s Hajdukom, ali i dodatni motiv. Sretni smo što smo tu i nadamo se dobrom nastupu. Sigurno nismo došli izgubiti ili se unaprijed predati."

O Hajduku ne zna previše, samo neke osnovne značajke Tudorove momčadi:

"Znamo da su mlada i talentirana momčad. Znamo njihove dobre i loše strane, analizirali smo ih s trenerima. Mladi su i željni dokazivanja, znam da nema Vukovića i mislim da je to za nas dobro jer je dobar igrač."

I Baldovaliev žali što će tribine Poljuda biti prazne:

"Krivo mi je što neće biti navijača, to je sjajna publika i bilo bi sjajno igrati pred takvom ambijentom."

"Mi u Makedoniji velike simpatije gajimo prema Hajduku i nosimo ga u srcu. Kad je bio ždrijeb 2. pretkola i kad smo saznali da možemo igrati s Hajdukom dobili smo još veći motiv da prođemo Süduvu i dođemo ovdje."

Simpatije na stranu, s kakvim je ambicijama Turnovo došlo u Split?

"Došli smo s ambicijom, nismo se došli predati. Došli smo odigrati dobru utakmicu, predstaviti se u što boljem svjetlu i nadati se iznenađenju i uspjehu, zašto ne?"

Koliko znate o Hajduku?

"Znamo dovoljno, vjerojatno više nego što znate o nama. Znamo da su godinama u Dinamovoj sjeni, da imaju mladu momčad i igraju napadački nogomet i da kao i mnogi klubovi na Balkanu ima svoje probleme. Znamo da je prvenstvo u Hrvatskoj već počelo, da je Hajduk uvjerljivo slavio u Zadru."

Gdje vidite prednosti svoje momčadi u odnosu na Hajduk?

"Mislim da vaša mladost i neiskustvo mogu biti naša šansa. Hajduk ima puno mladih igrača, a s mladim igračima se nikad ne zna. Mi imamo iskusnu momčad koja je na okupu već nekoliko godina i ima više iskustva od Hajdukove."

Kazao je Arifovski kako je Turnovo prošle sezone umalo završilo ispred tamošnjeg najvećeg kluba Vardara na kraju prvenstva:

"Mi smo već drugu sezonu rame uz rame s Vardarom i ispustili smo na kraju naslov prvaka protiv kluba koji je po svemu daleko iznad nas. Mi smo mali klub, ali na terenu nismo mala momčad. Mi smo u Makedoniji moralni prvaci."

Hoće li vam odgovarati ambijent praznih tribina, Hajduk će biti vez velike podrške svojih navijača?

"Žalimo što nema navijača, iskreno. Mi kao mali klub s velikim srcem i ambicijama voljeli bismo igrati pred navijačima. To je hendikep Hajduka, ali isto tako je i nama. Mi dolazimo iz malog mjesta i voljeli bismo da samo mogli igrati pred velikim auditorijem."

Hajduk i Turnovo prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige igraju u četvrtak od 20:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 21:25
    hajduk ce pobjedit nema tu puno govorit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 20:26
    Makedonci su i prije rata poprilićno simpatizirali Spličane
    Obrisan korisnik