Rukomet

Kaleb i Šime Ivić napunili mreže Alžira, hrvatski juniori osigurali osminu finala

Zvonka Keliš • srijeda, 17.07.2013.
Kaleb i Šime Ivić napunili mreže Alžira, hrvatski juniori osigurali osminu finala
Foto: Ivana Karačić

Hrvatski rukometni juniori u sklopu trećeg su kola Svjetskog prvenstva, koje se ovih dana održava u BiH, svladali i svoju treću prepreku te su uz uistinu bolju igru i razigranije momke osvojili nove bodove vrijedne osmine finala natjecanja.

Hrvatska - Alžir 30:21 (17:10)

Svjetsko juniorsko prvenstvo, BiH
Skupina B, 3. kolo
Ljubuški; Suci: Lah/Šok (Slovenija)

Hrvatska: F. Ivić (6 obrana), Ašanin (5 obrana); Tokić 3, Bačić, Vuglač 4, Š. Ivić 7, Kaleb 7, Obranović 1, Smojver, Herceg 1, Pavlović 1, Cindrić 2, Čorić, Šušnja, Mandalinić 4
Izbornik: Slavko Goluža

Alžir: Mansouri, Boumahdi (4 obrane), Ghedbane (6 obrana); Daoud 4, Bencheikh, Amrouche 1, Hammouche 4, Hanitet, Khantache 3, Louchene 1, Amairi 3, Fedila 1, Abbad 2, Kiboua, Aissani Fethi 2
Izbornik: Redouane Tchakrabi

Sedmerci: Hrvatska: 1/3; Alžir: 0/2;
Isključenja: Hrvatska: 2 min.; Alžir: 4 min.

Juniorska rukometna reprezentacija Hrvatske iz dana u dana u dan uistinu pokazuje kako lošije otvaranje Svjetskog prvenstva u BiH uistinu nije prikazivalo onu pravu igru trofejne hrvatske juniorske generacije. Naime, nakon teže od očekivanog, ali izborenog slavlja nad Katarom, Hrvati su već dan kasnije pokazali kako ne slove za favorita Prvenstva bez razloga te su upisali i pobjedu protiv Nizozemaca.

Dan odmora potom im je odlično došao kako bi se dodatno uigrali i napredovali što su i pokazali u ogledu s Alžirom koji je, pak, dobro poslužio za pripremu za one dvije najteže i najzanimljivije utakmice, sa Švicarskom i Njemačkom, koje tek slijede. Protiv Alžira hrvatski su rukometaši pokazali što sve znaju, odvojili su se sredinom prvoga dijela, a nakon što su na predah otišli s prednošću od sedam pogodaka, do konca su susreta samo povećali svoje vodstvo na konačnih +9.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Ante Kaleb i Šime Ivić s po sedam postignutih pogodaka, dok su po četiri dodali Mario Vuglač i Stipe Mandalinić. Hrvatski vratari Filip Ivić i Matej Ašanin zajedno su sakupili 11 obrana, dok su na suprotnoj strani Boumahdi i Ghedbane obranili ukupno šest lopti. Najbolji kod Alžira bili su Hammouche i Daoud s po četiri gola.

Odlično je dvoboj s Alžirom otvorio Ante Kaleb koji se dva puta zaredom upisuje u strijelce nakon čega na drugoj strani odmah uzvraćaju Amairi i Aissani. Međutim, Kalebu se vrlo brzo priključuje također raspoloženi Šime Ivić i Hrvatska je ubrzo ponovno u vodstvu (4:3). Uslijedila je tada mini serija Alžiraca koji tako preokreću rezultat u svoju korist (6:4), no ne zadugo.

Ukazuju se tada u hrvatskim redovima nanovo Šime Ivić, ali i Sandro Obranović te Ante Tokić koji vraćaju svoju momčad na minimalnu prednost (8:7) da bi potom odličan Kaleb zajedno sa svojim suigračima započeo seriju pogodaka za sjajno hrvatsko odvajanje na 15:8. Do odlaska na odmor pala su još po dva pogotka s obje strane, a onaj za +7 (17:10) Hrvata postigao je Mario Vuglač.

Dobro su Hrvati krenuli i u nastavak, naime Domagoj Pavlović uz Vuglača odvodi Hrvatsku na 19:10, a iako potom Alžirci uspijevaju pronaći put do suparničkog gola te čak i smanjuju svoj zaostatak (12:19, 15:21) to im nije dovoljno kako bi se u potpunosti približili Hrvatima.

Vrijeme je stoga u hrvatskim redovima bilo za novu seriju pogodaka koju ovoga puta započinje Stipe Mandalinić, a sigurnih 26:16 pri ulasku u samu završnicu dozvolilo je igru pogodak za pogodak do samoga kraja dvoboja koji, pak, završava s hrvatskom prednošću od devet pogodaka (30:21).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 20:16
    Bravo dečki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 10:34
    Razbili ih, alžir igra 3-3, naša tri pivota niti jedan gol, krila minorno. stvarno ih razbijamo igrom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2013. u 00:08
    Konačno da su Kalebu dali da igra srednjega, lik je prava životinja na toj poziciji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 23:09
    Gedam raspored SP a pogotovo nokaut faze,ako naši budu prvi u grupi a Bosanci drugi u svojoj i ako oboji prođemo osminu finala čeka nas meč sa domaćinom u četvrtfinalu!
    Obrisan korisnik