Ostali sportovi

UFC on FOX 8: Mighty Mouse brani naslov protiv Morage

Mario Katušić • subota, 27.07.2013.
UFC on FOX 8: Mighty Mouse brani naslov protiv Morage

Nakon jedne malo duže pauze, koja je uslijedila nakon šokantnog poraza Andersona Silve, UFC se vraća, i to za početak jednim događajem na kojem će prevladati lakše kategorije, a po prvi puta će se iste večeri dogoditi i po dvije ženske borbe. U glavnom susretu večeri Demetrious "Mighty Mouse" Johnson brani svoj pojas prvaka u muha kategoriji protiv Johna Morage.

Demetrious Johnson, poznat i po nadimku "Mighty Mouse" je prvi, i za sada jedini UFC-ov prvak u muha kategoriji, a večeras ponovno ulazi u octagon s namjerom da tu titulu i obrani. Njegov protivnik biti će John Moraga, kojem su samo dvije uvjerljive pobjede u UFC-u bile dovoljno da dobije ovu jedinstvenu priliku. Baš zbog premalog broja borbi protiv poznatijih boraca, o Moragi se ne zna puno, no bilo bi veliko iznenađenje da iskusni i sjajni Johnson ostane bez svog pojasa. Ono što se očekuje, kao i od svake borbe u kojoj se nalazi "Mighty Mouse" je visok tempo, puno agresive i brzih kombinacija, a to je stil borbe u kojem se rijetko tko može snaći protiv Johnsona. Ukoliko Moraga borbu odvede na svoj mlin možda i ima šanse, no prvo treba smiriti Johnsonov visok tempo od prve sekunde. U svakom slučaju, ovo neće biti nipošto dosadna borba i vrijedi ju popratiti.

Možda čak i više pažnje od glavne borbe izaziva ona koja će se održati prije nje. U njoj će se sastati kanadski "Zločesti Dečko" 24-godišnji Rory MacDonald (14-1) i uvijek opasni Jake Ellenberger (29-6). Kanađanin je tip borca oko kojega nema neutralnih. Ili ga vole, ili ga ne podnose, a on svojim ponašanjem i izjavama, kao i psihopatskim izrazima lica pokazuje da mu baš to odgovara. Ellenberger, s druge strane, je borac koji je uvijek dobar prema fanovima, ostavlja srce u svakoj borbi te je po tome jedan od velikih ljubimaca publike. Hoće li mu to biti dovoljno za pobjedu i mogući napad za naslov, vidjet ćemo večeras, no iskustvo je na njegovoj strani, a vjerojatno će biti i publika u Seattleu.

Za razliku od većine drugih, ovaj događaj ima samo četiri glavne borbe, a u preostale dvije vidjeti ćemo jednu mušku velterašku te jednu žensku borbu. Nakon odličnog povratničkog nastupa nakon punih devet godina, iskusni Robbie Lawler želi nastaviti svoju pobjedničku seriju. Protivnik će mu biti Bobby Voelker koji je u UFC došao sa odličnom serijom u Strikeforceu, no u svom debiu je poražen sudačkom odlukom. Ova borba bi mu mogla biti presudna oko njegove karijere u UFC-u te će imati razlog više za dobar nastup protiv izrazito motiviranog Lawlera. Glavni program otvoriti će Liz Carmouche, djevojka koja je u prvom UFC-ovoj ženskoj borbi izgubila od Ronde Rhousey uz sjajan nastup. Njena protivnica je izuzetno talentirana Brazilka Jessica Andrade, no vjeruje se kako je bivša pripadnica američkih marinaca ipak favorit u ovom dvoboju, posebno uz veliku podršku koju će imati u dvorani.

U uvodnom programu svakako vrijedi spomenuti novi nastup impresivnog Michaela Chiese (9-0), koji će svoj put prema vrhu pokušati nastaviti pobjedom protiv Jorgea Masvidala. Zanimljiv je podatak da je Chiesa svojih posljednjih šest protivnika pobijedio prisilom na predaju, dok je posljednjih osam borbi njegovog protivnika otišlo do sudačke odluke. U susretu dva dugogodišnja UFC borca čije su karijere u krizi sastati će se Melvin Guillard i Mac Danzig, a poraženom bi ovo mogla biti posljednja UFC borba. Zbog velike vjerojatnosti atraktivnog meča još svakako vrijedi spomenuti susret Darona Cruickshanka protiv superiskusnog Yves Edwardsa (42-19), kao i borbu Eda Hermana čijih je samo pet od 30 borbi otišlo do sudačke odluke te Trevora Smitha (10-3) koji u 13 dosadašnjih mečeva još nije dočekao posljednji gong.

Uvodni program iz Seattlea počinje u 23 sata, dok će glavni krenuti oko 2 sata u noći po hrvatskom vremenu.

UFC ON FOX 8: Johnson - Moraga
John Albert - Yaotzin Meza
Aaron Riley - Justin Salas
Julie Kedzie - Germaine De Randamie
Ed Herman - Trevor Smith
Yves Edwards - Daron Cruickshank
Mac Danzig - Melvin Guillard
Danny Castillo - Tim Means
Michael Chiesa - Jorge Masvidal
Liz Carmouche - Jessica Andrade
Robbie Lawler - Bobby Voelker
Rory MacDonald - Jake Ellenberger
Demetrious Johnson - John Moraga

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!