Nogomet

Video: Porto svladao Napoli, Radošević igrao od prve minute

Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2013.
Video: Porto svladao Napoli, Radošević igrao od prve minute
Foto: EPA

Drugog dana Emirates Cupa Porto je naplatio promašene kaznene udarce protiv Galatasaraya i svladao Napoli s 3:1. Talijani su kao i protiv Arsenala imali prednost na poluvremenu, međutim u nastavku su pali i nisu uspjeli doći do pobjede...

Trener Porta Paulo Fonseca bio je silno nesretan nakon nes(p)retnog poraza Porta od Galatasaraya u susretu u kojem su Portugalci bili značajno bolji protivnik i svim silama je želio slavlje protiv Napolija.

Na kraju mu se želja i ostvarila, njegova momčad odradila je odličnu utakmicu i slavila s 3:1 iako nije nastupio najbolji napadač portugalske momčadi Jackson Martinez.

Prvo poluvrijeme proteklo je u mirnoj igri bez previše prilika, a vrlo dobar posao u momčadi Napolija odrađivao je Josip Radošević koji je dobio priliku zaigrati od prve minute. U samom finišu prvog poluvremena najveće uzbuđenje u tom dijelu utakmice, Goran Pandev je srušen u 16 metara i dosuđen je kazneni udarac. Makedonac ga je i izveo te doveo svoju momčad u prednost.

U drugom dijelu slika na travnjaku se značajno promijenila. Iako je Benitez u igru poslao Mareka Hamšika o Gonzala Higuaina, Porto je odmah pritisnuo i već u 50. minuti poravnao je Nabil Ghilas.

Nastavak je protekao u boljoj igri Portugalaca koji su bili značajno konkretniji, a pomogao im je i Federico Fernandez autogolom u 68. minuti da bi konačnih 3:1 postavio Lica u 78. minuti nakon velike pogreške Andree Dossene.

Josip Radošević je napustio igru u poluvremenu.

Emirates Cup

Napoli - Porto 1:3

Napoli: Rafael; Zuniga (Novothny 83), Fernández, Gamberini (Raul Albiol 62), Radošević (Hamšik 46); Dossena, Dzemaili, Calaio (Higuain 46), Callejón (Behrami 74), Mertens, Pandev (Maggio 56)

Porto: Helton; Fucile, Otamendi, Mangala, Alex Sandro (Ricardo 65); Fernando, Herrera (Tiago Rodrigues 89), Josué (Carlos Eduardo 77); Varela (Lica 77), Ghilas (Diego Reyes 83), Quintero (Iturbe 72)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs05.08.2013. u 06:49
    Porto!
    Showballs
  • Obrisan korisnik04.08.2013. u 23:51
    samo naprijed mali!!!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom04.08.2013. u 20:07
    Kad je Zujo igra onda su vodili, kad je izaša spušili su 3 gola
    The Phantom