Rukomet

Počinju prijave za rukometni turnir na pijesku u Rijeci "Fiumana 2013"

Sportnet • utorak, 13.08.2013.
Počinju prijave za rukometni turnir na pijesku u Rijeci "Fiumana 2013"

Povjerenstvo za rukomet na pijesku Hrvatskog rukometnog saveza zajedno sa Rukometnim savezom Primorsko-goranske županije organizira turnir rukometa na pijesku "Fiumana 2013" na gradskoj plaži Ploče od 31. kolovoza do 1. rujna 2013. godine.

Turnir će se održati u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji te u konkurenciji dječaka i djevojčica rođenih 96. godište i mlađe. Turnir je promotivnog karaktera s obzirom da u Rijeci klubovi igrači igračice nisu imali priliku se susresti sa sportom. Treba napomenuti da su se natjecanja rukometa na pijesku već održavala na Kvarneru, točnije Crikvenici i Novom Vinodolskom prije nekoliko godina.

"Poticani organizacijom rukometa na pijesku u ostalim gradovima u hrvatskoj (npr. Zagreb – dva velika turnira i jedna ljetna liga) cilj ovog projekta je uključenje što više klubova, igrača, igračica i djece u rukomet na pijesku i rukomet te razvoj gradske plaže Ploče gledano sa ljetnog sportskog aspekta. Sigurni smo da će velik interes potaknuti razvoj te da ćemo već slijedeće godine gledati ljetnu ligu rukometa na pijesku Kvarnera, turnir prvenstva hrvatske i EBT (european beach tour) u Rijeci", izjavio je direktor turnira Dario Rupčić, inače EHF sudac.

"Lijepo je da se rukomet na pijesku vraća na Kvarner. Županijski rukometni savez Primorsko-Goranske županije podržava ovaj projekt te smo mišljenja da je ovako nešto u ovom djelu hrvatske nedostajalo. Mogu slobodno konstatirati da Grad Rijeka i njena okolica ima mnoštvo registiranih klubova i igrača te smo mišljenja da će zainteresiranost biti velika te da će se organizacija rukometa na pijesku, turnira, liga za sve uzraste nastaviti i bližoj budućnosti", izjavio je predsjednik županijskog rukometnog saveza PG županije.

Organizatori pozivaju sve klubove, ekipe, igrače, igračice da se odazovu te da isprobaju svoje vještine na pijesku. Više informacija možete saznati na facebook profilu "Fiumana 2013" turnir rukometa na pijesku te webu www.fiumana.info. Prijave traju do 28. kolovoza do 18 sati stoga požurite i prijavite svoju ekipu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!