Rukomet

Veszprem u finalu Sparkassen kupa, Kielce očekuje borba za peto mjesto

Zvonka Keliš • nedjelja, 18.08.2013.
Veszprem u finalu Sparkassen kupa, Kielce očekuje borba za peto mjesto

Posljednji ogled skupine A na Sparkassen je kupu u Ehingenu donio novih 60 zanimljivih i uzbudljivih minuta u kojima su sve što znaju na terenu pokazivali rukometaši Kielcea i Veszprema. Nakon boljeg ulaska u dvoboj poljske momčadi Mađari se bude te do samoga kraja susreta uspijevaju osigurati neriješen rezultat te samim time i mjesto u finalu turnira.

Nakon dva uistinu zanimljiva i borbena susreta skupine A na Sparkassen kupu u njemačkom Ehingenu, u kojemu su, pak, glavnu ulogu igrali hrvatski predstavnici, rukometaši CO Zagreba, vrijeme je bilo i za onaj preostali ogled u skupini, između dvije ekipe iz samog europskog rukometnog vrha. Vrijeme je bilo za dvoboj poljskog Kielcea te mađarskog Veszprema.

Kielce na hrvatski pogon dobro kreće u susret koji otvara desno krilo Ivan Čupić (1:0). Na suprotnoj strani tada odmah odgovara Laszlo Nagy, no vrlo dobar je ponovno i Denis Buntić koji odvodi Poljake na 2:1. U listu strijelaca potom se upisuju i Željko Musa te Manuel Štrlek koji svoju momčad odvode na 5:3, a vrlo brzo ona se odvaja i na sigurnih i tada velikih 10:5. Do odlaska na odmor Poljaci čuvaju stečenu prednost (15:10, 17:12) da bi rezultat 13:17, s kojim se i odlazi u svlačionice, postavio sjajni Momir Ilić.

Uzbudljivo je posebice bilo u nastavku susreta u kojem se odmah u uvodnim minutama bude Mađari koji preko Ilića, Tkaczyka, Rodrigueza, Sulića, Ugaldea i Terzića stižu na samo minus jedan (19:20). No, ne predaju se tada ni Poljaci u čijim se redovima raspoloženima pokazuju Čupić, Julen Aguinagalde i Rosinski koji vraćaju Kielce na sigurnijih 24:21.

Uslijedila je potom prava mala golijada Imana i Buntića, kao i sjajne reakcije najboljeg strijelca poljske ekipe Uroša Zormana i sve to za poljsko vodstvo 28:24. Međutim, nije trebalo dugo mađarskoj ekipi da upregne i posloži svoje redove te da se ponovno vrati u susret, stoga semafor pet minuta prije samoga kraja prikazuje minimalnu prednost Poljaka, 28:27. Uistinu napeto bilo je do one posljednje sekunde u kojoj Kielce nakon velike borbe uspijeva ispustiti stečenu prednost te u kojoj pri poljskom vodstvu 31:30 Nagy postavlja konačnih 31:31 za podjelu bodova i prolaz Veszprema u finale Sparkassen kupa.

Najefikasniji u redovima Veszprema bio je Momir Ilić s deset postignutih pogodaka, dok su po pet dodali Jamali Iman i Renato Sulić. Nandor Fazekasi Mirko Alilović sakupili su svaki po četiri obrane, dok je na suprotnoj strani Venio Losert obranio deset lopti. Najbolji kod Kielcea bio je Uroš Zorman sa sedam golova, njih šest dodao je Manuel Štrlek, pet je zabio Ivan Čupić, tri Denis Buntić, dok se jednom u listu strijelaca upisao Željko Musa.

Na vrhu skupine A na kraju se natjecanja po skupinama našla ekipa mađarskog Veszprema s jednom ostvarenom pobjedom te tri sakupljena oda, druga je momčad CO Zagreba s također jednom pobjedom te dva sakupljena boda, dok je poljsko Kielce na dnu skupine s jednim osvojenim bodom.

Nedjelja će tako u Ehingenu donijeti nove zanimljive dvoboje, naime, za peto će mjesto snage odmjeriti ekipe Kielcea i Füchse Berlina, za treće će se mjesto boriti CO Zagreb i Wacker Thun, dok će u finalu zaigrati PSG i Veszprem.

Sparkassen kup, Ehingen:

Skupina A, 3.kolo:
Vive Targi Kielce - MKB Veszprem 31:31

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!