Tenis

Donna Vekić u tri seta do najboljeg rezultata u New Yorku

Vedran Babić • srijeda, 28.08.2013.
Donna Vekić u tri seta do najboljeg rezultata u New Yorku

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo US Opena pobjedom u tri seta nad Kolumbijkom Duque Marino. Tijesan meč otišao je na stranu Hrvatice koja je odlučujuću dionicu odigrala bolje...

17-godišnja Donna Vekić ostvarila je svoju drugu pobjedu u glavnom turniru nekog Grand Slama. Nakon Australian Opena ove godine, drugo kolo izborila je i na US Openu. U prvom kolu porazila je Marianu Duque Marino (98.) 7:6 (5), 4:6, 6:2.

Vekić je lani u New Yorku zapela u trećem kolu kvalifikacija, tako da će s ovogodišnjim bodovnim utrškom napredovati otprilike četiri pozicije, do 61. To bi joj trebao biti najbolji renking karijere. Trenutno je 65. na svijetu.

U prvom setu dvoboja s 24-godišnjom Kolumbijkom servis-gemovi osvajani su prilično lako sve do 4:3 za hrvatsku tenisačicu. Tada je Duque Marino poklekla na svom početnom udarcu i Vekić je kod 5:3 servirala za set. No tada Kolumbijka uzvraća i jednakom lakoćom i sama radi break.

Set je na koncu ipak pripao Vekić, ali poslije velike borbe. Kod 4:5 Duque Marino je izvukla četiri set lopte (0-40 i jednu prednost), a kod 5:6 i petu.

U tie breaku je Kolumbijka povela 2:0, no Vekić je uspjela brzo nadoknaditi zaostatak. Duque Marino se ponovno odlijepila i došla do 5-4 uz dva servisa, no s tri uzastopna poena Vekić je uspjela osvojiti važnu prvu dionicu.

U drugom setu Duque Marino je na svom početnom udarcu izgubila samo pet poena. Priliku na servis Vekić dočekala je kod 5:4, kada je i realizirala svoju jedinu break loptu u setu.

U odlučujućem setu Vekić je rano napravila break, potom spasila dvije break lopte i onda još jednom oduzela servis svojoj suparnici. Tu je priči bio kraj. Vekić je poslije dva sata i 18 minuta igre potvrdila pobjedu.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv 21. nositeljice Simone Halep iz Rumunjske.

Hrvatska za sada ima troje predstavnika u drugom kolu. Osim Vekić, ranije su pobijedili Ajla Tomljanović i Ivan Dodig, a svoj nastup u prvom kolu još čeka Ivo Karlović.

US Open, 1. kolo:
Vekić (Hrvatska) - Duque Marino (Kolumbija) 7:6 (5), 4:6, 6:2

Foto: Bakhtiyar Gurbanov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • andjel28.08.2013. u 20:12
    i odmah saznam da smo rođeni na isti datum. obvezujem se gledati njen sljedeći meč:)
    andjel
  • andjel28.08.2013. u 20:09
    ova pobjeda, a još više njena slika, potaknuli su me da malo više saznam o ovaj našoj tenisačici
    andjel
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 18:19
    Bravo Dona i sretno dalje
    Obrisan korisnik
  • sportoz28.08.2013. u 11:39
    Svaka čast! Neobična je pojava i prava rijetkost da naši sportaši i ekipe dobivaju "tijesne mečeve".
    sportoz
  • FMfanatic28.08.2013. u 10:46
    eh, da Simona nije bila na operaciji ovo bi stvarno bio meč za gledat... :P
    FMfanatic