Nogomet

Modrić: "Glupim prekršajima smo stvarali veći pritisak i iz nepotrebnog prekršaja i primili gol"

Ivor Krapac • subota, 07.09.2013.
Modrić: "Glupim prekršajima smo stvarali veći pritisak i iz nepotrebnog prekršaja i primili gol"
Foto: EPA

Kao i reprezentativni suigrači, i Luka Modrić je nakon hrvatskog remija na gostovanju u Beogradu bio pomiješanih emocija. Hrvatska je protiv Srbije došla do boda poslije kojega dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu više neće biti ugrožene, ali postojala je prilika i za više od toga...

Hrvatska je u Beogradu uspjela ostvariti barem minimalni cilj. Poslije gostujućih 1:1 protiv Srbije i pobjede Belgije u Škotskoj, Belgijci su sada s pet bodova prednosti u borbi za izravni odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a dok je ta utrka u petak najvjerojatnije zaključena, hrvatski reprezentativci više se ne moraju plašiti da će ih netko uspjeti dostići na drugom mjestu. Prednost pred trećeplasiranom Srbijom ostala je jednaka, momčad koju vodi Igor Štimac i dalje ima devet bodova više.

"Mislim da je na kraju remi možda i najpravedniji", osvrnuo se Luka Modrić u razgovoru za Hrvatsku televiziju poslije dolaska do gostujućeg boda: "Utakmica je bila borbena, Srbi su u prvom poluvremenu imali inicijativu, što smo im mi možda i svjesno prepustili jer smo imali takav dogovor. Stvorili su tu jednu šansu iz prekida kada su nas izigrali, ali ništa drugo."

Nastavak utakmice bio je obostrano sadržajniji. "U drugom poluvremenu smo se mi podignuli i mislim da smo igrali bolje", opisao je glavni motor hrvatske igre taj dio susreta, žaleći zbog propuštenog igrača više: "Zabili smo gol, šteta zbog tog isključenja, kada je Joe dobio crveni. Da su ostali s 10 igrača, mislim da bismo im do kraja uspjeli zabiti gol."

Srbija je imala dosta prilika iz prekida u opasnoj zoni, tako su i zabili svoj pogodak, a Modrić je istaknuo da se toga trebalo osobito paziti: "Dosta smo pričali o tome prije utakmice, da ne radimo glupe prekršaje, ali nažalost, radili smo ih. S time smo stvarali veći pritisak i iz jednog takvog nepotrebnog prekršaja smo i primili gol."

"Šteta, imali smo pozitivan rezultat i jedini način kako su nam mogli zabiti gol, kako smo i govorili, bio je prekid. Nažalost, to nam se i dogodilo, ali što je, tu je", zaključio je hrvatski veznjak: "Bitno je da nismo izgubili, naravno da nam je žao što nismo pobijedili, ali idemo dalje."

"Atmosfera je, mislim, bila korektna", dodao je Modrić, spominjući i da su dodatne kvalifikacije "nakon ovog večeras realnost."

Ognjen Vukojević je za HTV kazao da je najvažnije bilo ne izgubiti: "Sigurno da je prije dolaska u Beograd svaki pozitivan rezultat bio dobar za nas. Osigurali smo minimalno doigravanje s ovim remijem, možemo reći da je utakmica bila jako teška, tvrda, čvrsta, ratnička. Mislim da je bilo jako zanimljivo i vruće na terenu, pokazali smo zube, na kraju je 1:1 i možemo biti zadovoljni."

Vukojević se osvrnuo i na stvari zbog kojih Hrvatska može žaliti: "Imali smo igrača više i možda smo to trebali iskoristiti bolje, međutim, tako se poklopilo. Dogodilo se što se dogodilo, ne znači da bismo dali gol i s igračem više. Šteta je što smo ostali s istim brojem igrača, ali dobro, što je, tu je."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation07.09.2013. u 18:04
    najvise mi je zao izmjene na 1-1, ulazak jelavica. mi smo poceli vrsiti pritisak preko nase sredine, kovacic je usao pun snage, covjek vise na terenu.. i onda nas izbornik stavi jelavica.. modric je fenomen od igraca, zao mi je sto ti decki nemaju pravog covjeka na klupi.
    Sensation
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 16:25
    Ovo se posebno odnosi na Corluku koji je napravio pitajbogakoliko nepotrebnih prekrsaja i dao Srbiji prilike iz prekida. Igrom slucaja smo primili gol iz prekida kojeg je napravio Lovren, ali Lovren je stoper i desnjak koji je igrao lijevog beka te je protiv sebe imao jednog od najboljih bekova... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 16:20
    imao sam sreću pa Škotsku nisam mogao gledat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 14:10
    Štimac nemoj sr.t !! Nisam od onih koji samo čekaju tvoj kiks, dapače, bio sam tvoj pobornik. Ali, čuj, prepustili smo im igru?? Pa jučer je Srbija za nas bila Barcelona, a to nije prepuštanje igre, već je to (posebno prvo poluvrijeme) spašavane gole kože i nasumično ispucavanje. Da nije bilo Luke... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom07.09.2013. u 13:35
    Zar se Škotska već zaboravila?!
    The Phantom