Nogomet

Mihajlović: "Pokazali smo da možemo biti konkretni i natjerati kvalitetnog suparnika da se brani"

Ivor Krapac • subota, 07.09.2013.
Mihajlović: "Pokazali smo da možemo biti konkretni i natjerati kvalitetnog suparnika da se brani"
Foto: FaH

Siniša Mihajlović, izbornik nogometne reprezentacije Srbije, bio je zadovoljan kako je momčad koju vodi u petak navečer odigrala protiv Hrvatske u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Srbija više ne može dohvatiti drugo mjesto, ali Mihajlović je uvjeren da njegova reprezentacija ide u dobrom smjeru. Sličnog je mišljenja i Branislav Ivanović, koji je istaknuo da imaju mladu momčad koja će rasti...

Iako nisu došli do pobjede na domaćem terenu, u taboru nogometne reprezentacije Srbije nisu bili nezadovoljni prikazanom igrom protiv Hrvatske u beogradskom dvoboju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U razgovoru s novinarima poslije ogleda koji je okončan s 1:1, izbornik domaćina Siniša Mihajlović govorio je o pozitivnim stvarima, dodajući da će momčad koju vodi do kraja kvalifikacija dati svoj maksimum - bez obzira što im je drugo mjesto, koje drži Hrvatska, ostalo predaleko, s devet bodova prednosti na hrvatskoj strani.

"Nije ni prvi ni posljednji put da plaćamo danak neiskustvu", opisao je Mihajlović pred novinarima, a prenijela je službena internetska stranica Nogometnog saveza Srbije: "Momci su dali maksimum na ovoj, ali i svim prethodnim utakmicama. Čestitam im na tome. Pokazali su da im se može vjerovati."

"Velike ekipe sposobne su kazniti svaku pogrešku. Važno je da imamo čistu savjest", nastavio je srpski izbornik: "Da, nije bilo ni sreće, ali ona se treba zaslužiti. Možda plaćamo nečije račune, a možda će netko pokupiti plodove. U svakom slučaju, na dobrom smo putu. Ostajem pri stavu da smo podbacili jedino na utakmici protiv Makedonije u Skoplju."

"U prvom poluvremenu smo dominirali, stvorili nekoliko prilika, ali bez realizacije", osvrnuo se Mihajlović na ogled u petak navečer: "U drugom dijelu ređale su se nepovoljne situacije, crveni karton Matića, umor Markovića, ozljeda Sulejmanija na kojega praktički nismo mogli računati u posljednjih 10 minuta."

"Šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo više ne postoje, ali prema sebi i reprezentaciji imamo obvezu odigrati maksimalno profesionalno do kraja kvalifikacija, od sljedeće utakmice i gostovanja u Walesu", zaključio je srpski izbornik, ističući kako se momčad koju vodi sve brže popravlja i podiže kvalitetu igre.

"Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i siguran sam da će se napredak nastaviti. Pokazali smo protiv Hrvatske da možemo biti konkretni i natjerati kvalitetnog suparnika da se brani. Nažalost, primili smo gol iz jedine šanse", dodao je Mihajlović: "Zahvaljujem se navijačima što su došli u velikom broju i na velikoj podršci koju su nam pružili, posebno u teškim momentima utakmice."

Branislav Ivanović, važni obrambeni adut i kapetan reprezentacije Srbije, u razgovoru za Hrvatsku televiziju izdvojio je kvalitetnih prvih 45 minuta svoje momčadi: "Mislim da smo mi u prvom poluvremenu odigrali dosta dobro. To je bio rezultat našeg dobrog pristupa utakmici i naše dobre motivacije, a s druge strane, možda i opredijeljenosti reprezentacije Hrvatske da u prvom poluvremenu igra povučeno i čeka svoju priliku iz kontranapada."

"U prvom poluvremenu smo, mislim, pokazali totalnu dominaciju, igrali smo onako kako smo željeli igrati. Kontrolirali smo utakmicu, bili smo zrela ekipa, nismo previše srljali, ali smo stvarali polušanse koje nismo uspjeli iskoristiti", nastavio je kapetan domaćina: "Što se tiče drugog poluvremena, u prvih 20 minuta izgubili smo kontrolu, Hrvatska je stvorila priliku iz koje je postigla gol i nastavila igrati isto."

"Mi smo poslije tog gola uspjeli u pokušaju da se vratimo u utakmicu, postigli smo gol, a onda mislim da je sudac nekim svojim odlukama doprinio da ova utakmica izgubi na nogometnom značaju", smatra Ivanović, kojem nije bilo drago što nisu ostvarili više od boda.

"Svakako da je jedino rezultat možda nešto zbog čega možemo žaliti. No, ovo je mlada reprezentacija, mislim da ćemo imati još dosta prilika da dugo igramo zajedno i da ćemo u budućnosti ovakve utakmice znati rješavati u našu korist", opisao je obrambeni igrač Chelseaja i Srbije: "Poslije ove utakmice nam ostaje žal zbog toga što smo izgubili svaku šansu da se kvalificiramo na Svjetsko prvenstvo, ali ova reprezentacija koju smo vidjeli danas ima perspektivu."

Ivanović je bio uglavnom zadovoljan atmosferom među igračima tijekom susreta, iako smatra da je u završnici utakmice to malo pokvario njemački sudac Felix Brych: "Mislim da je nogometna atmosfera na terenu bila u redu do trenutka kada sudac nije nekim svojim odlukama malo podignuo tenziju, a u utakmici koja se igra s dosta emocija uvijek se čeka da se nešto dogodi. No, mislim da je sve završilo sportski i tako treba i ostati."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kroftek07.09.2013. u 15:30
    kvalitetnog suparnika!?
    kroftek
  • The Phantom07.09.2013. u 12:23
    Je ovaj Mihajlović glup, pa cilj Hrvatske je bio bit bezidejan, strateg Štimac te je naveo na krivi trag.
    The Phantom
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 11:07
    ne mješajte politiku i sport,bar ne na ovome portalu
    Obrisan korisnik
  • Mihalj07.09.2013. u 10:51
    A šuker u ugodonom razgovoru s Dodikom. svi su si oni dobri, a mi se živciramo....
    Mihalj
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 10:38
    Gledam jučer svečanu ložu . Precjednik Nikolić se nagnuo i gleda nešto dolje. Ko prije 20 godina kad je iza svog topića gledao dolje Sarajevo. Puna loža sumnjivih tipova...
    Obrisan korisnik