Košarka

Francuska razočarala protiv Litve i upisala zasluženi poraz na otvaranju drugog kruga

Branimir Korać • srijeda, 11.09.2013.
Francuska razočarala protiv Litve i upisala zasluženi poraz na otvaranju drugog kruga
Foto: EPA

Francuska nije uspjela svladati Litvu na otvaranju drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Od početka susreta Litva je bila bolji protivnik i zasluženo je slavila protiv šuterski neraspoložene Francuske...

Reprezentacija Francuske u drugu fazu natjecanja na Europskom prvenstvu u Sloveniji prenijela je četiri boda, ali bez obzira na to, nije izgledala nimalo uvjerljiva.

U prvom susretu drugog kruga natjecanja dočekala ju je Litva i još jednom naglasila francuske slabosti. Litva je nešto jači protivnik od onih protiv kojih su Francuzi igrali u prvoj fazi natjecanja stoga je Colletova momčad bila u priličnim problemima.

Od početka je Litva bila bolji protivnik, Francuzi su igrali ispod očekivane razine i očito je da dobar dio igrača nije niti blizu prave forme. Posebno se to odnosi na one glavne igrače od kojih se ipak očekuje više.

Pad Francuza krenuo je u posljednje tri minute prve dionice kada su iz plusa 9:8 otišli u minus, dopustili Litvi seriju 10:2 i ostatak susreta su proveli u hvatanju zaostatka.

Iako je Litva prvo poluvrijeme završila bez ijednog ubačaja za tri poena, imala je prednost 32:27 i to nakon što je sa sirenom Tony Parker napravio prekršaj nad Pociusom na šutu za tri poena.

U nastavku susreta Francuska je uspjela zakucavanjem Ajince odmah smanjiti na 32:29, ali nakon toga ponovno ulazi u konfuznu fazu i Litva se opet odvojila.

Posljednji pokušaji Francuza za hvatanjem priključka dogodili su se na polovici posljednje dionice, ali nikako se nisu mogli spustiti ispod osam razlike, a kada je Valančiunas napravio 4:0 za 69:55, priči je bio kraj.

Litvu su predvodili Renaldas Seibutis s 15 poena i Jonas Valančiunas s 13 poena i šest skokova. Kod Francuske Nando De Colo je upisao 12 poena, a Tony Parker 11.

EP 2013, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Latvija85:51Ukrajina
Belgija69:76Srbija
Litva76:62Francuska
1Srbija (+4)21+28
2Litva (+3)30+56
3Francuska (+4)12+8
4Ukrajina (+3)12-39
5Belgija (+2)12-40
6Latvija (+2)12+2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • loozer12.09.2013. u 16:42
    Ma glavni je problem francuske kad parker ne vodi igru i kad je nezainteresiran kao juče onda to liči na ono od juče a to je ništa, parker mora prodirat i izluđivat protivničke bekove i svaku utakmicu bit na 20+p kako bi njegova ekipa mogla računat na pobjedu, kad je vruć teško ih može ko dobit... [više na forumu]
    loozer
  • Obrisan korisnik12.09.2013. u 15:51
    Kakve nba zvijezde, o čem ti? parker je za 4 razine iznad Ukića.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2013. u 14:21
    Koji ste vi šabani Francuska limitirana ,smeće ovo ono ,svakoj ekipi zbog gro razloga se desi pad na turniru,ima gro oscilacija,odmah sa najgorim komentarima a kada se pobjeđuje diže se u nebo stvarno ste tipičan primjer stereotipa o "pametnim navijačima" sa ovih i talijanskih prostora.
    Obrisan korisnik
  • cameosis12.09.2013. u 11:20
    pa ološ je netko tko kocka umjesta da ima posao s kojim zarađuje novce, tako da si sam sebi skočio u usta ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik12.09.2013. u 09:10
    nemaju kaj razočarati kada su i u dosadašnjih 5 tekmi pokazali jako malo. sada se jako dobro vidi, kakvi su to NBA igrači. jad i bijeda-čast iznimkama poput parkera. to je samo hrpa mišića, igrači koji imaju atleticizam...ali u košarkaškoj taktici i tehnici su krajnje limitirani...zapravo su u tom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik