Košarka

Repeša: "Znamo da se obranom možemo zadržati u utakmici čak i kad nam ne ide u napadu"

Bernard Jurišić • subota, 14.09.2013.
Repeša: "Znamo da se obranom možemo zadržati u utakmici čak i kad nam ne ide u napadu"
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija kolo prije kraja drugog kruga osigurala je plasman u četvrtfinale. U borbenoj i čvrstoj utakmici s Italijom Hrvatska se vratila nakon -13 i na kraju sačuvala pobjedu odbivši posljednji protuudar Talijana...

Izbornik Jasmin Repeša nakon pobjede protiv Italije zračio je zadovoljstvom. Hrvatska je odigrala još jednu "mušku" utakmicu, vratila se iz značajnog minusa u značajan plus i na koncu sačuvala prednost:

"Najprije hvala navijačima koji su došli u ovolikom broju i sretan sam što smo mogli proslaviti jednu ovako važnu pobjedu u praktično domaćinskom ambijentu. Očekivali smo puno naših navijača, ali baš ovoliko nismo. Možda smo i zato malo otvorili utakmicu u grču."

Otvaranje je pripalo Talijanima, naši igrači kao da su imali previše respekta prema protivniku:

"Nismo mi igrali lošu obranu ni na otvaranju, Talijani su zabili samo 17 poena, ali nama jednostavno ništa nije ušlo. Malo nas je uhvatila nervoza, ali kad smo malo povratili mirnoću vratili smo se u igru već do poluvremena, iako nam napad nije baš funkcionirao. Bilo je pitanje vremena kad će nam pasti taj kamen s leđa, da se opustimo, da uđu otvoreni šutevi i kad je krenulo više objektivno nije bilo šanse za Talijane."

U završnici je Italija još jednom priprijetila, došla na zaostatak od četiri poena, ali Hrvatska je još jednom pokazala mentalnu snagu i stabilnost i uspješno privela utakmicu kraju:

"Sigurno je da su nam pobjede donijele samopouzdanje, u odnosu na prvu utakmicu kad smo imali puno upitnika sad smo druga momčad. Znamo da možemo odigrati odličnu obranu i znamo da se obranom možemo zadržati u utakmici čak i kad nam ne ide u napadu."

Četvrtfinale je osigurano, u ponedjeljak nas čekaju Grci. Još jedna pobjeda donijela bi Hrvatskoj prvo mjesto u skupini i prilično lakšeg protivnika u četvrtfinalnom okršaju:

"Idemo utakmicu po utakmicu, samo tako smijemo razmišljati. Moramo se odmoriti za Grčku koja će biti jako teška utakmica, jer ako to dobijelo bit ćemo prvi. Svakako nije isto igrati u četvrtfinalu protiv Francuske ili protiv Latvije ili Ukrajine. Razmišljamo samo o Grcima, moramo odigrati veliku utakmicu i mislim da imamo kvalitetu da ih pobijedimo."

Repeša je za kraj naglasio još nešto:

"Ova je pobjeda dodatno važna što smo dobili u domaćinskom ambijentu, što protiv Španjolske nismo uspjeli."

EP 2013, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hrvatska76:68Italija
Španjolska82:56Finska
Slovenija73:65Grčka
1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 08:35
    ..jebate španjolci nas demolirali prvu utakmicu a gle sada...hahaha..ako im se slucajno poklopi Adios compadre! ajmo HRVATSKA po medalju! vrijeme je...!!
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina15.09.2013. u 00:41
    nije mi se sviđala Jaskova igra sa EP2009, ali ovo je nešto sasvim drugo. očigledno je Jasko ovaj put uspio pronaći čarobni napitak. svaka čast Repeša!
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik14.09.2013. u 18:39
    Svaka čast Jasko! Idemo po prvo mjesto u skupini!
    Obrisan korisnik