Košarka

Ukić: "Za reprezentaciju igram 10 godina i prvi put igram u ovakvoj atmosferi. Neka potraje"

Bernard Jurišić • subota, 14.09.2013.
Ukić: "Za reprezentaciju igram 10 godina i prvi put igram u ovakvoj atmosferi. Neka potraje"
Foto: EPA

Iza hrvatskih košarkaša je još jedna odlična partija i pobjeda protiv Italije koja im je donijela četvrtfinale. Svi su nakon okršaja s Talijanima posebno isticali ambijent kojim je dominiralo 5.000 hrvatskih navijača...

Kad je proradio Bojan Bogdanović; proradila je i Hrvatska. Naš najbolji igrač još je jednom ubilježio snažan pečat velikoj pobjedi hrvatske reprezentacije:

"Hvala našim navijačima koji su napunili Stožice, bili su naš šesti igrač i gurali su nas posebno u prvom poluvremenu kad nas nije išlo u napadu."

Početak je bio loš, ali važan je kraj:

"Ušli smo dosta tromo, dozvolili Datomeu da se razigra. U drugom poluvremnu smo ušli jako, onako kako smo igrali dosad i riješili utakmicu. Čekamo Grke spremni i idemo u borbu za prvo mjesto u skupini."

I Damjan Rudež bio je oduševljen ambijentom u kojem se danas igralo:

"Osjećala se neka nervoza na početku radi naše publike, htjeli smo otvoriti utakmicu dobro i odvojiti se što prije, a to protiv dobih momčadi kao što je Italija nije moguće. Nitko od nas nikad nije igrao pred ovoliko naših navijača i jako nam je drago zbog toga. Pred nama je Grčka, neće biti nimalo lako i želimo četvrtfinale dočekati sa što bolje pozicije. Idemo korak po korak."

Dario Šarić već gleda prema narednom izazovu:

"Osjećaj je fenomenalan, osigurali smo četvrtfinale. Ali ne želimo stati na ovome, čeka nas Grčka gdje ćemo ići na pobjedu jer želimo sa što bolje pozicije ući u četvrtfinale. Grč je bio u početku vjerojatno od velike želje pred našim navijačima, nije nas išlo, ali kad smo se posložili utakmica je otišla na našu stranu."

Kapetan Roko Ukić također je bio presretan:

"Ušli smo dosta nervozno u utakmicu, promašili smo sve što se moglo promašiti, oni su to iskoristili. Na poluvremenu smo se skupili, vidjeli smo da smo bolja momčad i da ih možemo pobijediti. Ušlo nam je nekoliko šuteva u početku i dizali smo se iz minute u minutu."

Ukić je priznao da je ovo ambijentom najbolja utakmica u reprezentativnom dresu koju je ikad igrao:

"Nakon prve utakmice sam se plašio da smo napravili nepopravljivu štetu, ali uspjeli smo vratiti njihovo povjerenje i sretan sam zbog toga. Ja za reprezentaciju igram 10 godina i prvi put igram u ovakvoj atmosferi. Neka potraje što duže."

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 08:43
    ...uff pribojavao sam se da ce repeša na kraju utakmice reci 'mislio sam da nas dodjete podržati al ne u tolikome broju jel imamo tremu pred ovolikom publikom..' :)) srecom i znanjem smo ih nadigrali!
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina15.09.2013. u 00:43
    Roku se sviđa ova domaćinska atmosfera. još da je Radić pokušao iskoristiti puste hrvatske arene i dobiti organizaciju jednog velikog košarkaškog natjecanja u Hrvatskoj...
    pikepiletina
  • ZooM14.09.2013. u 20:47
    Najgore mi je kad vidim Ukića da se diže za 3 poena i odmah znam da neće pogoditi, samo 4 trice na cijelom prvenstvu, ako vidi da ga ne ide šut izvana ne treba forsirati, prepusti drugima, hvala bogu imamo onih koji mogu zabiti.
    ZooM
  • Obrisan korisnik14.09.2013. u 19:11
    to hrvatskaaaa jos 4 godina pa etome ... igram u njemackoj u jednom klubu i moj san je uvik bijo igrati za reprezentacij molim te boze da se to ostvari ki prvo misto za nasu reprezentaciju
    Obrisan korisnik
  • sportoz14.09.2013. u 18:34
    Predugih 18 godina je prošlo! Gospodo, vrijeme je!!!
    sportoz