Nogomet

Video: Bayern u obranu naslova krenuo silovito, naravno uz pogodak Mandžukića

Damir Žbulj • utorak, 17.09.2013.
Video: Bayern u obranu naslova krenuo silovito, naravno uz pogodak Mandžukića
Foto: EPA

Bez stresa i problema favoriti su u ovoj skupini D novog izdanja Lige prvaka stigli do pobjeda. Aktualni osvajač titule, minhenski Bayern, u obrnu je naslova krenuo silovito, baš kao što se to moglo i očekivati, uz sjajnu partiju hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, koji je sezonu započeo baš kako je zaključio staru, pogotkom. Cityju je trebalo deset minuta koncentracije početkom nastavka kako bi slomio otpor žilave Viktorije iz Plzena...

Bayern - CSKA 3:0 (2:0)

Aktualni europski prvak Bayern u obranu naslova krenuo je pred svojim navijačima protiv moskovskog CSKA. Heynckesa više nema, stigao je Pep Guardiola, ali i dalje je tu Mario Mandžukić, koji je i u ovoj utakmici pokazao zašto jednostavno mora igrati u početnoj postavi njemačkog velikana. Kako je i zatvorio europsku sezonu, tako ju je i otvorio, pogotkom i dok su on i njegovi suigrači ovako raspoloženi, neće biti problema za Bavarca niti u novoj sezoni.

Navijači Bayerna mogu biti izuzetno zadovoljni načinom na kojeg su otvorili novu sezonu. Dominantno, kako i priliči šampionima Europe. Kroz posjed lopte, kombinatornom igrom dolazili su do prilika, a u prvih 45 minuta dvije lopte su završile u mreži njihovih suparnika. Ukupno su uputili čak deset udaraca, Alaba je pogodio za početno vodstvo već u četvrtoj minuti, dok je vodstvo udvostručio Mandžukić, nakon odličnog ubačaja Robbena. Hrvatski napadač bio je posebno dobro raspoložen, jer je osim postignutog pogotka imao još dvije dobre prilike, no, jednom mu je obranio gostujući vratara, jednom je pogodio i okvir gola.

U nastavku slična priča, uz prilike domaćih igrača i nastavak raspoložene Mandžukićeve predstave. Treći pogodak zabio je Nizozemac Robben u 68. minuti, odličnom minijaturom, što je bilo sasvim dovoljno za uspješno otvaranje sezone.

Mandžukić je svoju odličnu partiju zaključio u 75. minuti, kada je svoje mjesto na terenu prepustio Pizarru.

Viktoria Plzen - Manchester City 0:3 (0:0)

U svom europskom debiju za City Manuel Pellegrini morao je na gostovanje u Češku, gdje se očekivala i njegova prva pobjeda. Domaća Viktorija hrabro je otvorila dvoboj te je pokazala kako nije nezasluženo neporažena ove sezone. Dobra organizirana obrana sačuvala je svoju mrežu netaknutom u prvih 45 minuta, iako je moramo priznati bilo par prilika za kapitulaciju ekipe Pavela Vrbe.

Pogađao je City stative, imali su izgledne prilike i Džeko i Agüero, no, na odmor se odlazi s onim početnim rezultatom.

U drugom dijelu gosti iz Manchestera ipak su na terenu dokazali svoju klasu, razbili su defenzivni blok domaćih igrača i bilo je pitanje s kolikom će razlikom u njihovu korist završiti ovaj dvoboj.

Džeko je načeo društvo iz Plzena već u 48. minuti, kada je većinu posla napravio upravo Sergio Agüero, dok je BiH reprezentativac sigurno poentirao. Na 2:0 povisio je Yaya Toure samo pet minuta kasnije, fantastičnim pogotkom za pamćenje, dok je gostujućih 'paklenih' deset minuta zaključio zasluženo baš Argentinac Agüero.

Nakon ovog brzinskog udara, City više nije imao potrebe dodatno nagaziti suparnika, priveli su utakmicu kraju bez nervoze, a mogli su slaviti i s uvjerljivijom razlikom.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bayern3:0CSKA Moskva
Viktoria Plzeň0:3Manchester City
1Bayern 617:5+1215
2Manchester City 618:10+815
3Viktoria Plzeň 66:17-113
4CSKA Moskva 68:17-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 10:01
    da Mandžo ima marketing Ronalda, bio bi kandidat za zlatnu loptu. Trka, potezi, stalno postizanje golova i sudjelovanje u igri....
    Obrisan korisnik
  • dalmoš18.09.2013. u 09:48
    bravo Mandža, rijetkost je da ne zabije.. napookon guardiola skonta "hu is d bos" ;)
    dalmoš
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 02:22
    kolika radost igranja kod mandžukića, kod one stative! samo trpaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 00:26
    10 utakmica 5golova slabo računaš nije ti to gol po utak.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 23:23
    30 golova u 8 utakmica večeras
    Obrisan korisnik