Nogomet

Video: PSG na pogon Thiaga Motte do pobjede u Grčkoj, rutinska pobjeda Benfice

Ivan Pavić • utorak, 17.09.2013.
Video: PSG na pogon Thiaga Motte do pobjede u Grčkoj, rutinska pobjeda Benfice
Foto: EPA

U prvom kolu skupine C ovogodišnje Lige prvaka Olympiakos je u prvom poluvremenu dobro parirao bogatom PSG-u, ali na kraju su ipak Parižani došli do visoke pobjede od tri gola razlike. Benfica je pak došla do vrijedne pobjede nad Anderlechtom s dva pogotka u prvom poluvremenu...

Olympiakos - Paris Saint-Germain 1:4

U utakmici u kojoj je PSG glasio za favorita bolje je krenuo Olympiakos kada je Weiss pogodio prečku već u prvoj minuti. U 16. minuti opet odlična prilika za domaćine, ali ni ovaj put lopta ne ide u mrežu nego udarac Fustera pogađa vratnicu.

U 19. minuti jedini udarac PSG-a u okvir vrata u prvom poluvremenu završava u mreži Olympiakosa. Ibrahimović sjajno pronalazi Maxwella u šesnaestercu, a Brazilac prosljeđuje do Cavanija koji neometan postiže pogodak za vodstvo. Treba spomenuti da je kod pogotka Cavani nalazio u situaciji koja je "mirisala" na zaleđe.

Olympiakos ipak do poluvremena uspijeva doći do zasluženog izjednačenja u 25. minuti. Sve je sam napravio Weiss koji je primio loptu na desnoj strani, "prodao tunel" Marquinhosu, izbjegao uklizavanje Thiaga Silve i s pet metara pospremio loptu iza Sirigua.

U drugom poluvremenu PSG ipak uspijeva osigurati pobjedu s dva pogotka Thiaga Motte i jednim Marquinhosa. Gotovo identične pogotke postigao je Thiago Motta u 68. i 73. minuti. Dvije asistencije upisao je Lavezzi koji je izveo oba udarca iz kuta nakon kojih je Thiago Motta glavom zabijao prvo za 1:2, a potom i za 1:3. U 84. minuti Ibrahimović je promašio jedanaesterac, a konačnih 1:4 postavio je u 86. minuti Marquinhos glavom nakon udarca iz kuta. Asistent za pogodak bio je igrač utakmice Thiago Motta.

Benfica - Anderlecht 2:0

Utakmicu s manje pogodaka i u kojoj je sve riješeno u prvom poluvremenu odigrali su domaća Benfica i gosti iz Anderlechta. Nije dugo trebalo Benfici da dođe u vodstvo, jer je već u četvrtoj minuti pogodak postigao Đuričić. Nakon što je loše reagirao vratar Anderlechta Proto na udarac s oko 20 metara, Đuričić se najbolje snalazi i uspijeva ugurati loptu u mrežu za 1:0.

Konačnih 2:0 postavio je pogotkom kapetan Portugalaca Luisao u 30. minuti. Gosti nisu dobro očistili situaciju nakon udarca iz kuta, a glavom je Brazilca pronašao Almeida. Luisao se sjajno snalazi i sa šest metara postiže pogodak.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Benfica2:0Anderlecht
Olympiakos1:4PSG
1PSG 616:5+1113
2Olympiakos 610:8+210
3Benfica 68:8010
4Anderlecht 64:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • trailer trash18.09.2013. u 11:07
    Svi puše cigarete, samo Thiago Motta.
    trailer trash
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 00:18
    weiss je odigrao fenomenalno i da su zabili na početku dva gola teško bi psg dostigao to.
    Obrisan korisnik
  • Špeki1617.09.2013. u 23:35
    psg nije impresionirao, čini mi se da su igrali onoliko koliko im je bilo dovoljno. Ibrahimovic promašio penal, čuda se događaju hahah. Nije još ušao u pravu svoju golgetersku formu, ali ima vremena, tek je pocetak sezone. Razigrava vrhunski, pas za maxwella za prvi gol bio je čudo. Kad počne... [više na forumu]
    Špeki16