Nogomet

Video: Rooney briljirao u pobjedi Uniteda, Srna i Šahtar krenuli pobjedom u San Sebastianu

Sportnet • utorak, 17.09.2013.
Video: Rooney briljirao u pobjedi Uniteda, Srna i Šahtar krenuli pobjedom u San Sebastianu
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Uniteda u prvoj su utakmici nove sezone Lige prvaka s četiri pogotka u mreži ispratili Bayer Leverkusen, a sjajnu je utakmicu s dva pogotka i asistencijom odigrao Wayne Rooney. Darijo Srna odigrao je pak 90 minuta u super vrijednoj pobjedi Šahtara na gostovanju u San Sebastianu.

Manchester United - Bayer Leverkusen 4:2

Debi Davida Moyesa u skupinama Lige prvaka prošao je po planu, Manchester United s visokih je 4:2 svladao Bayer Leverkusen i došao do prva tri boda u skupini A. Briljantnu utakmicu odigrao je Wayne Rooney, kojeg su tribine Old Trafforda ispratile ovacijama.

Uz dosta muke United je tek sredinom prvog dijela došao do vodstva, kada je na ubačaj Patricea Evre za 1:0 pogodio Rooney uz dosta dvojbenu situaciju na gol-liniji, gdje je u nedozvoljenoj poziciji Antonio Valencia smetao gostujućem vrataru.

Rooney je u 53. minuti propustio nevjerojatnu prigodu, promašivši prazna vrata nakon velike pogreške Bayerove obrane, a kazna je stigla već u sljedećoj minuti kada je Simon Rolfes lijepim udarcem izjednačio na 1:1.

Veselje Nijemaca ipak nije dugo trajalo, već u 59. minuti Robin van Persie je krasnim volejem pogodio za 2:1, a kada je Rooney u 70. minuti nakon još jedne pogreške obrane Bayera povisio na 3:1 utakmica je bila riješena. Bio je to ujedno i 200. pogodak Rooneyja u crvenom dresu u svim natjecanjima.

Titulu igrača utakmice Rooney je potvrdio 11 minuta prije kraja, oduzeo loptu na polovici Uniteda, istrčao kontranapad i asistirao Valenciji za 4:1. Nijemci su uspjeli tek ublažiti poraz pogotkom Ömera Topraka dvije minute prije kraja.

Real Sociedad - Šahtar 0:2

Pobjedom je ovosezonsko izdanje Lige prvaka otvorio i Šahtar iz Donecka, s dva su pogotka u mreži Real Sociedada izborili tri boda, a oba je puta strijelac bio Alex Teixeira.

Nakon prvog poluvremena bez pogodaka i par prigoda domaćina, Teixeira je u 65. minuti načeo mrežu domaćina lijepim udarcem nakon ubačaja Darija Srne i lijepe asistencije Douglasa Coste. Carlos Vela je mogao vratiti domaćine u igru, no njegov udarac glavom odsjeo je na gredi Šahtarova gola, a tri minute prije kraja Teixeira je lijepim prodorom i udarcem s ruba kaznenog prostora potvrdio pobjedu ukrajinskog sastava.

Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara odigrao je svih 90 minuta u dresu ukrajinskog sastava, a valja istaknuti da su nogometaši Šahtara po peti put u posljednjih šest nastupa u Ligi prvaka pobjedom otvorili natjecanje u skupini.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Manchester United4:2Bayer Leverkusen
Real Sociedad0:2Šahtar
1Manchester United 612:3+914
2Bayer Leverkusen 69:10-110
3Šahtar 67:6+18
4Real Sociedad 61:10-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric18.09.2013. u 15:30
    Kad sam pisao prije par mjeseci da nam je to najbolji igrač {Rooney}, dobivao sam minuse samo tak, kad sam pisao kako se borio protiv Chelsia, trčao 30 m za Ramiresom 70 i nekoja minuta utakmice, uklizao u našem 16-ercu i perfeftno dodao loptu u sredinu za kontra napad, opet sam dobijao minuse i... [više na forumu]
    matbaric
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 13:22
    Svi su si uzimali za pravo komentirati situaciju oko Rooneya i to na osnovu čega?! Novinarskog baljezganja kako bi napunili ljetna izdanja... istina je samo jedna : Mourinho ga je htio da oslabi United potrešen odlaskom cara s klupe i stvori si veće šanse za osvajanje lige,a nije bilo upitno da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 13:11
    Izgleda da se Leverkusen pomalo prepao Old Trafforda. Neke su reakcije poput one kada dva branica idu na loptu i rooney dobiva loptu, nisu drugacije za objasniti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 11:37
    Bio sam jedan od rijetkih koji su vjerovali u Rooneyja, neki su htjeli 10M i Matu, neki su htjeli da ga se posjedne na tribinu, sad mu svi plješću i zasluženo klanjaju i zbog toga mi je ipak drago.Gledam United jako dugo vremena i ovo je najbolja Rooneyjeva partija u dvije sezone, borben, osvajao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 10:20
    man utd ima najbolji kontranapad u europi-po stoti put dokazano
    Obrisan korisnik