Nogomet

Ivanković: "Ne pamtim kada sam imao ovako loš start na klupi"

Iz Maksimira: Ante Dubravac • četvrtak, 19.09.2013.
Ivanković: "Ne pamtim kada sam imao ovako loš start na klupi"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Dinama porazom od Čornomoreca rezultatom 2:1 otvorili su svoj ovogodišnji nastup u Europskoj ligi. Gosti su iskoristili svoje prilike u nastavku i došli do zaslužene pobjede.

Iako se u prvih 45 minuta činilo da je Dinamo puno bolji, a gosti su teško prelazili centar nastavak susreta ponudio je potpuno drugačiju sliku na terenu i na kraju Čornomorec iz Zagreba odlazi s tri boda.

"Igra koja je prikazana u drugom poluvremenu je naša prava igra. U prvom poluvremenu smo imali jako puno pogrešaka i čim smo ih smanjili odmah je to bilo puno bolje," izjavio je gostujući strateg Roman Grygorčuk

Trener Čornomoreca nije bio iznenađen onim što je Dinamo pokazao: "Bili smo spremni na sve taktike koje je Dinamo mogao ponuditi, dobro smo ih proučili i mislim da Dinamo nije bio puno bolji niti u prvom poluvremenu. Mi smo stajali previše u obrani i nismo izlazili organizirano u napad.

"Ovo je tek prva utakmica i ništa ne znači. Prolazak skupine je još jako daleko, ali ako ovako nastavimo igrati mislim da imamo svoje šanse i da smo na dobrom putu," zaključio je Grygorčuk koji je priznao da Dinamo ima bolje pojedince, ali je njegova momčad zasluženo došla do pobjede.

"Moram istaknuti da sam jako žalostan, prije svega zbog naših navijača i ljudi u klubu koji jako puno ulažu u momčad. Nismo bili lošiji i desetak minuta slabosti nas je koštalo. Imali smo dobre prilike, ali u ovakvim utakmicama one se moraju zabijati. Ipak u prvom poluvremenu smo pokazali da možemo igrati protiv svakoga i to me veseli," izjavio je Branko Ivanković.

Domaći strateg nije mogao sakriti razočaranje: "Start trećeg mandata je vrlo loš i ne pamtim kada sam krenuo s dva poraza. Očekujem da izvučemo pouke i da slabosti svedemo na minimum."

Ivanković vjeruje da ipak može podići momčad za izazove koji su pred njima: "Kod nas je problem u psihičkoj barijeri koju igrači imaju kada povedu. Jednostavno se boje da ne pokvare rezultat i onda se događa ovo što se nama dogodilo. Nama ne preostaje ništa drugo nego napraviti objektivnu analizu i radom ispravljati pogreške," zaključio je.

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Dinamo1:2Čornomorec Odesa
PSV Eindhoven0:2Ludogorec Razgrad
1Ludogorec Razgrad 611:2+916
2Čornomorec Odesa 66:6010
3PSV Eindhoven 64:5-17
4Dinamo 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 12:06
    A ja nepamtim kad je neki trener ostao na klupi Dinama nakon 2 uzastopna poraza :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 12:04
    nije profesor kriv što ga igrači ne slušaju, a tko bi ga i slušao kad je već treći put tu.. dinamo je neozbiljan klub,jedino što je dobro posloženo u klubu je omladinska škola i prodaja igrača. zato je ovo gdje je dinamo sada zapravo uspjeh! p.s. Ukrajinci su im očitali školu nogometa u 2... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Forlan20.09.2013. u 10:11
    Sljedeća tekma je protiv Osijeka, odlična prilika za vratiti samopouzdanje. Samo naprijed!
    Forlan
  • Obrisan korisnik20.09.2013. u 09:57
    mi se ne žalimo.............
    Obrisan korisnik
  • interreg20.09.2013. u 09:42
    Da nije Mamica pomislio bi da ove godine netko drugi moze biti prvak u HNL. Ali nazalost to je vrjerovatno utopija...
    interreg