Košarka

Repeša: "Perspektiva hrvatske košarke je jako lijepa, možemo još dugo igrati zajedno"

Mihaela Bradovski • utorak, 24.09.2013.
Repeša: "Perspektiva hrvatske košarke je jako lijepa, možemo još dugo igrati zajedno"
Foto: EPA

Hrvatska reprezentacija vratila se s Europskog prvenstva u Sloveniji kao četvrta, ostala je na korak do medalje, ali nema razloga za nezadovoljstvo. Izbornik Jasmin Repeša napravio je dobar posao i vjeruje u svijetlu budućnost ove reprezentacije...

Iza hrvatske košarkaške reprezentacije je nakon dugo vremena uspješno ljeto. Na Europskom prvenstvu u Sloveniji napokon je razbila mit o neprolaznosti četvrtfinala te je došla u zonu borbe za medalje.

Na žalost, u polufinalu i u borbi za treće mjesto Litva i Španjolska su bili prejaki protivnici i Hrvatska se morala zadovoljiti četvrtim mjestom. Izbornik Jasmin Repeša ima razloga za zadovoljstvo i vjeruje u lijepu budućnost reprezentacije.

"Hrvatska reprezentacija ima lijepu perspektivu i rijetke su zemlje koje imaju ovo što mi imamo. Ova reprezentacija može igrati još četiri-pet godina, a dolaze i mladi vrlo talentirani igrači. Tu su još i oni igrači koji u Sloveniju nisu mogli zbog ozljeda", rekao je Repeša za Večernji list.

Iako je sljedeće okupljanje reprezentacije jako daleko, neko vrijeme će ostati u zraku hoće li Repeša ostati na klupi reprezentacije.

"O tome je sada prerano govoriti. Meni energije ne nedostaje, ali vidjet ćemo nakon određenog vremena. sada se okrećem obavezama u klubu gdje očekuju puno od mene", dodao je Repeša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.10.2013. u 21:37
    Par rijeci o Hezonji: Decko ima muda, nema respekta i kad igra nema straha, za oko elegantan igrac, dobar i u obrani i napadu, a radi onog nema respekta i straha zna i pretjerat, ali mlad je naucit ce, kad igra za barcinu prvu momcad ( za sada malo) igra vrlo odgovorno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 19:47
    Okej, hvala na odgovoru, nadam se da ce igrati svi pomenuti ove sezone, pa da malo vise ispratim ABA ligu nego proteklih godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 18:15
    Ma tog malog je malo ljudi gledalo. U Barci su svog mladog i jako dobrog igrača(reprezentativca) otpustili da naprave mjesto za njega. Čujemo da se dečko pun samopouzdanja i da nema respekta prema starijima. Fizikalije su očigledno ludilo a glava... budemo vidjeli. Tomić govori da je odličan ali da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 16:58
    Jel mozete samo da mi kazete oni koji su gledali od Hezonje cele utakmice, a ne samo najbolje delove preko yuotube-a, da mi kaze jel ima potencijal da bude bolji od Sarica, posto decko ima odlicnu tehniku, skok, sut ovo sto vidim preko neta. Saric mi se ne svidja nesto posebno, za razliku od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina26.09.2013. u 13:50
    nije mi se sviđala igra Repešine Hrvatske na euru 2009, ali mu za ovu igru i rezultat u Sloveniji skidam kapu. bravo majstore. pokrenuo si preporod hrvatske košarke.
    pikepiletina