Nogomet

Capital One kup: Čiste pobjede za Tottenham, Manchester City, Southampton i Chelsea, Everton ispao

Josip Tolić • utorak, 24.09.2013.
Capital One kup: Čiste pobjede za Tottenham, Manchester City, Southampton i Chelsea, Everton ispao

U utorak navečer odigrano je 11 susreta trećeg kola engleskog Capital One kupa u kojima je nastupilo 12 članova Premiershipa, a neki su igrali i međusobno. Najzanimljiviji dvoboji odigrani su na Villa Parku i Craven Cottageu gdje su Tottenham odnosno Fulham ostvarili vrijedne pobjede.

Dugi niz bez domaće pobjede za Fulham, koji traje od travnja, završen je pobjedom u trećem kolu Capital One kupa. Cottagersi su slavili nad favoriziranim Evertonom za koje je cijelu utakmicu na klupi proveo hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić. Naismith je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, no u nastavku domaćini preko Berbatova i Benta dolaze do velikog slavlja.

Premijerligaška koplja ukrstila su se i na Villa Parku gdje je Aston Villa ugostila Tottenham. Tamo iznenađenja nije bilo, no prolaz dalje gosti su izborili tek u nastavku. Dvaput je pogodio Jermaine Defoe, po jednom Paulinho i Chadli za visokih 0:4.

Bez problema domaću je zadaću odradio Manchester City svladavši sudionika grupne faze Europske lige Wigan čak 5:0. U reprizi finala FA kupa u listu strijelaca po prvi put za nebeskoplave upisao se Stevan Jovetić (i to dvaput), a pridružili su mu se i Edin Džeko i Jesús Navas.

Izmijenjeni sastav Chelseaja lako se obračunao s trećeligašem Swindon Townom u gostima. Bilo je 0:2 u korist sastava Joséa Mourinha, a pogađali su Torres i Ramires u drugoj polovici prvog dijela. Bio je to prvi domaći poraz Swindona nakon gotovo sedam mjeseci.

Ni drugi član League One Bristol City nije uspio napraviti iznenađenje protiv premijerligaškog kluba. Na gostovanju u Southamptonu Saintsi su slavili 2:0, a Dejan Lovren bio je na poštedi.

Čast da zastupa hrvatske nogometaše u ovoj rundi natjecanja pripala je tako novom članu West Ham Uniteda Mladenu Petriću čija je momčad teškom mukom došla do pobjede protiv Cardiff Cityja. Iako su Čekićari vodili 2:0 nakon samo devet minuta igre, Velšani su se vratili u nastavku, no Ricardo Vaz Te golom dvije minute prije kraja ipak je londonskom sastavu donio prolaz u četvrto kolo.

Od preostalih susreta valja izdvojiti prolaz Sunderlanda protiv trećeligaša Peterborougha pogocima Giaccherinija i Valentina, dok je u jedinom susretu koji je otišao u produžetke Norwich City uspio slomiti otpor drugoligaša Watforda i slaviti u gostima 2:3 zahvaljujući dvama pogocima Garyja Hoopera. Bivši član Celtica prvo je u posljednjim trenucima regularnog dijela Kanarincima donio produžetak, a potom u posljednjoj minuti prvog dodatka novim golom presudio ovaj okršaj.

U srijedu je na rasporedu još pet susreta trećeg kola od kojih će najzanimljiviji zasigurno biti sraz Manchester Uniteda i Liverpoola na Old Traffordu. U još jednom premijerligaškom okršaju Arsenal gostuje kod West Bromwich Albiona, Newcastle ugošćuje Leeds, dok Stoke City i Swansea gostuju kod trećeligaša Tranmere Roversa odnosno člana Championshipa, Birmingham Cityja.

Capital One kup, 3. kolo:
Aston Villa (1) – Tottenham Hotspur (1) 0:4
Burnley (2) – Nottingham Forest (2) 2:1
Hull City (1) – Huddersfield Town (2) 1:0
Leicester City (2) – Derby County (2) 2:1
Manchester City (1) – Wigan Athletic (2) 5:0
Southampton (1) – Bristol City (3) 2:0
Sunderland (1) – Peterborough United (3) 2:0
Swindon Town (3) – Chelsea (1) 0:2
Watford (2) – Norwich City (1) 2:3*
West Ham United (1) – Cardiff City (1) 3:2
Fulham (1) – Everton (1) 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.09.2013. u 17:38
    zmaya toure
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2013. u 08:46
    toure se specijalizirao za ove slobodnjake i to s iste pozicije :) ovo mu je treći takav ove sezone
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2013. u 08:03
    Baš da će brati paprike - neće. Ali definitivno nije ni blizu onog Jelavića kad je došao u Everton
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2013. u 07:59
    Ajd da i Everton konačno od nekog izgubi, pa makar i u Ligakupu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2013. u 00:53
    a što ti voliš srat......
    Obrisan korisnik