Nogomet

Kovač: "Dvoboj sa Švicarskom je ključna utakmica i idemo po pozitivan rezultat"

Ivor Krapac • petak, 27.09.2013.
Kovač: "Dvoboj sa Švicarskom je ključna utakmica i idemo po pozitivan rezultat"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska U-21 reprezentacija će u listopadu nastaviti kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2015. godine s nove dvije utakmice, kod kuće protiv Lihtenštajna i u gostima kod Švicaraca. Izbornik Niko Kovač objavio je popis kandidata...

Popis igrača

Vratari: Matej Delač (Vojvodina), Oliver Zelenika (Dinamo)

Braniči: Mato Miloš (Siena), Dino Mikanović (Hajduk), Toni Gorupec (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Niko Datković (Rijeka), Nino Galović (Split)

Vezni igrači: Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Ivan Močinić (Rijeka), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Pajač (Lokomotiva), Mario Šitum (Lokomotiva), Petar Mišić (Lokomotiva)

Napadači: Antonini Čulina (Spezia), Mislav Oršić (Spezia), Stipe Perica (NAC), Ante Rebić (Fiorentina)

Pretpozivi: Simon Sluga (Pomorac), Matej Mitrović (Rijeka), Dario Čanađija (Slaven Belupo), Luka Begonja (Zadar), Bruno Petković (Catania), Frano Mlinar (Udinese)

Mladi hrvatski reprezentativci uskoro će se ponovno okupiti i biti u akciji u novim utakmicama u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine, koje će biti održano u Češkoj. Hrvatska će 10. listopada na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu igrati protiv Lihtenštajna, dok će se četiri dana kasnije u Luganu sresti s domaćom Švicarskom, a izbornik Niko Kovač u petak je objavio na koga računa u ta dva susreta.

"Na popisu nema velikih iznenađenja", rekao je Kovač, a prenijela je službena internetska stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

"U utakmici protiv Lihtenštajna želimo pobijediti i moramo pobijediti, kako bismo pozlatili pobjedu u Ukrajini. Taj nam uspjeh neće ništa vrijediti ne pobijedimo li Lihtenštajn. Bit će teško, i Švicarci su se s njima namučili, kao i mi u prvoj utakmici", dodao je hrvatski izbornik.

"Dvoboj sa Švicarskom jedna je ključna utakmica i idemo po pozitivan rezultat, kao što smo išli i u Ukrajinu", zaključio je Kovač.

Podsjetimo, Hrvatska je zasad u kvalifikacijama proslavila dvije pobjede u skupini 5, 5:0 protiv Lihtenštajna u Vaduzu i 2:0 protiv Ukrajine u Lvivu. Uz Kovačeve izabranike, u ovoj su grupi poslije prva dva kola stopostotni i Švicarci.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.09.2013. u 21:02
    je za litenštajn, ali mi odmah nakon njih igramo protiv jake švicarske, a tu treba biti najjači što možeš.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2013. u 20:34
    Bubnjić će ići valjda s A reprezentacijom igrati protiv Škotske i Belgije, pa ga nema na ovom popisu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2013. u 19:59
    Pa protiv Lihtenštajna je ovaj odabir više nego dobar. Uostalom, možda hoće isprobati još neke igrače. Najbolji uvid ima kad igrač odigra utakmicu pod njegovom komandom. Dosad je pod Kovačevim vodstvom prikazan veliki napredak tako da vjerujem da ćemo biti još i bolji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2013. u 19:23
    niko kovač je odgovoran za rezultat, stoga je njemu na pravo da bira i slaže kako misli da je najbolje. treba imati povjerenja u njega i pustiti ga da radi, a igrati ne mogu svi. tako se i ja pitam za neke igrače, ali on najbolje zna što se događa, u kakvom je tko stanju, da li ga klub pušta i na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2013. u 19:11
    a što je s bubnjićem i jedvajom? kakva je situacija oko njih, jer znam da je jedvaj zdrav i na klupi bio pa ne znam zašto ga nema tu. ionako smo dosta oslabljeni kad nema kovačića, pa i halilovića.
    Obrisan korisnik