Liga prvaka, skupina G, 2. kolo, 01.10.2013, 18:00 h
Zenit
Zenit 0:0 Austria Beč
Austria Beč

Video: Bečka Austria Nenada Bjelice prvi bod u Ligi prvaka osvojila na gostovanju kod Zenita

Damir Žbulj • utorak, 01.10.2013.
Video: Bečka Austria Nenada Bjelice prvi bod u Ligi prvaka osvojila na gostovanju kod Zenita
Foto: EPA

Nogometaši bečke Austrije Nenada Bjelice, koji su u posljednjem pretkolu izbacili zagrebački Dinamo, u svom su drugom nastupu u Ligi prvaka stigli već i do svog prvog boda. Na gostovanju u Sankt Peterburgu kod snažnog Zenita uspjeli su sačuvati svoju mrežu netaknutom, no, iako su čitavo drugo poluvrijeme imali igrača više na terenu, mogu ipak biti zadovoljni ostvarenim rezultatom...

Bečka Austria Nenada Bjelice, poslije poraza u provom kolu na domaćem terenu protiv Porta, gostovala je u Rusiji kod favoriziranog Zenita, međutim, uz veliko zalaganje, borbenost, ali i činjenicu kako su polovicu utakmice bili brojčano nadmoćni, uspjeli su odigrati 0:0 i osvojiti svoj prvi bod u elitnom europskom nogometnom natjecanju. U sastavu nisu bili niti Kaja Rogulj, ni Ivan kardum.

Zenit je mogao već u otvaranju dvoboja do prednosti, ali u 12. minuti Brazilac Hulk uzdrmao je okvir gola. Ipak, niti gosti nisu samo mislili na obranu, brzu kontru zaključio je Royer, a Lodigin je uz malu nesigurnost ipak zaustavio taj dobar udarac.

U prvih pola sata još je Hulk jednom zaprijetio, a jednom je i u odličnu prigodu gurnuo Keržakova. Austria se ipak pokazala kao čvrst i organizirani suparnik koji zna što želi na travnjaku stadiona Petrovskij.

Uz još jednu priliku Keržakova, mogli su i Austrijanci do prednosti, kada je pet minuta prije odmora Hosiner bio u velikoj prigodi, no, lopta je otišla pored gola. Svoj udarac oprobao je i Šimković, ali i dalje bez promjene rezultata.

U samoj završnici prvog poluvremena možda i ključan trenutak ove utakmice. Witsel je zaradio izravan crveni karton zbog starta na Maderu. Otvorila se velika prigoda za goste iz Beča, koji su imali 45 minuta nastavka uz igrača više na travnjaku.

U drugom poluvremenu nije se punio toga promijenilo. Ipak je domaći sastav kontrolirao utakmicu, ali su gosti kroz nekoliko sjajnih akcija također bili blizu postizanju pogotka. Ostalo je na kraju 0:0 i gosti mogu biti presretni osvojenim prvim bodom, no, isto tako mogu i žaliti što nisu iskoristili brojčanu nadmoć, ali i dobru partiju koju su prezentirali. Pokazali su kako ipak nisu zalutali u ovosezonsku Ligu prvaka.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit0:0Austria Beč
Porto1:2Atlético Madrid
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA02.10.2013. u 12:03
    Gledajući do ovog trenutka nastupe u Europi bolje je da Dinamo nije u LP... jer što vrijedi Dinamu to što ima bolje pojedince, kad je Austria u svim utakmicama pokazala da je bolja momčad, a nogomet je MOMČADSKI sport. Austria je od Porta i Zenita primila 1 gol, teško je povjerovati da bi Dinamo u... [više na forumu]
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 00:54
    Majke mi, ja bi im počeo derati takve kazne da se više ne usude izaći na teren a da svatko ne zabije hattrick, jer očito drugačije ne može!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 00:52
    A Dinamo sigurno ima puno jači kadar i potencijal od Austrie, pa se sve svede na 2 čiste točke:1) Nemamo trenera2) Igrači su anemična banda koja ne bi odigrala poštenu utakmicu da si život spase(3) i tako već godinama :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 00:42
    [QUOTE=Hrvoje1990]kako vidin da neki ode povlace paralele ove austrije i dinama, sta je i logicno, da samo ukazen na ocito...Nit je ova Austria neka ekstra talentirana ekipa, nit je zenit mega ekipa, nit su to bili proteklih sezona dynamo kiev, lyon, porto i ine ekipe koje su primjerice dinamu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 00:26
    i sad zamislite ovakav atomski dinamo u toj skupini.. pa to bi bio čisti sadomazohizam!
    Obrisan korisnik