Liga prvaka, skupina G, 2. kolo, 01.10.2013, 20:45 h
Porto
Porto 1:2(1:0) Atlético Madrid
Atlético Madrid

Video: Madridski Atletico i dalje 'melje' sve pred sobom, uz slavlje u Portu nakon preokreta u nastavku

Damir Žbulj • utorak, 01.10.2013.
Video: Madridski Atletico i dalje 'melje' sve pred sobom, uz slavlje u Portu nakon preokreta u nastavku
Foto: EPA

Atletico iz Madrida nastavlja sa sjajnim ovosezonskim partijama, a nakon što su u prvom kolu Skupine G lige prvaka uvjerljivo pred svojim navijačima svladali ruski Zenit, svoju snagu pokazali su i na gostovanju kod Porta, preokretom i pobjedom ostvarenom u samoj završnici utakmice...

Fantastičan posao radi Diego Simeone s madridskim Atleticom, koji je nakon uspješne prošle sezone s odličnim rezultatima nastavio i u novoj. Zajedno s Barcelonom vodeća su ekipa Primere sa sedam pobjeda iz sedam utakmica, u posljednjem kolu slavili su kod Reala, a stopostotni učinak ostvarili su i u Ligi prvaka, nakon slavlja u Portu.

Domaći nogometaši na Dragau su bolje otvorili dvoboj, uz puno više trke i kombinatornih akcija, što im se isplatilo i ranim pogotkom već u 16. minuti utakmice. Kolumbijac Jackson Martínez sjajno je iskoristio ubačaj Josuéa i glavom poentirao za 1:0. Samo tri minute kasnije, upravo na dodavanje Martineza, mogao je i Lucho González u listu strijelca, no, njegov udarac odlazi preko gola.

Gosti iz Madrida imali su velikih problema u ovaj fazi utakmice te su bili sretni što je prednost domaćih bila minimalna. Prvi pravi pokušaj bio im je nakon pola sata igre i u završnici prvog dijela uspostavili su ravnotežu, pogodili su i okvir gola, no, iskazao se i njihov vratar kojeg ćemo uskoro gledati u Zagrebu. Courtois je bio na visini zadatka.

Simeone je početkom nastavka Villu povukao s terena, Atletico je zaigrao puno hrabrije, odlučnije i uskoro su se i rezultatski vratili u utakmicu. Godín je u 58. minuti nadvisio čitavu obranu domaćih te iskoristio još jednu slabiju reakciju Heltona, za 1:1.

Iako je Porto ponovno krenuo u napad pa tako i imao nekoliko dobrih prilika za drugi gol, ipak su gosti iskoristili svoje šanse. Četiri minute prije kraja Gabi je sjajno izveo jedan slobodan udarac, 'podvalio' loptu za Ardu Turana, koji je prema odluci sudaca izbjegao zaleđe te snažnim udarcem rasparao mrežu Porta, za konačnih 1:2.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit0:0Austria Beč
Porto1:2Atlético Madrid
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 07:14
    drago mi za atletico , ali drugi gol je mrvicu iz offsidea
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 12:11
    Možda malo prerano za to komentirati. Previše je tu ekipa na kojima bi Atletico lomio zube.
    Obrisan korisnik
  • The Phantom01.10.2013. u 23:05
    Moran priznat da mi ovaj rezultat uopće nije iznenađenje, lomit će se zubi na ovoj ekipi Atletica
    The Phantom
  • manu01.10.2013. u 22:59
    gospodin Diego Simeone je od momčadi koja ispada u kupu od četvrtoligaša napravio momčad koja je jedan od kandidata za osvajanje lige prvaka
    manu