Nogomet

Video: Barcelona minimalno slavila, Milan izvukao bod u nadoknadi

Matej Milanović • utorak, 01.10.2013.
Video: Barcelona minimalno slavila, Milan izvukao bod u nadoknadi
Foto: EPA

U skupini H nogometne Lige prvaka Barcelona je u gostima minimalno porazila Celtic, golom Fabregasa, dok je Ajax propustio pobjedu protiv Milana, u utakmici u kojoj su oba pogotka postignuta u samoj završnici.

Barceloni jedan gol dovoljan protiv Celtica

Celtic - Barcelona 0:1 (75. Fabregas)

Barcelona je od samog početka bila opasnija i redovito je stvarala prilike pred Celticovim golom. Najopasnija prilika dogodila se u 41. minuti kada je loptu nabacio Dani Alves, a Neymar pucao uz samu vratnicu. Bez obzira na mnogobrojne prilike gosti nisu uspjeli zabiti do poluvremena. U 59. minuti utakmicu Celtica dodatno je zakomplicirao kapetan Scott Brown zaradivši crveni karton.

U idućim minutama Celticov vratar Fraser Forster morao je spašavati pokušaje Marca Bartre i Cesca Fabregasa. Barcelona je pritiskala suparnike, ali nije uspijevala zatresti mrežu i u 73. minuti je skoro primila gol. James Forrest je pucao s visine točke jedanaesterca, a odlično je reagirao Victor Valdes i time sačuvao trenutnih 0:0. Par minuta kasnije Valdes je loše izašao, ali udarac glavom Charlieja Mulgrewa nije bio precizan.

Celtic se u tim trenucima malo previše zanio u pokušaju da povede s igračem manje i Barcelona je kontrom riješila utakmicu. Neymar je proigrao Alexisa Sancheza, koji je ubacio u šesnaesterac, a loptu je glavom u gol poslao Fabregas. Do kraja utakmice Celtic više nije bio u prilici izjednačiti, a Forster je fenomenalnim obranama na Sanchezu i Neymaru spriječio da poraz bude teži. Barcelona je općenito dominirala tijekom utakmice i zasluženo je pobjedila, iako tek s minimalnih 1:0.

Nakon dva kola Barcelona ima maksimalnih šest bodova i može na miru razmišljati o gostovanju u Milanu. Celtic je, pak, bez bodova i u idućem kolu ga očekuje domaći susret s Ajaxom.

Balotelli u nadoknadi ipak donio bod Milanu

Ajax - Milan 1:1 (90. Denswil/94. Balotelli-11m)

Ajax je bolje otvorio utakmicu s Milanom i u petoj minuti je Kolbeinn Sightorsson namučio Christiana Abbiatija. Desetak minuta kasnije Daley Blind je uposlio Viktora Fischera, koji je pucao uz samu vratnicu. Domaći su i nakon toga nastavili stiskati i biti opasni i u 36. minuti je Abbiati poslao preko vratnice opasan pokušaj Lerina Duartea. U idućem korneru Niklas Moisander pucao je malo preko prečke.

Nakon prvog poluvremena u kojem je Ajax konstantno prijetio, u nastavku je Milan napokon postao malo opasniji i počeo stvarati prilike. Najzanimljivija je bila u 63. minuti kada je dobro pucao Mario Balotelli, ali je vratar Ajaxa Jasper Cillessen uspio skrenuti loptu na prečku. Nakon toga se utakmica malo primirila da bi se potom opet zahuktala u samoj završnici. U 89. minuti Siem de Jong je uputio opasan udarac, a odlično je obranio Abbiati.

Činilo se da će se Milan izvući bez primljenog pogotka, no već u idućoj minuti, nakon kornera, Stefano Denswil je glavom našao put do gostujuće mreže i potpuno zasluženo doveo Ajax u vodstvo. Ipak, tu utakmici nije bio kraj. U sudačkoj nadoknadi je Mike van der Hoorn zadržao Balotellija i uzrokovao penal. Najstrožu kaznu je izveo upravo Balotelli i pogodio za konačnih 1:1.

Ajax je usprkos boljoj igri na koncu osvojio samo bod i u idućem kolu mora slaviti kod Celtica ukoliko želi zadržati nade u prolaz kruga, dok Milan nastavlja u Europi slabu formu iz prvenstva i u idućem kolu ima težak domaći okršaj s Barcelonom.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ajax1:1Milan
Celtic0:1Barcelona
1Barcelona 616:5+1113
2Milan 68:5+39
3Ajax 65:8-38
4Celtic 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 14:24
    sad sam pogledo sazetak...kakva je ovo pizdarija od penala? hahaah majko moja ovaj sudac je odsudio svoje u ligi prvaka
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA02.10.2013. u 12:32
    Penalio Sramotelli...
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 12:21
    Nemaš kaj udarat igrača koji leži i točka. Nije kriv Neymar nego Škot koji je to napravio zato što je to napravio... Druga stvar, ispada da samo Barcini igrači padnu pa se previjaju i onda za par sekundi trče kao da se ništa nije dogodilo... Hej, pa to rade svi igrači u svim ligama na ovom planetu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir02.10.2013. u 12:06
    Celtic je bio ravnopravan u obje utakmice i u Milanu i sinoć. I obje je izgubio nesretno u finišu.......
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 10:48
    sudac je pogrješio nije bio penal za Milan, Balotelli je ekstra iznudio penal
    Obrisan korisnik