Nogomet

Video: Ronaldo i di Maria "riješili" Kobenhavn, remi Juventusa i Galatasaraya

Filip Han • srijeda, 02.10.2013.
Video: Ronaldo i di Maria "riješili" Kobenhavn, remi Juventusa i Galatasaraya
Foto: EPA

U utakmicama skupine B Lige prvaka Real Madrid je rutinski slavio protiv Kobenhavna. Luka Modrić odigrao je vrlo dobrih 67 minuta u kojima je i spasio Real od gola. Odličnu utakmicu odigrali su Juventus i Galatasray, Talijani su preokrenuli utakmicu nakon početnog zaostatka, no Turci su odmah zatim izjednačili za rezultat od 2:2...

Real Madrid - Kobenhavn

Real Madrid, s Lukom Modrićem u početnoj postavi, od prve minute je preuzeo inicijativu na terenu. Danska momčad je dobro postavila svoju obranu, te Real unatoč većem posjedu lopte nije lako dolazio u blizinu protivničkog šesnaesterca. Danska koncentracija ipak je počela padati nakon dvadesetak minuta utakmice, što je odmah dovelo i do prednosti domaćih.

U jednoj akciji raspoloženi Modrić pronašao je na lijevoj strani Marcela, a on je nabacio loptu pred sam gol Kobenhavna. Tamo je natrčao Cristiano Ronaldo i visokim skokom prvi stigao do lopte te je bez problema zatresao mrežu Danaca.

Do kraja prvog poluvremena Real je imao još nekoliko prilika, nešto lošijih koje nisu uskoristili. Treba spomenuti i korner gostiju nakon kojeg je glavom pucao Nicolai Jorgensen, pogodio prečku, a onda je loptu na crti spasio Modrić izbivši je daleko izvan šesnaesterca.

Dominacija Reala se nastavila i u drugom dijelu utakmice, te je bilo pitanje vremena kada će prednost narasti. U 65. minuti Ronaldo je postigao svoj drugi pogodak na utakmici, ponovno glavom, nakon akcije u kojoj mu je asistirao di Maria. Osim asistencije, raspoloženi di Maria se upisao i u strijelce nakon dosta pokušaja. U 71. minuti Benzema je poslao loptu po desnoj strani, a di Maria je lijepim udarcem zabio za 3:0.

Di Maria je postao strijelac i u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je zabio za konačan rezultat od 4:0.

Juventus - Galatasaray

Galatasaray se na početku utakmice u Torinu pokazao jako dobro posloženim, te Juventus nije mogao pronaći pravi odgovor na dominaciju Turaka u sredini terena. Do gola su pokušavali doći dugim loptama, no obrana Galatasaraya dobro je reagirala na sve te pokušaje.

Galatasaray je stigao i do prednosti u 36. minuti, ponajviše zahvaljujući lošoj povratnoj lopti Leonarda Bonuccija koja je s gola izmamila Buffona. Do lopte je prvi ipak stigao Didier Drogba te lijepo prevario talijanskog golmana i doveo svoju ekipu u vodstvo.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno raspoloženiji Juventus koji je sreću uglavnom iskušavao iz daljine. Svi ti udarci bili su neprecizni, no agresivniost se isplatila u 77. minuti kada je Amrabat skrivio jedanaesterac nad Quagliarellom. Odgovornost je preuzeo Arturo Vidal, te sigurno poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Pritisak Stare dame nije stao ni nakon izjednačenja, a potpuni preokret stigao je u 87. minuti kada je s desne strane nabacio Andrea Pirlo, a pogodak glavom je postigao odlični Quagliarella. Juventusovo veselje ipak nije dugo trajalo jer već minutu kasnije stiže novo izjednačenje nakon pogotka Umuta Buluta, te konačan rezultat iznosi 2:2.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Juventus2:2Galatasaray
Real Madrid4:0København
1Real Madrid 620:5+1516
2Galatasaray 68:14-67
3Juventus 69:906
4København 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 16:51
    Sumnjam da im neće pomoći. Real će ih napasti, a Juve ako nešto voli - to voli. Živi bil pa vidjeli, ali nekako se španjolske momčadi i nisu baš dobro provodili s njima, bez obzira koliko zvučnije igrače imali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 09:34
    Inače, ekipe se zajebavaju u ligi prvaka, pa nije ti to hakl na dva mala. jednostavno su pogriješili kod dva gola. to ti je koncentracija, a ne zajebancija!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 09:32
    drogba je još uvijek najjači u skok igri s glavom od svih napadača na svijetu, kakvo spuštanje za drugi gol! legenda!
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA03.10.2013. u 08:09
    Juventus prvo neozbiljno shvati utakmicu u Kopenhagenu i kiksa, pa sinoć protiv Galatasaraya i opet (k)iks... Slijedeću protiv Reala će vjerojatno ozbiljnije shvatiti, ali im to neće puno pomoći... jer Real je tim istim protivnicima utrpao 10 komada, a Juve i u jednoj i u drugoj utakmici lovio... [više na forumu]
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 02:34
    Di Maria se kod Ancelottija vratio u prvih 11...zasluzeno
    Obrisan korisnik