Nogomet

Video: PSG tricom preko Benfice uz dva gola Ibrahimovića, Mitroglouov hat-trick za prve bodove Olympiakosa

Josip Tolić • srijeda, 02.10.2013.
Video: PSG tricom preko Benfice uz dva gola Ibrahimovića, Mitroglouov hat-trick za prve bodove Olympiakosa
Foto: EPA

Drugo kolo skupine C Lige prvaka ponudilo je međusobne okršaje dvaju favorita za prolazak skupine i dvaju momčadi za koje se očekivala borba za Europsku ligu. Velike neizvjesnosti, međutim, nije bilo. PSG je na Parku prinčeva u samo pola sata riješio pitanje pobjednika protiv Benfice, dok je Olympiakos do prvih bodova stigao kod Anderlechta zahvaljujući hat-tricku Konstantinosa Mitrogloua.

Paris Saint-Germain – Benfica 3:0 (3:0)

Francuski prvak nije dozvolio iznenađenje na Parku prinčeva i put do pobjede započeo je već u petoj minuti. Bila je to akcija u tri poteza; Matuidi sjajno je proigrao Van der Wiela na desnoj strani kaznenog prostora koji na drugoj vratnici pronalazi Zlatana Ibrahimovića, a Šveđaninu nije bilo teško poentirati za 1:0.

Sličan recept upalio je domaćinima i točno 20 minuta potom kad su Portugalci još jednom morali po loptu u mrežu. Sve je počelo od sjajne Zlatanove pete za Marca Verattija koji daje za Matuidija, a na gol-liniji slobodan je Marquinhos koji donosi udvostručenje vodstva Parižanima.

Točku na "i" velike večeri izabranika Laurenta Blanca postavio je igrač utakmice Zlatan Ibrahimović već na isteku pola sata igre, iskoristivši precizan centaršut Thiaga Motte iz kornera za visokih 3:0 kojima PSG odlazi na prvo mjesto ljestvice.

Anderlecht – Olympiakos 0:3 (0:1)

Jednako jednomsjeran bio je i drugi dvoboj skupine u Bruxellesu, gdje je Anderlecht tražio prve bodove i golove u ovosezonskoj Ligi prvaka. Na njegovu žalost, nijedan od ta dva cilja nije ispunio. No zato je pljesak otvorene pozornice pobrao Konstantinos Mitroglou.

Grk je zabio sva tri pogotka na utakmici, a prvi je pao u 17. minuti kada je Saviola napravio dar-mar u domaćoj obrani i dodao napadaču Olympiakosa koji smireno zabija za rano vodstvo.

Drugi je pogodak potvrdio napadačke sposobnosti 25-godišnjeg grčkog reprezentativca. Igrala se 56. minuta kada je Delvin Ndinga glavom pronašao Mitrogloua koji se nalazio iza leđa domaće obrane i potom neometan pogodio lijevi donji kut vrata Kaminskog.

Sjajnu je predstavu Mitroglou zaključio 18 minuta prije kraja zabivši ujedno i naljepši pogodak dvoboja. David Fuster povukao je kontru i proslijedio Mitroglouu koji je fantastično nanišanio sami gornji kut i pružio nadu Grcima da mogu nešto više napraviti u ovoj skupini.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

PSG3:0Benfica
Anderlecht0:3Olympiakos
1PSG 616:5+1113
2Olympiakos 610:8+210
3Benfica 68:8010
4Anderlecht 64:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZEEBANCIA03.10.2013. u 07:54
    PSG se doslovno poigrao Benficom...
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 01:45
    ugodno sam se iznenadio s psg-om. Nadasve lijepo igraju. Vidjet cemo kakvi ce bit u knockout fazi... Nakon 2 kola reko bi - Bayern, Barca, PSG i Arsenal najvise pokazali. i onda Madrid i Dortmund
    Obrisan korisnik
  • teletabis8903.10.2013. u 00:55
    PSG je uz Bayern, Barcelonu i Real s Ibrahimovićem, Cavanijem i društvom definitivno jedan od kandidata za osvajanje Lige prvaka, što je odlično za ekipu koja je prije 5 godina jedva ostala u ligi. Iznenadila me visoka pobjeda Grka u Bruxellesu.
    teletabis89
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 22:55
    pa vi i dalje punite ekipu Srbima haha
    Obrisan korisnik