Košarka

Real uzeo prvi trofej sezone, Tomić odličan i u finalnom dvoboju

Branimir Korać • nedjelja, 06.10.2013.
Real uzeo prvi trofej sezone, Tomić odličan i u finalnom dvoboju
Foto: EPA

U finalu španjolskog Superkupa susreli su se Real i Barcelona. Dvoboj najvećih rivala pripao je na kraju Realu koji je odnio pobjedu 83:79 i tako osvojio prvi trofej u novoj košarkaškoj sezoni...

U Vitoriji je završen španjolski Superkup, a osvojila ga je momčad madridskog Reala. U odličnom finalnom dvoboju Madriđani su bili uspješniji od Barcelone s 83:79.

Već u više navrata ispričana priča od prošle sezone, Barcelona je igrala dobro, ali u ključnim trenucima je padala i protivnik je to koristio. Real se odmah na početku uspio odvojiti, imao je i 11 poena prednosti, međutim Barcelona je brzo posložila svoje redove i čak je nakratko uspjela i povesti krajem prvog dijela.

Posljednje vodstvo na susretu Barcelona je imala u 22. minuti kada je Abrines ubacio tricu za 47:46. Uslijedila je serija Reala 9:2 i bijeg nakon kojeg Barcelona više nije uspjela u potpunosti uhvatiti Madriđane.

Bila je blizu, u 37. minuti je smanjila na 73:71 i imala napad za potpuni priključak, ali Boštjan Nachbar nije pogodio tricu i bio je to posljednji napad Barcelone za hvatanje Reala.

U završnici susreta Realovi igrači su uspješno pogađali slobodna bacanja i nisu dopustili Barceloni preokret.

U pobjedničkom sastavu Nikola Mirotić je ubacio 20 poena uz pet skokova, a Sergio Rodriguez je dodao 18 poena. Dontaye Draper je za 11 minuta napravio dvije osobne pogreške i izgubio jednu loptu.

Kod Barcelone još jednom je jako dobar bio Ante Tomić koji je za 21 minutu ubacio 21 poen (8/11) uz osam skokova, a Marcelinho Huertas je dodao 17 poena uz deset asistencija i pet skokova. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Superkup:
Barcelona - Real 79:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2013. u 19:49
    Tomić baksuz!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2013. u 15:38
    Samo nek on i dalje igra loše za repku a mi i dalje igramo polufinala velikih natjecanja. Stvarno nije usporedivo gledati Barcu i našu repku, tu je u svakom slučaju i problem motivacije. Na žalost te naše velike zvijezde osim Bojana više grizu za one koji ih plačaju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2013. u 14:35
    Ukic je kriv za sve, tko god lose igra u reprezentaciji, kriv je Ukic, Boze moj dragi, kako je Ukic kriv Tomicu, sto je isfaljivao veliki broj post up situacija, ako te situacije nemoze rijesavat, ako nemoze rijesavat jedan na jedan pod kosem, onda nije igracina! Meni je on drag i nije da ga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2013. u 13:35
    real ima kemiju nakon dugo vremena
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2013. u 13:16
    Dok je Tomić igrao u Realu Barcelona je sve osvajala,sad kad igra u Barceloni sve osvaja Real.Ako netko od 2,17 zna igrati samo pick,kakav je to onda centar,a i ti izbori raznih foruma i ostalih instanci mogu biti i malo smiješni.
    Obrisan korisnik